Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Center do FX300 na GDWK-10-250-AWX i ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Center do FX300 na GDWK-10-250-AWX i ???

Witam serdecznie. Dzisiaj robiłem małe testy i podłączyłem sobie SCX-a surroundowego jako centralny głośnik i musze powiedzieć, że upadł mój dogmat jakoby center nic nie wnosił do zestawu. Na posiadanych przeze mnie wcześniej głosnikach tego nie słyszałem, więc zawsze symulowałem center poprzez fronty. Dziś usłyszałem niesamowite różnice w brzmieniu tej samej sceny, że postanowiłem iż wezmę się za centralny.

Z racji, że mam na frontach Fx300 to raczej dla spójności muszę mieć podobnie brzmiące przetworniki,więc zdecydowałem, że wysoki będzie GDWK-10-250-AWX , ale nie wiem, co dać na średnie. Dodam, że chcę to zrobić tanim kosztem, czyli konstrukcję dwudrożną bo na kopiowanie frontów to nie ma szans. Dlatego prosiłbym o sugestię, który głośnik będzie najlepszy na center do tego tweetera. Czy ma to być 18 jak w mx 140 czy może być ta 15, o której mówi się,, że gra lepiej niz 18 na średnicy, a może coś innego? Chciałbym też wprost zapytać kto zechciałby podjąc się zkonstruowania zwrotnicy i jakie to będą koszta, żebym wszystko mógł rozplanować. Pozdr

W watku z gotowymi zwrotkami jest schemat zwrotki dwudroznej na GDWK AWX i 15AWX
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dziękuje, zaraz sprawdzam

Skomentuj

Czaruję...
      X