Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX - jaką moc podaje producent

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX - jaką moc podaje producent

Wg IEC 268-5 czy Wg DIN45-573

Dokładnie to chodzi mi o GDN-42-300-4-S.C. , chce złożyć coś z niego do samochodu i nie za bardzo wiem czy przetrwa dłurzszą współprace z wzmakem kenwooda kac-921 1*180w rms. I jeszcze jedno z czasem będę chciał rozbudować kolumienkie ( dołożyć jeszcze jeden taki głośnik u kombinacji iso-barik). Proszę o uwagi

niewiem wg jakiej normy podaje STX ale z doświadczenia wiem że w dobrze zaprojektowanej obudowie gdzie wytrzymałość zalezy jedynie od wytrzymałości termicznej cewki to 150watowy głośnik pod wzmakiem 400wat daje sobie rade. jedyne czego nie lubią STX'y to pracy na przesterowaniu :P więc jak go spalisz tym wzmakeiem to znaczy że jesteś głuchy i nie słyszysz że ci wzmak wpada w przester <lol>

Skomentuj

ale po poerwsze po ch*** Ci taki durzy glosmnik do samochodu?? gluchy jestes czy moze chcesz szpanowac do samochodu wtyknie 20cm glosnik i tak masz durzo basu, przeciez Ty to masz slyszec a nie ludzien a zwenatrz!!!!!!!!!!!!

Skomentuj

a ja bym dał ze 4x42 :P a co ?? najwięcej miałem w samochodzie 8x32/150/4SC i 2 wzmacniacze 800wat :P wszystko w renault thalia :P

oczywiście wiozłem sprzęt na impreze <lol> ciekawe jak by to grało <lol> ludzie nie mają wyobraźni.... moim zdaniem 20cm woofer to do auta wypas więce nie trzeba

Skomentuj

Sound Wave, dokladnie coraz wiecej ludzi przesadza... biora slabego wzmaka i durzy glosnik i mowia ze maja za mocnego wzmaka bo glosnik charczy..... wogule zle zestawienie biora.. lepiej 20 i dobry wzmak i pociagnie spoko ale wiadomo szpan.....

Skomentuj

W porywach można pomyśleć o 25cm, ale w samochodzie mija się to z celem:-/ No chyba, że ktoś puszcza muzyke w samochodzie po to by słuchać na zewnątrz:-) Oczywiście wychodze z założenia, że mamy odpowiedni wzmak.

Skomentuj

bo to jest trochę tak, że jak siema duze głosniki i się tłucze na pół miasta to laski szybciej dają d... i lepic biorą do buzi:), a jak sie złamie wszystkie przepisy to full wypas:)

Skomentuj

Jak słyszą 4 12calowce sterowane z wzmaka 40W to chyba polecą, ale jak najdalej od tego kolesia

[ Dodano: 2004-12-25, 19:48 ]
                Jak słyszą 4 12calowce sterowane z wzmaka 40W to chyba polecą, ale jak najdalej od tego kolesia
                prawda jest taka że lepiej mieć zapas mocy na wzmaku niż na głośniku

Skomentuj

w sedamach niestety 20cm duzo nie poszalejesz, no ale 42 to chyba jakas pomylka

Skomentuj

dobre 20 cm taki hertz na wzmaku 200W rms ci rozbuja niejedną impreze nawet w autobusie , chyba ze w tym sedanie to gdzieś na tłumiku sub jest zamontowany ze niesłychać wogóle wewnątrz :)

Skomentuj

Czaruję...
                    X