czym tak bardzo urąga? dlaczego nie nadaje sie na domowego suba?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
estradówka
Collapse
X
-
Eeee, za bardzo to ja nie wiem o co tu chodzi...
no ale co tam coś napisze: głośniki na estrade mają zazwyczaj dużą efektywność ale nie zchodzą zbyt nisko, po co Ci w domu sub na głośniku estradowym który zejdzie ci naprzykład do tych no powiedzmy 40Hz? Przecież to już podłogówki tak grają... na estradzie nie musi być niski bas... ważne żeby było go dużo nawetr jak to jest w granicach 60Hzno troche sie rozpisałem hehe... i nawet poprawnie pisąłem a jakoś klawisze mi sie troche motają...
-
hmmm moze tylko tym ze estradowe zawieszone na sztywno,moze tym ze nie o to jak gra byle moc był wstanie przenieść..bez urazy,..znam tylko 3 (słownie trzy ) głosniki które ewentualnie( z naciskiem na EWENTUALNIE) mozna by próbować odpalić w domu ale i tak będą chodziły jakby je miały siły grać i napewno przy porównaniu z byle domowym sie załamiesz bo gubić będą wszystko rytm,dźwieki...
z tym ze te o których mówię kosztują po 3 kilozłotych i wszystkie 18cali więc do domu mało praktyczne
Skomentuj
-
nadaje sie na suba domowego, w zalezności czego oczekujesz, jesli masz pokój o powierzchni 40 metrów i lubisz mocno uderzyc przez długi czas to lepsza będzie estradówka, te głośniki są przystosowane do pracy przy dużym obciążeniu i długim czasie, taki głośnik na zwykłycm zawieszeniu i do zastosowania domowego czy samochodowy niskotonowiec przy maksymalym obciążeniu grajac 8 godzin mógłby sie rozlecieca przynajmniej szybcie jsie dobije niż estradówka, i tylko w takim przypadku ją mozesz zastosowac, gdy słuchasz poprostu dla siebie w pokoju to z niej nic niebedziesz miałbo jak koledzy mówili ze względu na potzebę duzej efektywności ma także sztywne zawieszenie górne i tym sposobem nisko niezejdzie i zeby poczuc niższe uderzenie musiałbyć dac jej wiecej mocy co co wposoduje że wyższe rejestry rozłupiąci czaszke
przy małej głosności basu niebedzie słychac, dlatego stosuje sie głośnki zwykłe które maja o wiele mniejsza efektywnośc ale za to potrafią zagrac niższe czestotliwości z odpowiednią efektywnością do reszty pasma
Skomentuj
Skomentuj