Witam Chłopaki jestem tu nowy i potrzebuje bardzo waszej rady . chce kupic kolumny podstawkowe a ze nie dysponuje jakąś strasznie wielką gotówka bo chce wydac na to 300 do 400 zl bo inne zeczy niestety mi nie pozwalaja wydac wiecej .. Chce kupic głośniki ktore bedą grały w miare czysto itd itp . dotąd miałem kolumny Voice Kraft a sami wiecie co to za firma "masakra" .... brak słów . a wiec mam trzy typy tych głośników .(Koda CV-65T , Kolumny podstawkowe Taga TAV-606 , DENON SC-F08 ! pomóżcie mi coś wybrać a jak coś to doradzić coś innego . odrazy pisze że wzmacniacz mam marantza PM - 25 ! czekam na jakieś dobre odpowiedzi . Pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny
Collapse
X
-
Tak te co podalem to sa uzywane znalazlem na allegro tylko te taga sa nowe
---------- Post dodany o 18:57 ---------- Poprzedni post o 18:43 ----------
Jakbyś był zainteresowany to mam na sprzedaż monitorki na tonsil gdn 13/40 i Seas 27tff, za 4 stówy wyśle je gratis. Mają one parę drobnych mankamentów które mogę Ci opisać jeżeli jesteś zainteresowany, nie mniej w żadnym stopniu nie przeszkadzają one w odsłuchu. Możesz rzucić moją propozycje do tematu, inni użytkownicy prawdopodobnie potwierdzą że jest to zestaw warty uwagi
---------- Post dodany o 18:58 ---------- Poprzedni post o 18:57 ----------
Piszcze coś na temat tych kolumn co wymienilem w pierszym poście !
---------- Post dodany o 21:47 ---------- Poprzedni post o 18:58 ----------
:thumbsup: potrzebuje dobrych propozycji wiec posilbym bardzo ze jak wchodzicie ci co sie znaja to piszcie !
Skomentuj
-
To juz rozmawiaj z osobą która je oferuje. Niech Ci prześle zdjęcia i charki. W cenie denona juz lepiej:
http://allegro.pl/quadral-allsonic-s...144673850.html
Skomentuj
-
No to nie ma o czym gadać :) to jak porównywać mercedesa do fiata :) "Szogun92" jak przypadną Ci do gustu wizualnie to śmiało możesz brać te kolumienki od Shiver'a, a jak ładnie poprosisz to pewnie te otwory jeszcze w cenie poprawi :P. Btw quadrali marketówką bym nie nazwał co innego te zaproponowane przez autora.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bibson3 Zobacz posta
Skomentuj
-
Ja zdecydowanie wolałbym te quadrale niż denony. W mojej opinii starsze kolumny z wyższej pułki zawsze zagrają lepiej niz "china export". Fakt są wiekowe ale przecież chyba nikt nie będzie ich katował pełnym wysterowaniem. Ot takie maluchy do spokojnych odsłuchów. Jeśli autor jest wielbicielem "masowania" to oczywiście nie ma sensu.
---------- Post dodany o 08:48 ---------- Poprzedni post o 08:12 ----------
Tak jeszcze teraz trafiłem:
http://allegro.pl/kolumny-infinity-r...146736162.html
Skomentuj
-
Nie na temat...
A może chciałbyś w tańszych pieniądzach niż te infinity kopie WLM Stella?
http://img175.imageshack.us/img175/1710/wuelem.jpg
Skomentuj
-
noo teraz co za proponowaliscie to odrazu lepiej . te co zaproponowal dolphin123 to ladny wyglad ale podaj cene coś pomysle na ich temat :) infiniti terz bardzo ładne tylko widze ze maja jakies mankamenty . A co koda czy Taga te co zaproponowalem to chińszczyzna ?
---------- Post dodany o 17:02 ---------- Poprzedni post o 16:55 ----------
Bo myślałem ze taga czy koda ta są dobre firmy i ich głośniki dobrze graja
---------- Post dodany o 17:11 ---------- Poprzedni post o 17:02 ----------
aa i chcialem dopisac ze chce sprzedac te voice krafty :)...hihi
Skomentuj
-
Obiecane fotki, marne bo fotograf marny ale chyba cosik widać:
Tutaj widać że frez jest za głęboki na ok. 1,5mm, trzeba zwyczajnie podłożyć pod wysokotonówkę kawałek filcu:
A tu "brzydki" br docięty do testów z plastikowej tubki i owinięty dla szczelności:
Poza tym jak mówiłem-na upartego można poprawić otwory pod niskotonowe, na zdjęciach i w rzeczywistości praktycznie tego nie widać ale chce być szczery co do stanu faktycznego :) Zwrotnica jest polutowana w sposób "audiofilski", czyli na "pająka", bez żadnej deseczki tylko luzem wrzucona do obudowy, w wolnej chwili można ją umocować. No to chyba tyle :)
Skomentuj
Skomentuj