Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy subwoofer w małym pokuju uzupełni niskie częstotliwośći?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy subwoofer w małym pokuju uzupełni niskie częstotliwośći?

Moje pytanie jest w tytule mam mały pokój 11metrów kwadratowych. I pytam bo nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto. Bo wiele czytałem i ponoć nie da się w małym pokoju uzyskać tych niskich częstotliwości. Czy to prawda? A jak nie to bym prosił może o jakieś propozycje subwooferów. Muzyki zazwyczaj słucham tak nie za Cicho nie za głośno. Mam tonsil space 86 i chodzi o uzupełnienie do nich. KOLUMNY CAŁKOWICIE ZREGENEROWANE WIĘC NIE WCHODZI W GRĘ WYMIANA ICH. Głośność jaką słucham muzyki to ok 30 W podaję na kolumnę
    Last edited by Mateusz29081993; 19.04.2013, 09:18.

Zamieszczone przez Mateusz29081993 Zobacz posta
    Czy to prawda?
    Tak, ale nie musisz się tym przejmować, tak jak teraz to robisz. Uważam, że wystarczy ci sub na 20cm przetworniku co ma efektywność równą kolumną ale o dwukrotnie większej mocy znamionowej (aktywny).
    PS. sub subowi nie równy w odsłuchu nawet przy tych samych parametrach elektro-mechanicznych przetwornika

Skomentuj

Szkoda, że nie wchodzi w grę wymiana kolumn, bo stawiajac na ich miejsce dobre monitorki nie mialbys problemu z basem i nie potrzebny by tutaj był subwoofer.
      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
        Szkoda, że nie wchodzi w grę wymiana kolumn, bo stawiajac na ich miejsce dobre monitorki nie mialbys problemu z basem i nie potrzebny by tutaj był subwoofer.
        Wymiana może w przyszłości jak znajdę kupca na te spece który da mi tyle ile kosztowała mię ich regeneracja.
        A monitorki to jakie by były dobre np. stx MX - 140? czy może coś innego?

Skomentuj

A monitorki to jakie by były dobre np. stx MX - 140? czy może coś innego?
          Projekt tych monitorów w obudowie TL dabyla :) http://diyaudio.pl/showthread.php/21...ejne-TL-ki-%29

Skomentuj

http://allegro.pl/t-a-pp140-audiofil...173427436.html
            Są na sterej serii Vify.

Skomentuj

Może głupie pytanie ale jednak je zadam. Jaki byście proponowali głośnik niskotonowy do 150 zł ? Bo chcę sobie poćwiczyć w robieniu kolumn.

Skomentuj

Przeszukaj forum a znajdziesz odpowiedź
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jaki byście proponowali głośnik niskotonowy do 150 zł ? Bo chcę sobie poćwiczyć w robieniu kolumn.
                  Kolumnę na samym głośniku niskotonowym...?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    Kolumnę na samym głośniku niskotonowym...?
                    Nie nie, średniaka i wysoko tonówkę mam.

---------- Post dodany o 16:48 ---------- Poprzedni post o 16:46 ----------

a mianowicie te głośniczki mam ; M.STX.5.1.150.8.F.S.MC.X (GDM-14-150-SCX) i T.STX.4.1.200.4.F.P.PC

---------- Post dodany 27.04.2013 o 18:50 ---------- Poprzedni post 26.04.2013 o 16:48 ----------

Po którym głośniku mogę się spodziewać lepszego efektu czy jak by to nazwać lepszego bądź niższego basu? W.STX.10.2.400.8.F.S.MC czy W.STX.12.2.300.8.F.S.MC (GDN-30-200-SC)

Skomentuj

Witam kolega się mię pytał jaki by mu można było zbudować zestaw 2:1 do komputera. Ale tak myślę że może zaproponować mu po prostu jakiś zestaw z firmy np.creative.? On chciał samemu coś zrobić to znaczy bym ja mu to zrobił ale kompletnie nie wiem co. On ma Logitech z-2300 i mówi że ten zestaw nie spełnia jego oczekiwań i tak myślę co by mu zaproponować. Może ktoś z was by miał pomysł? Używa tych głośników do wszystkiego do oglądania filmów, do odtwarzania dzwieku z gier no i do słuchania przeróżnej muzyki. Ma na to 1000zł. wielkość jego pokoju mniej więcej taka jak mojego może trochę większy ale max 13m2.

Skomentuj

Na allegro wisi yakuza 12cali dopłac 60zł zrób mu przynajmniej 80L i zestroj ponizej 30hz Wedle uznania,zamruczy w niskim basie

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                          Na allegro wisi yakuza 12cali dopłac 60zł zrób mu przynajmniej 80L i zestroj ponizej 30hz Wedle uznania,zamruczy w niskim basie
                          Nie mogę znaleść tam głośnika yakuza za 1060zł . Ale w skład tego wchodzi jeszcze koszt satelit.

Skomentuj

http://allegro.pl/alphard-yakuza-30c...216819450.html
                            To juz musisz swój budżet poszeżyć nie da sie zrobic dobrze grajacego suba za grosze.
                            Yakuza + duza buda niskie strojenie min 200wat i bedzie ładnie mruczeć

Skomentuj

http://allegro.pl/alphard-yakuza-30c...216819450.html
                              To juz musisz swój budżet poszeżyć nie da sie zrobic dobrze grajacego suba za grosze.
                              Yakuza + duza buda niskie strojenie min 200wat i bedzie ładnie mruczeć
                              Czemu poszerzyć budżet jeśli dajesz głośnik w cenie 219zł a mój budżet to 1000zł. Ale z tego co wiem to alpierdy są do kitu ?

Skomentuj

Wczesniej wyczytałem ze 150zł sam głosnik.
                                Eh nie wazne głosnik to nie wszystko do tego panel czyli kolejne 300zł nie twoje,obudowa min 150zł i zbiera sie mała suma.
                                A ten "alpierd" to jeden z niewielu udanych głosników alpharda,zreszta jak nie wierzysz poszukaj na elektrodzie wpisów na jego temat z przed paru lat.

Skomentuj

Wczesniej wyczytałem ze 150zł sam głosnik.
                                  Eh nie wazne głosnik to nie wszystko do tego panel czyli kolejne 300zł nie twoje,obudowa min 150zł i zbiera sie mała suma.
                                  A ten "alpierd" to jeden z niewielu udanych głosników alpharda,zreszta jak nie wierzysz poszukaj na elektrodzie wpisów na jego temat z przed paru lat.
                                  O 150zł nikt nic nie pisał. No okey to ten głośnik i panel to sub. A teraz satelity zostają do wybrania.

---------- Post dodany o 19:44 ---------- Poprzedni post o 19:39 ----------

a to 150zł to był inny temat nie chciałem zakładac nowego postu po prostu. To pytanie zaczyna się od 12wiersza.

---------- Post dodany o 20:27 ---------- Poprzedni post o 19:44 ----------

Może satelity jakieś małe ? Na głośnikach stx np? jakieś dwie drogi

Skomentuj

Czaruję...
                                  X