Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sygnały testowe w ARTA i nie tylko.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sygnały testowe w ARTA i nie tylko.

Witam,

dawno nie było nic nowego odnośnie tego pakietu, dlatego pozwólcie, że zapytam o rożnice w stosowanych tam sygnałach pomiarowych Periocic Noice, Sweep i MLS:

- który stosować?
    - który zapewnia najlepszą jakość i wiarygodność pomiarów i czy jest to obwarowane szczególnymi wymaganiami przy ich wykonywaniu?
    - czy mają jakieś dedykowane zastosowania gdzie dany jest lepszy od pozostałych?
    - czy któryś z nich jest zdecydowanie lepszy przy wyjątkowo kiepskich warunkach lokalowych ?
    - i wiele innych pytań, których nie zadałem, a na które warto znać odpowiedź.

Myślę, że warto stworzyć takie kompendium wiedzy użyteczne nie tylko dla mnie, a dla wielu z Was po prostu oczywiste. I nie tyczy się to oczywście tylko tego pakietu ale wszystkich programów tego typu.

Pozdrawiam,
    Jacek Zieliński

Było niedawno przy okazji tematu o Killerze - ciekawe jak tam LEGENDA, zrobił już pomiary? :P

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...obic-zwrotnice

Skomentuj

Szum i sinus lepiej nadaje się do pomiarow basu z bliskiego pola. MLS używam tylko w dalekim polu. Oczywiście można tez oblecic cale pasmo sinusem.

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
        ciekawe jak tam LEGENDA, zrobił już pomiary? :P
        Zapomniałem tematu odemknąć :blushing:

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          Zapomniałem tematu odemknąć
          Dobrze było by go poinformować też że może się pochwalić pomiarami.

Też jestem tego zdania co Pogromca, Różowym i sinusem robię pomiary z bliskiego pola (bo głównie te wykonuje), MLSa używam tylko mierząc na zewnątrz jakieś "estradowe" paczki.

Skomentuj

Witam,

dziękuję, zastosuję się do sugestii.

Pozdrawiam,
            Jacek Zieliński

Skomentuj

Czaruję...
            X