Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tang Band W4-655E

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tang Band W4-655E

Witam panów,zakładam szybki temat o szerokopasmówce Tang Band W4-655E ponieważ jestem nią zainteresowany. Parametry nie wyglądają źle,cena również nie jest odpychająca.
    Pytanie brzmi,czy w cenie do 130zł dostanę coś lepszego? Chodzi o głośnik który zagra przyzwoicie bez zwrotnicy,ponieważ nie chcę na ten projekt wydawać więcej pieniędzy,ma on służyć mi jedynie w okresie przejściowym.
    Załączone pliki

Chcesz go do 2way czy jako full range?

Skomentuj

Jako full.

Skomentuj

Nie brałeś pod uwagę FR88EX lub FR89EX?
        Masz gdzieś charki zniekształceń dla tego TB?

Skomentuj

No właśnie nie wiem co zagra lepiej,na pewno wizualnie mi się bardziej TB podoba.

Tu masz charkę,i chyba nawet jest lepsza od Founteków,parametry również:
          Załączone pliki

Skomentuj

Na pewno będzie z tego pseudo basu więcej, ale charek zniekształceń nie mogę znaleźć tego TB, więc nie wiem czy jest sens wydobywania z niego niskich rejestrów.

Skomentuj

Panowie a Dayton Rs100?

Skomentuj

Również na niego patrzałem,jednak parametry ma również gorsze od W4. Ale,słyszałem go na AS 2012,jak również miałem go w ręce... no i zły nie był,również wychyleniem zaskakiwał.
                Załączone pliki

Skomentuj

Licho wyglada ten TB przy Daytonie RS100.

Skomentuj

http://www.zaphaudio.com/smalltest/compare.html

Więcej info o Daytonie..
                    http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post335406

Jakbym się zastanawiał nad daytonami to RS125 jest lepszym wyborem niż RS100.

Skomentuj

Ostatnio analizowałem małe monitorki dla mojego szefa(kolumny obok monitora), i Dayton wydawał sie najbardziej rozsądnym wyjściem.

Skomentuj

To co ma lepszego Dayton nad Tang Bandem że jest lepszy?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta

Jakbym się zastanawiał nad daytonami to RS125 jest lepszym wyborem niż RS100.
                          Ale tu juz potrzebna wysokotonówka... a i obudowa sporo większa, chyba ze sie myle.

Skomentuj

Myślę, że góra w jednym i drugim daytonie będzie na podobnym poziomie, chociaż minimalnie mniejszy wypada lepiej. Z drugiej strony gorzej na basie, oczywiście kosztem większej obudowy.

Skomentuj

Nadal interesuje mnie ten TB,chciałbym wiedzieć dlaczego jest gorszy od Daytona.

Skomentuj

marian, przejrzyj sobie zakładkę zniekształceń:

http://www.zaphaudio.com/smalltest/compare.html

łatwiej będzie Ci coś wybrać :)

Skomentuj

Ale tutaj nie ma tego Tang Banda żeby porównać z Daytonem.

Skomentuj

Wiem. Jednak ja wolałbym kupić coś pomierzonego niż kupować w ciemno dany model :)

Btw. widać że RS125 do fullrange średnio się nadaje, peak 3ciej harmonicznej przy 4kHz raczej nie będzie przyjemny w odsłuchu :)

Skomentuj

Kurde no,nie mogę się zdecydować :) Wiem że na AS te Daytony grały przyzwoicie,nie jestem jedynie pewny co do basu,czy tam w pokoju nie było dopałki w postaci schowanego gdzieś suba,bo waliło basem aż miło... a membrana latała jak szalona,wyglądało to dość strasznie,ale żadnego charczenia nie było.

Skomentuj

Ja słuchałem papierowych powlekanych 2,5 i 3 calowych tang bandów i ogólnie to tak nawet, gra ok ale "dupy nie urywa". Mniejsze dużo lepsza scena ale to akurat wynika samo z siebie. Osobiście w ciemno wolałbym kupić Daytony, choćby ze względu na faradaye :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X