Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3Way Dayton

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3Way Dayton

Witam, czas juz przyszedl by zbudowac cos ciekawszego niz male kina domowe. Przydalyby sie jakies 3drogi ale troche mniej popularne niz stxy :)
    Niedlugo bede robil zakupy glosnikow i budowa we wrzesniu jak tylko do mnie doplyna wiec z zalozenia chce mocne stereo, by nie bylo trzeba uzywac suba oraz prawdopodobnie rozbuduje to do kina w pozniejszym czasie. Prosilbym o propozycje zestawu czy zrobic to klasycznie czyli
    Rs28
    Rs150
    Rs225
    Satelity rs28 + rs150
    Ewentualnie jaki sub do kina?
    czy moze cos ciekawszego? :) pomieszczenie narazie to ok 20mkw, lecz pozniej bedzie wieksze. Jak nie bedzie zwrotnicy do zestawu to podjade gdzies w polske i komus zlece tak ze z tym nie bedzie problemu

Do daytonów na zagranicznych stronach jest sporo zwrotek, nie mniej jak Ci nie zależy na bardzo niskim podziale bas-mid typu 200hz to ja bym zastanowił się nad RS125.

Skomentuj

Ja bym kupił jakiegoś morela na górę, na dół RS270 a na środek przykładowo 2xRS125... Takie moje luźne propozycje.

Skomentuj

Założenia dobre. Jak pisano mógłbyś zrezygnować z suba dając na frontach RS270. W salonie 30m^2 zrobią armagedon! :) Jak tylko do kina to kopułka aluminiowa, jeśli też stereo to proponowałbym wersję tekstylną RS27F (są dostępne w Polinku)
        1.
        RS28A lub ...F
        RS150 (to na satelity i centralny)
        RS270
        2.
        RS28A(F)
        RS125 (to na satelity i centralny)
        RS225
        + sub

No i lakier fortepianowy lub biała perła :)
        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamiast rs150, lepiej rs52an.

Skomentuj

A jeszcze lepiej Tang Banda na którego wciąż mam ochotę, ale wstrzymują mnie inne wydatki...
            http://allegro.pl/tangband-75-1558-n...154764995.html

Tangband-75-1558SE u Zapha:
            http://zaphaudio.com/smalltest/compare.html

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
              Zamiast rs150, lepiej rs52an.
              RS52AN mam i czeka na swój czas. Zagra z 8" woferem. Połączenie do z RS270 da komiczny wygląd. Takie retro.
              Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Sub daytona RSS265HF miałem, niby okej, nawet nisko w closed schodził, ale taki audio-pedo-filski troche, bez walenia po klacie, i szału. Do muzyki jako uzupełnienie świetny, nie dominuje, ładnie się zgrywa, raczej dla słuchających normalnie niż fanów SPL i efektów w kinie. Dziś mam Beyma Power 12. Jest jeb.. jest, szybkość, jest szczena uśmiechnięta na filmach czy grach - śmiało polecam.
                Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

po przegladaniu roznych forum chyba zdecyduje sie na
                  rs28+rs125+rs225 i satelitki na rs125+rs28 beda male i zgrabne do efektow powinny starczyc. Rs270 zrobi z podlogowek potwory troche chyba za duze beda.

---------- Post dodany o 21:15 ---------- Poprzedni post o 19:45 ----------

jeszcze jedno pytanie czy jest jakas firmowa konstrukcja na daytonach ktorej moglbym sobie posluchac gdzies? :)

Skomentuj

konradzik88 gdzie mieszkasz?

Skomentuj

Lomza/podlaskie ale stacjonuje przewaznie Bialystok/Warszawa

Skomentuj

Za daleko, kupiłem ostatnio komplet RS1250 na KD, po wstepnych póbach mółgbys wpaśc posłuchać.

Skomentuj

a zadna firma na tym nic nie zrobila? :) W sumie glosniki kupuje w usa wiec za grosze wyjda ale wolalbym posluchac jak to gra zamiast zasmiecac pokoj kolejnymi gratami :) i tak juz to nie ma gdzie stac :P

Skomentuj

a gdzie za te grosze dokladnie kupujesz?:)

Skomentuj

na part express oczywiscie komplet na podlogiwki wyjdzie moze 300usd. w porownaniu do cen polskich to ponad polowa taniej

Skomentuj

Po doliczeniu przesyłki, cła i VAT-u?

Skomentuj

wysyla mi kumpel za free takze wysylka i oplaty celne odpadaja

Skomentuj

no nie każdy ma tak fajnie :crying:

Skomentuj

:) dlatego moge sobie pozwolic na daytony bo wydawac na nie 2k srednio by mi sie usmiechalo :) za 2k tutaj bede mial glosniki na cale kino :)

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                                        a zadna firma na tym nic nie zrobila? :) W sumie glosniki kupuje w usa wiec za grosze wyjda ale wolalbym posluchac jak to gra zamiast zasmiecac pokoj kolejnymi gratami :) i tak juz to nie ma gdzie stac :P
                                        wprawdzie inny wysokotonowy ale reszta jest rs
                                        http://www.harpia.pl/page/pol/first.html

---------- Post dodany o 07:26 ---------- Poprzedni post o 07:20 ----------

http://www.zaphaudio.com/ZDT3.5.html
                                        http://speakerdesignworks.com/index_page_2.html
                                        audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                        http://www.rane.com/note160.html
                                        Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Czaruję...
                                        X