Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica na lepszych kondach?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Co do tańszych Jantzenów to faktycznie, nieco przytłumiają dźwięk wysokotonówki. Wygląda na to, że folia na nich jest wykonana z jakiegoś miękkiego materiału, albo jest po prostu za gruba i dlatego brzmią one jak zza kotary... lub z szafy... lub z szafy umieszczonej za kotarą... Ciężko to opisać słowami - trzeba takiego konda posłuchać. Jest jednak na to sposób - polecam zdjąć z nich tę folię. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale to działa. Od razu poprawia się przestrzeń - a w takim np pokoju 7m2 jest to dosyć istotne, żeby tej przestrzeni było jak najwięcej. Prosty zabieg, a tyle korzyści - dodatkowo zaoszczędzone pieniądze (bo nie trzeba kupować wtedy droższych kondków) można przeznaczyć na jakieś podstawki pod kable - to z kolei spowoduje, że bassss będzie lepiej wybrzmiewał, a nie będzie się nam snuł po podłodze niczym wąż boa (choć nie mam nic przeciwko wężom boa - żeby nie było).

Skomentuj

Nie na temat...
      dabyl, juz pijesz?
      Ja nie wykluczam wplywu brzmienia kondow na wysokotonowke. Ale bedzie to slyszalne raczej na bardzo dobrej jakosci sprzecie gdzie wszystko jest dopracowane. Jak bede mial taki system w specjalnym pokoju odsluchowym to zaczne testowac kondy. Oczywiscie w ciemno zeby nie bylo efektu autosugestii

---------- Post dodany o 16:31 ---------- Poprzedni post o 16:28 ----------

Co do 3 drog na 18cm - w samochodzie to daje bardzo duzo! W domu pewnie mniej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        w samochodzie to daje bardzo duzo!
        Z XT pewnie też dużo daje :)

---------- Post dodany o 17:05 ---------- Poprzedni post o 17:03 ----------

Zamieszczone przez Meteo Zobacz posta
        Hello ppl
        Co do kondensatorów, to różnica w torze wysoko tonowym na Usher t9950 jest duża, między niebieskimi, a czerwonymi z-capami. Standardy (niebieskie), są bardzo zamulające, brakuje szczegółowości, dźwięk wydaje się przytłumiony, jak by ktoś miał strasznie ostrą wysokotonówkę to polecam, trochę ją uspokoi. W superior (czerwone), duża przestrzeń, szczegółowość, nawet stereofonia wydaje się lepsza. A co do cross capów (czarnych), są bardziej szczegółowe od standardów,wg mnie nawet lepsze, ale zmniejsza się jakoś przestrzenność i stereofonia. Do dobrych wysokotonówek zdecydowanie polecam superiory.
        Hello .
        Kolego za kolejny tego typu nie wnoszący nic do dyskusji post dostaniesz w prezencie ode mnie zakaz pisania :)
        r. - nauczyciel obrony przed czarną magią

Skomentuj

No niestety xt25 tam wiecej popsuje niz najtansze kondy :/

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
            Nie na temat...
            Co do tańszych Jantzenów to faktycznie, nieco przytłumiają dźwięk wysokotonówki. Wygląda na to, że folia na nich jest wykonana z jakiegoś miękkiego materiału, albo jest po prostu za gruba i dlatego brzmią one jak zza kotary... lub z szafy... lub z szafy umieszczonej za kotarą... Ciężko to opisać słowami - trzeba takiego konda posłuchać. Jest jednak na to sposób - polecam zdjąć z nich tę folię. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale to działa. Od razu poprawia się przestrzeń - a w takim np pokoju 7m2 jest to dosyć istotne, żeby tej przestrzeni było jak najwięcej. Prosty zabieg, a tyle korzyści - dodatkowo zaoszczędzone pieniądze (bo nie trzeba kupować wtedy droższych kondków) można przeznaczyć na jakieś podstawki pod kable - to z kolei spowoduje, że bassss będzie lepiej wybrzmiewał, a nie będzie się nam snuł po podłodze niczym wąż boa (choć nie mam nic przeciwko wężom boa - żeby nie było).
            Jeśli nie powiesz tego samego w 4 oczy,to nie uwierzę że to napisałeś z własnej woli... raczej to jakiś cytat z AS :)

Skomentuj

Jednak widać, że ludzie mają problem z rozpoznaniem ironii :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Kurde a ja już zdjąłem folię z kondów :( Dzięki Dabyl

Skomentuj

Nie na temat...
                  Normalnie nie wierze...
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                    To temat o kondach a nie o głośnikach...

Skomentuj

Czaruję...
                    X