Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głośniki 600-700zł Pomocy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głośniki 600-700zł Pomocy

Witam kolega zwrócił się do mnie żebym mu polecił jakieś głośniki do 600-700zł ze zwrotkami.Miał takie kolumny:

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeige...988380-172-994

Skończyły już swój żywot:) .Plan jest taki żeby wykorzystać obudowy,mianowicie zrobić nowe fronty i dopasować litraż do nowych głośników.Słucha wszystkiego ,a najbardziej rocka,ale jak powiedział takiego z kulturką i w miarę głośno,ale bez przesady chociaż czasem przyda się przypałerować:).W tej cenie myślałem nad dwoma drogami na midwooferze 16,5cm i jakimś przyzwoitym wysokotonowym.Nie wiem czy do rocka nadały by się głośniki z mx140 ,ale i tak sa niedostępne. Przeszukałem google i nie mogę nic sensownego znależć bo przeważnie to sa stare projekty z niedostępnymi głośnikami albo zbyt drogimi..Może nie potrafię szukać:) Mam nadzieję ,że wy mi pomożecie.Najlepiej zestawik z gotową zwrotnicą,bo nie mam wielkiego doświadczenia ze zwrotnicami,mianowicie mam mikrofon,robiłem pomiary,znam się na elektronice i filtrach,ale nie chciałbym mu tego skopać:) Jakby to było dla mnie to bym zaryzykował i zrobiłbym sam zwrotkę,wiecie o co mi chodzi:) Pozdrawiam i czekam,możektoś z was zna fajny zestawik w tej cenie. Acha szerokość frontu to 18cm i wzmacniacz 2x100rms 8ohm na kanał.

Może jednak obudowy z buduje od podstaw.??

Co do głośników do rock'a i głośnego słuchania może 3way na STX oczywiście DIY - chodzi mi o model FX-200

Skomentuj

Czaruję...
    X