Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co nowego do 2-way?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o połączenie z magnezową 18tka seasa to wybrałbym morela. Łączyłem tego seasa i z morelem supreme 1048 jak i illuminatorem i z tym pierwszym zestawem od strony zwrotnicowej nieco lepiej mi sie pracowało. A jeżeli chcesz mieć dobry bas to weź model W18E001 , z jego parametrami na niedobory basu nie będziesz nażekać. Model W18EX001 jest pod mniejsze obudowy, chyba typowo pod monitor i tu wielkich osiagów nie będzie, bo w koncu czego się spodziewać z ok 15L obudowy? Duży bas = duża obudowa i tego bez elektronicznych korekt nie da się oszukać.
    Jesli chodzi o jakośc basu z W18EX001 to byłem bardzo zaskoczony tym głosnikiem(dużo sie o nim naczytałem ze do basu sie nie nadaje). Zaapklikowałem go w obudowe po FW168(~15 litrów BR) i bas był dośc miły dla ucha miekki było go dośc duzo(pokój18mkw). Nie mam porównania do Revelatorów i Iluminatora ale one sa raczej referencyjne w ilości jakości niskich tonów, jednak To co zaprezentował W18EX bardzo mi sie spodobało, jesli tylko w W18E jest lepiej warto go rozwazyć jesli ktoś chce podłogówki.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
      raven1985 zainteresowany ostrym graniem ponieważ nie słucham takiej muzyki :P
      Ostre granie to tylko niewielka część tego co słucham

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Ostre granie to tylko niewielka część tego co słucham
        U mnie w ogóle taka muzyka nie występuje :P

W takim wypadku już postanowiłem, Morel ST 728 Supreme będzie sprowadzony z audiodrivers.eu gdy tylko będzie dostawa (poprosiłem sprzedawcę o jego sprowadzenie) a Seas W18E001 w ofercie Polinka jest (800~~ PLN sztuka).

Skomentuj

Zamiennie dla seasa pomyślałbym np nad illuminatorem 18tce w wersji aluminiowej.

Skomentuj

Illuminator aluminiowy z założenia Scana nie jest midwooferem tylko wooferem.
            Patrząc na charkę http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/18wu-8747t00.pdf
            To może być trudno ubrać do tego jakąś sensowną zwrotkę w 2-way.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wybór między illuminatorem i seasem a człowiek nie wie co brać, najgorsze jest to, że żadnego nie słuchałem i pewnie bym nie słuchał dopóki bym sam nie kupił :(

Kupiłem już... W18E001 z Polinka i nawet rabacik 62~ PLN dostałem - chociaż przy takiej kwocie to ogromnej różnicy nie robi to na pewno jest to miłe z ich strony tym bardziej, że człowiek już tam trochę zamawiał i zamawiać dalej będzie.

Na Morela trzeba czekać do maja pewnie.

Skomentuj

Myślę, że do czerwca, bo pytałem też o kilka głośników i taką informację otrzymałem..

Skomentuj

Szkoda ze kupiles, bo chcialem Ci SB Satori polecic :P
                  http://www.sbacoustics.com/

Skomentuj

Pisaliśmy o SB Satori :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Było, było ale jakoś bardziej mnie kręci do Excela :)

Skomentuj

Bardzo dobry wybór ! Sam bym wybrał excela zamiast illuminatora .

Skomentuj

Co się stał z serią Prestige? Patrzyłem w Polinku i cennik zrobił się bardzo szczupły bez odnośników do stron producenta. W sklepach w zasadzie po dwa modele na krzyż i wyłącznie wybór Excelli i Lotusów?
                          Nie udało mi się sprawdzić ceny dla CA18RLY - nie mogę odnaleźć. Czy Seas wycofuje się z produkcji?

Skomentuj

Nie na temat...
                            CA18RLY w polinku za 272zł46gr. Wersja 4 i 8 ohm do wyboru. Na stronie producenta seria prestige widnieje tak jak była. Kwestia czy Polink ma coś w magazynie, czy tylko może to sciągnąć. Seas jest za dużą firmą żeby wycofywał się z produkcji całkowicie, prędzej obstawiałbym, że przygotowują się do wypuszczenia nowego produktu. Ale to tylko domysły, może ktoś coś wie na ten temat ?

Skomentuj

Czaruję...
                            X