Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

http://www.stx.pl/gds-30-200-8-se.html słyszał może ktoś ten glośnik?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.stx.pl/gds-30-200-8-se.html słyszał może ktoś ten glośnik?

Tak jak w tytule pytanie do was. http://www.stx.pl/gds-30-200-8-se.html słyszał może ktoś ten glośnik?

---------- Post dodany o 16:54 ---------- Poprzedni post o 15:57 ----------

Może ktoś coś mógł by mi powiedzieć o nim?

Dobry głośnik jak na swoją cenę, po zastosowaniu filtru (który nie dawno był na tej stronie) gra to przyzwoicie. Jednak moim zdaniem wysokotonówka by się mu przydała, albo raczej supertweeter.

Skomentuj

Kurcze szukam tego filtru i nigdzie nie mogę znaleźć. Chyba nie potrafię jeszcze tu dobrze szukać.

Skomentuj

Nie tu, na stronie STX-a był wraz z głośnikiem.

Skomentuj

Szukaj pod "2x GDN 30-400-8 SE + D800 Ti (czyli PA-1000-4-FR)" lub PA-600-8-FR

Skomentuj

A nie zrozumiałem, sory za moją gafe.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
              Szukaj pod "2x GDN 30-400-8 SE + D800 Ti (czyli PA-1000-4-FR)" lub PA-600-8-FR
              Nie Ploter, to był filtr który niwelował tą górkę przy 2kHz, składał się z cewki, konda i rezystora połączonego równolegle i puszczonego w szereg przed głośnikiem. Sam go lutowałem ale nie pamiętam wartości.

Skomentuj

Pokiełbasiło mi się z d800TI

Skomentuj

Kurcze jestem ciekaw czy znajdę gdzieś schemat tego filtru z wartościami.

Skomentuj

Dobra, mam:

cewka 0,4mh 0,3ohm
                    kondensator 10uf
                    rezystor 12ohm

Łączysz to wszystko równolegle a potem w szereg z głośnikiem.

Skomentuj

Dzięki wielkie marian. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

---------- Post dodany o 20:42 ---------- Poprzedni post o 20:21 ----------

No no myślałem że te filtry to bedzie sprawa groszowa a te cewki nawet mają swoją cenę.

---------- Post dodany 03.04.2013 o 15:30 ---------- Poprzedni post 02.04.2013 o 20:42 ----------

Zastanawiam się nad kupnem wzmacniacza lub końcówki mocy. Interesuje mię moc powyżej 80wat. Może niech każdy napisze jaki sprzęcik ma i jak ten sprzęt się sprawuje? Będę miał jakąś pot porę w kupnie sprzętu.

Skomentuj

Posiadam ten głośnik : > polecam : )

---------- Post dodany o 16:44 ---------- Poprzedni post o 16:43 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=BGYBd...eature=mh_lolz

Skomentuj

Zamieszczone przez Route66 Zobacz posta
                          Zastanawiam się nad kupnem wzmacniacza lub końcówki mocy.
                          Do tego GDS-a? To zależy co chcesz z tym GDS-em robić.

Zamieszczone przez komar159 Zobacz posta
                          http://www.youtube.com/watch?v=BGYBd...eature=mh_lolz
                          A na co ten GDM tam siedzi? jaką masz tam zwrotnicę?

Skomentuj

I ile masz mamony na wzmacniacz

Skomentuj

Talarów to max do 700zł mam. Ale bym chciał taki sprzęt który ktoś rzeczywiście ma i go chwali. Zawsze sprawdzony to wiadomo że nie będzie zawiedzenia. Tak głównie do tych GDS muzyka jaka z nich będzie lecieć to przeróżna od hardbasów dla tępych dresów po hiphop i nawet karaoke disko polo i jakieś radiowe hity.

---------- Post dodany o 19:36 ---------- Poprzedni post o 19:20 ----------

A będzie grać w barze. Jakiej wielkości to pomieszczenie nie powiem bo nie wiem. 6 stolików cztero osobowych tam sie miesci , tyle moge powiedziec.

