Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ktokolwiek Słyszał lub Widział STX FS-250

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ktokolwiek Słyszał lub Widział STX FS-250

Witam.
    Panowie nie dysponuję czasem na budowę kolumn a dosyć pilnie potrzebuję dobrze grajach kolumn.
    Moje pytanie jest proste jak wypadają na tle konkurencja cenowej STX FS-250, lub inaczej kto słysz te kolumny na żywo?
    Jakie opinie po odsłuchu tych kolumn.
    Bardzo poważnie zastanawiam się nad ich zakupem, i nie chciał bym się rozczarować
    Zastanawiałem się jeszcze nad monitorami Behringer 2030A ale nie mam bladego pojęcia jak to gra
    Serdecznie dziękuje za odpowiedzi bądź propozycje innych zestawów stereo
    Last edited by sound129; 21.02.2013, 11:55.

Jaki masz wzmak? Jaka muzykA?

Skomentuj

Zamieszczone przez sound129 Zobacz posta
      Zastanawiałem się jeszcze nad monitorami Behringer 2030A
      Miałem B2031A, trzeba uwazac, bo lubia się psuc. Dźwięk jak dla mnie daleki od idealu, ale może Ci się spodoba :) Chyba najslabsza w tych glosnikach jest srednica, potem wyostrzone wysokie tony, a bas calkiem spoko. Maja sporo pary.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
        Jaki masz wzmak? Jaka muzykA?
        za wzmacniacz chwilowo wieża JVC UX-MD9000R ( fajna bo mam MD + CD )
        Muzyka: to trudne bo słucham bardzo różnej muzyki: pomijam tylko rap, pop, muzykę elektroniczna(techno,elektro,itd)
        głownie: rock, meta, jazz, blues, muzyka poważna, muzyka filmowa, inna

---------- Post dodany o 17:13 ---------- Poprzedni post o 17:08 ----------

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Miałem B2031A, trzeba uwazac, bo lubia się psuc. Dźwięk jak dla mnie daleki od idealu, ale może Ci się spodoba :) Chyba najslabsza w tych glosnikach jest srednica, potem wyostrzone wysokie tony, a bas calkiem spoko. Maja sporo pary.
        wybrałem 2030A bo wydaje mi się ze trochę mniejsza średnica będzie się lepiej sprawować , głownie chodzi o średnie pasmo. ale myślałem też na 2031A ale za duże były na biurko

Skomentuj

Recenzje czytales? Jak nie to sa wklejone 3 zdjecia gdzies w temacie o stx

Skomentuj

poczytam , przeczytałem opinie tylko te ze sklepu, i obejrzałem jeden film na yt na temat tych kolumn

Skomentuj

Pytalem o recenzje kolumn stx'a

Skomentuj

wiem wiem że o recenzje. już szukam
                i znalazłem coś takiego http://diyaudio.pl/showthread.php/96...ylko-)/page292[COLOR="#696969"]

---------- Post dodany o 17:39 ---------- Poprzedni post o 17:19 ----------

Miałem B2031A, trzeba uwazac, bo lubia się psuc..
                Zepsuły ci się ?, jak tak to co ?
                Last edited by sound129; 21.02.2013, 16:30.

Skomentuj

Pogromca mitów: To musiałeś na błąd produkcyjny trafić jak się zepsuł. Osobiście mam do czynienia z jedną parą w mikro studiu i chodzą długo bez zająknięcia, a sam w pracy używam jednej sztuki do odsłuchu gitary zamiast pieca od 2 lat. Do tego nie jedno krotnie po godzinach funkcjonował jako kolumna do małych imprez w ramach relaksu :) i działał na granicy limitera przy okazji grzejąc się bardziej niż ogrzewanie centralne w zimę, ale żyje do dziś !

Co do jakości dźwięku, zgadzam się. Bas przyjemny ale mało go, średnica niby jest ale określiłbym ją jako "bez wyrazu", za to wysokie tony trochę denerwują.

Skomentuj

witam po szukałem w internecie po rożnych forach , ale nie znalazłem odpowiedzi na pewną rzecz.
                    jaka jest jakość obudów ( czy nie dzwonią po puknięciu w bok jak połowa kolumn z nie dla idiotów )
                    zastanawiam się nad tym
                    Czy ktoś ma stx fs-250 albo widział je i odsłuchiwał

Skomentuj

Behringer B2031A maja wade konstrukcyjna, nie wiem czy to samo jest w B2030A. Chodzi o to, ze stabilizatory napięcia dla filtrow aktywnych ( + - 15v ) nie posiadaja zadnego radiatora, przez co przegrzewają się. Tylko kwestia szczęścia jest to, jak dobre części sa w danej sztuce i jak mocno byly eksploatowane. Ja musialem u siebie wymieniac jeden stabilizator ( od razu dwa wymieniłem ). Na sieci można znalesc opisy uzytkownikow, które wygladaja tak samo. Monitor gra gra gra, po chwili ( dluzeszej lub krótsze ) zaswieca się czerwona dioda i koniec grania. Spada napiecie na stabilizatorze i elektronia rozlacza sprzet. Jak sobie poguglujecie to znajdziecie o tym na sieci.
                      W nowszych modelach naprawiono ten problem, ponieważ przeprojektowano cala elektronikę i stabilizatory napięcia sa przykręcone do glownego radiatora razem z koncowkami mocy.

Dlatego jeśli już mialbym kupic Behringery to raczej nowsze modele niż te stare i na pewno nie używane. Kto tam wie ile jeszcze pozyja. Co prawda części do naprawy sa tanie, ale robocizna trochę upierdliwa.

Skomentuj

Behringer B2031A maja wade konstrukcyjna, nie wiem czy to samo jest w B2030A.
                        Dzięki za info, zastanowię się nad innymi monitorami.
                        wracając do fs 250 chyba je kupię i może potem jakieś monitory

Skomentuj

http://www.fixya.com/support/t735830...ctive_speakers :)

Skomentuj

Zastanów się nad sprawdzonymi produktami a nie tymi z jedną recenzją. Masz Visatony albo Pylon Audio tak pierwsze z brzegu.

Skomentuj

Zamieszczone przez sound129 Zobacz posta
                              wracając do fs 250 chyba je kupię i może potem jakieś monitory
                              To może od razu FX-300?

Skomentuj

Zamieszczone przez fragment Zobacz posta
                                Zastanów się nad sprawdzonymi produktami a nie tymi z jedną recenzją. Masz Visatony albo Pylon Audio tak pierwsze z brzegu.
                                pewnie - po co kupowac STXy skoro mozna kupic pylony na stxach ;]

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                To może od razu FX-300?
                                jak nie mozesz zrobic kolumn sam to kup nawet na raty, ale warto dolozyc do FX-300

Skomentuj

panowie, kurde widzę po charakterystyce ale jak spojrzałam na cenę to się przeraziłem
                                  muszę poważnie pomyśleć co zrobić
                                  FX-300
                                  to są kolumny, ale ta cena

Skomentuj

nie patrz na wkresy bo one nic ci tu nie powiedza

ale zaufaj nam - to najtansze co gra juz na odpowiednim poziomie
                                    albo zrob sam albo kup na raty

Skomentuj

Czaruję...
                                    X