Witam,
Prosze o pomoc. Jak już pisałe w innym wątku, w ramach rozpoczęcia przygody z audio diy zrobiłem sobię zestaw do SW i...
I wychodzi oczywiście sieczka, z którą nie wiem co zrobić (mierzę sobię jakieś stare ZGC).
Szukałem przyczyny i wyszło mi w końcu z pomiaru karty muzycznej (sposób zgody z art Yoshiego, czyli podpięcie wyjścia karty do wejścia mikrofonowego Jiga) tak:
pomiar karty bez pliku kalibracji.jpg
Przegrzebałem co się dało w sterownikach i nic ciekawego nie mogę znaleźć w ustawieniach karty (Audigy 2 ZS z oryginalnymi sterownikami). Wszystkie efekty, mixery, equalizery niby ustawione na 0...
Jeśli dodam powyższy pomiar jako plik kalibracyjny to wychodzi tak:
pomiar karty z pomiarek karty jako kalibacją.jpg
Czyli mniej więcej OK (w granicach błędu)
Przy tym wszystkim, pulse response (bez kalibracji) wygląda tak.
pulse.jpg
Czy któś pomógłby mi ocenić czy tak ma być, a może jeszcze o co chodzi??
Prosze o pomoc. Jak już pisałe w innym wątku, w ramach rozpoczęcia przygody z audio diy zrobiłem sobię zestaw do SW i...
I wychodzi oczywiście sieczka, z którą nie wiem co zrobić (mierzę sobię jakieś stare ZGC).
Szukałem przyczyny i wyszło mi w końcu z pomiaru karty muzycznej (sposób zgody z art Yoshiego, czyli podpięcie wyjścia karty do wejścia mikrofonowego Jiga) tak:
pomiar karty bez pliku kalibracji.jpg
Przegrzebałem co się dało w sterownikach i nic ciekawego nie mogę znaleźć w ustawieniach karty (Audigy 2 ZS z oryginalnymi sterownikami). Wszystkie efekty, mixery, equalizery niby ustawione na 0...
Jeśli dodam powyższy pomiar jako plik kalibracyjny to wychodzi tak:
pomiar karty z pomiarek karty jako kalibacją.jpg
Czyli mniej więcej OK (w granicach błędu)
Przy tym wszystkim, pulse response (bez kalibracji) wygląda tak.
pulse.jpg
Czy któś pomógłby mi ocenić czy tak ma być, a może jeszcze o co chodzi??
Nie na temat...
Nowy na forum - mam nadzieję, że tymi załącznikami nie narażę się Moderatorom? | ![]() |
Skomentuj