Skomentuj

A na co ten GDM tam siedzi? jaką masz tam zwrotnicę?[/QUOTE]

tam siedzi 16/80 wspaniale "podbija " pasmo średnie : )

---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post o 21:20 ----------

te nadstawki (2 gds + gdm + gdwt) spokojnie nagłaśniają 300m2 . Ja Osobiście nie mam żadnej zwrotki na gds i gra to bardzo dobrze . Mnie to zadowala i nie będę robić tego filtru na gds : ) do tych gds to obudowa zamknięta i takiego litrażu jak podaje stx czyli 49l na głośnik .

---------- Post dodany o 21:26 ---------- Poprzedni post o 21:24 ----------

na salach do około 50m nie trzeba podpierać basem , lecz ja mam podparte bo mi szkoda gds : > grają one podobnie do tonsilowskiego gdn 30/60 basem , tonsilowski gds 30/30 nie ma tyle basu , gds powinno ciąć sie crossoverem . Pozdrawiam

Skomentuj

Nie na temat...
                                  czasem tak fajnie popatrzeć i poczytać jak sami ludzie się kompromitują tym co piszą, ze swojej niewiedzy

komar159 - musisz się jeszcze sporo nauczyć, i zrób to czym prędzej, zanim uszkodzisz sobie sprzęt, a nie po jego awarii - gdy zapytasz, od czego ta zwrotnia jest?

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                    Nie na temat...
                                    czasem tak fajnie popatrzeć i poczytać jak sami ludzie się kompromitują tym co piszą, ze swojej niewiedzy

komar159 - musisz się jeszcze sporo nauczyć, i zrób to czym prędzej, zanim uszkodzisz sobie sprzęt, a nie po jego awarii - gdy zapytasz, od czego ta zwrotnia jest?

Słyszałeś tego gds z filtrem i bez? ; >

Skomentuj

tam siedzi 16/80 wspaniale "podbija " pasmo średnie : )
                                      Pomyśl i przeanalizuj czy to co napisałeś ma jakieś odbicie akustyczne.

te nadstawki (2 gds + gdm + gdwt) spokojnie nagłaśniają 300m2
                                      Pierwsze przeczy drugiemu, zdecyduj się mam nadzieje że je uzupełniasz chociaż jakimiś dołami. (ok znalazłem w filmiku, szkoda że o górę pasma się tak nie zatroszczyłeś jak o dół) choć do 300mkw potrzebujesz drugiego takiego suba)

Ja Osobiście nie mam żadnej zwrotki na gds i gra to bardzo dobrze .
                                      Mam nadzieję że chociaż na GDMa i GDWT masz zabezpieczenie, nie mówię o zwrotnicy, bo do niej daleko, skoro:

Mnie to zadowala i nie będę robić tego filtru na gds : )
                                      Ciebie może i owszem, ale chyba nie grasz dla siebie a dla publiki i to ma im być dobrze - w końcu za to bierzesz pieniądze, co nie?

Słyszałeś tego gds z filtrem i bez? ; >
                                      Tak, słuchałem i na tych 2kHz daje ostro o sobie znać, zwłaszcza że nakłada się za pewne na to u Ciebie jeszcze charka GDMa która potęguje ten efekt.
                                      W cenie GDM 16/80 + GDWK masz D500 z tubą od STXa a szło by to ludzko pociąć, mieć szersze rozproszenie w poziomie, lepsze charki kierunkowe, i skok jakościowy o dwie klasy. Kolumny mniejsze = lżejszy, a to też duży plus, jak sam to targasz. I całkowity SPL kolumny wyszedł by większy, gdyż teraz ogranicza go GDM.

Skomentuj

Witam wracając do wzmacniacza do tych gds'ów może ktoś by miał pomysły jaki użyć ?
                                        Last edited by Route66; 04.04.2013, 09:49.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X