Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jamo SUB 660 ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jamo SUB 660 ?

Mój kolega ma zamiar kupić subwoofer jako uzupełnienie zestawu do kina domowego.Do nagłośnienia ma salon(tak na oko 40m2). Niedawno kupił zestaw Jamo s608 5.0,miał zamiar kupić 2.0 ,
    ale różnica w cenie nie wielka więc 5 i ampli Yamahy jakiś średni model ,chyba z 6 w przodzie.Zamiar był taki żeby uzyskać fajny efekt w kinie fronty, centralny, satelity będą podłączone dopiero po malowaniu i przygotowaniu instalacji no i niestety wyszła kiszka.Pożyczyłem więc koledze swój subwoofer na STX GDN-30-500-4-AP ,obudowa i strojenie w/g wskazówek producenta
    no i zapadła decyzja ,że będzie stał jeszcze jeden klocek w salonie(ta ładniejsza połowa też się zgodziła).
    Testował ktoś tego Jamo ? Czy będzie miał zbliżone łupniecie do AP-ka ,czy też ze względu na obudowę zamkniętą może być za słabo.Ewentualnie jakaś konkurencja dla niego?
    http://kinowdomu.pl/JAMO+SUB+660

2A poboru - moze miec podobna moc co twoj sub

ale obudowa zamknieta - moze byc mniej basu :/

http://www.areadvd.de/hardware/2012/jamo_sub660.shtml wzmacniacz wyglada OK. cyfrowka na przetwornicy

a proponowales mu DIY?

Skomentuj

Zamieszczone przez krzychu73 Zobacz posta
      Czy będzie miał zbliżone łupniecie do AP-ka ,czy też ze względu na obudowę zamkniętą może być za słabo.
      No obudowa zamknięta to zdecydowanie nie jest typ który daje najlepsze łupnięcie W tej cenie można zrobić już DIY które poprzesuwa ściany i to z całkiem niezłą jakością :)

Skomentuj

dokładnie, za 1500zl można złożyć naprawdę godnego suba! chociażby emenence lab12 za ok 800zł, wzmak ok 500-600 i reszta spokojnie na obudowę styknie)

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
          No obudowa zamknięta to zdecydowanie nie jest typ który daje najlepsze łupnięcie
          Może mieć korekcje elektronicznie zrobioną

Skomentuj

Kolega diy nie jest zainteresowany, ponieważ już chce go mieć i zawsze kupuje sprzęt sprzęt nowy ze sklepu ,nie miał sprzętu diy więc się do niego nie przekonał, nie ma czasu na wykonanie.Czyli raczej ciężko coś lepszego znaleźć w tych pieniądzach?

Skomentuj

Czyli raczej ciężko coś lepszego znaleźć w tych pieniądzach?
              Nie wiem czy lepszego,ale mocniejszego na pewno,np. 3 takie suby http://www.stx.pl/stx-s-250-n-kolor-orzech.html

A tak poważnie,kuzyn ma takiego suba,tyle że w otwartym salonie wraz z korytarzem i kuchnią,więc nie jestem w stanie powiedzieć jak zagra w pokoju 40mk. Moje osobiste odczucie? nie podobał mi się niestety,może dlatego że jest zamknięty.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                tam jest pojedynczy lub mostek TDA7294. kupowanie 3szt wg mnie jest bez sensu
                jedna bedzie za slaba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  tam jest pojedynczy lub mostek TDA7294. kupowanie 3szt wg mnie jest bez sensu
                  Dlatego jest emota na końcu zdania

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    Może mieć korekcje elektronicznie zrobioną
                    Nic za darmo, traci się na to kupę mocy a max spl i tak jest ograniczony Xmax'em :)

A kolega niech poszuka dobrego suba w tym budżecie ale bass reflex'owego jeżeli lubi mocniejsze doznania, przecież nie musi być to koniecznie jamo :)

Skomentuj

Tak może być inna firma, ale tylko jeden (jakby przywiózł 3 szt.to by jego wątła żonka co najmniej 2 wyrzuciła i pewnie by chłodem w domu powiało). Ma ktoś coś do zaproponowania, podejrzewam że jakby było warto to i dołoży parę złotych.
                      Marian nie podobał Ci się jamo kuzyna bo był za cichy?

Skomentuj

Ja Jamo nie słuchałem, ale montowałem ostatnio u kolegi sub Wherfedale SW250 - jest w podobnych pieniądzach i muszę powiedzieć że godnie uzupełnił kolumny które miał, Wharfedale Obsidian 600 napędzane Denon AVR-1611 bo był kiedyś taki zestaw do kupienia za dobre pieniadze. Teraz czas naszedł na suba - salon ma ok 60mkw i jest nie dzielony z aneksem kuchennym - sub przerósł moje oczekiwania, power nieziemski, zejście dobre, choć słyszałem niżej schodzące, umie narobić solidnego zamieszania. Znając AP z samochodu, będzie bardziej zadowolony :)

Skomentuj

Marian nie podobał Ci się jamo kuzyna bo był za cichy?
                          Nie,nie podobał mi się dźwięk po prostu... ale to może z racji pomieszczenia,jak i obudowy closed,która to nie za bardzo trafia w mój gust,wolę TL lub BR.

Skomentuj

Czaruję...
                          X