A więc tak, obecnie głośniki te pracują w obudowie zamkniętej 45L, GDWK No-name, podział 3,5Khz dosyc wysoki ze względu na to że GDWK ten nie chcial zbyt dobrze pracować przy niskim podziale, oraz ze względu na to jakiej slucham muzyki i dla bezpieczenstwa ustalilem taki wysoki podzial przy filtrze III rzędu, GDN'y spięte równolegle, filtr II rzędu, póki co nie bawiłem sie w korekcje impedancji.
Jako że zwrotnica nie jest jeszcze finalnie skończona myślę czy nie można by tutaj czegoś zmienić, myślałem nad osobnymi filtrami dla każdego GDN'a (tak jak np. w stx fx 300)
jakie plusy i minusy ma takie rozwiązanie?
jesli chodzi o odsłuch, brakuje mi nieco średnich tonów, muzyka jakiej slucham to pop, rap, klasyka, ale i rowniez ciezkie klimaty jak hardstyle, rock, trance.
zamieszczam pomiar ch-ki

---------- Post dodany o 19:48 ---------- Poprzedni post o 18:25 ----------
Generalnie jakie korzysci i wady przyniesie filtrowanie niżej dolnego GDN'a i wyższe filtrowanie górnego GDN'a (teoretycznie wyjdzie coś a'la 3 way w ukladzie MTM)
Sprzet pomiarowy posiadam, wiadro cewek, kondensatorów, rezystorów również, przy budowie DIY troche doświadczenia mam, jednak przy swoim osobistym projekcie chce miec dopiete wszystko na ostatni guzik.
Jako że zwrotnica nie jest jeszcze finalnie skończona myślę czy nie można by tutaj czegoś zmienić, myślałem nad osobnymi filtrami dla każdego GDN'a (tak jak np. w stx fx 300)
jakie plusy i minusy ma takie rozwiązanie?
jesli chodzi o odsłuch, brakuje mi nieco średnich tonów, muzyka jakiej slucham to pop, rap, klasyka, ale i rowniez ciezkie klimaty jak hardstyle, rock, trance.
zamieszczam pomiar ch-ki

---------- Post dodany o 19:48 ---------- Poprzedni post o 18:25 ----------
Generalnie jakie korzysci i wady przyniesie filtrowanie niżej dolnego GDN'a i wyższe filtrowanie górnego GDN'a (teoretycznie wyjdzie coś a'la 3 way w ukladzie MTM)
Sprzet pomiarowy posiadam, wiadro cewek, kondensatorów, rezystorów również, przy budowie DIY troche doświadczenia mam, jednak przy swoim osobistym projekcie chce miec dopiete wszystko na ostatni guzik.
Skomentuj