Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dwa problemy w jednym ..

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dwa problemy w jednym ..

Witam potrzebuję Małej rady i pomocy , mianowicie Do głośnika SW.STX.8.2.300.2x4.F.S.MC miałem włożoną Końcówkę na TDa7194 z filtrem , niestety był to nie wypał jak dla mnie i sprzedałem ją bratu oprócz głośnika , teraz czy jest jakaś zwrotnica dana temu głośnikowi ? jeśli tak to jaka najlepsza , teraz drugi problem w maju mam zamiar kupić kit http://sklep.avt.pl/p/pl/48268/wzmac...o+montazu.html , i go złożyć czy jest sens składać takie coś miało by być to do drugiego subwoofera Na głośniku GDN/30/80/2 , który prawdopodobnie złożę w połowie maja

Posiadam jeszcze Altony 80 , i głośnik GDN/30/80/2 , Wzmacniacz Sony TA-F220

Aha zapomniałem dodać jeden subwoofera miałby mi służyć do filmów i lekkiej muzyki , a drugi na tonsilu bardziej agresywnego grania

Zamieszczone przez przemo312132 Zobacz posta
    Do głośnika SW.STX.8.2.300.2x4.F.S.MC miałem włożoną Końcówkę na TDa7194 z filtrem , niestety był to nie wypał jak dla mnie
    jeden tda? czy 2?

czy jest jakaś zwrotnica dana temu głośnikowi ?
    jak robisz suba to filtr aktywny a nie pasywny

czy jest sens składać takie coś miało by być to do drugiego subwoofera Na głośniku GDN/30/80/2 , który prawdopodobnie złożę w połowie maja
    poczytaj temat o n-mosfecie - mozesz zmienic tranzystory, napiecie zasilania i dostosowac moc do danego glosnika

na stxa ja tam bym dal 2 takie kity zeby wyciagnac max z glosnika

Skomentuj

Dwa Tda7294 były , A czy mógł bym się dowiedzieć czemu Aktywny a nie pasywny ?

A i takie pytanie jeszcze jedno czy lepszy zamiast tego stx'a nie był by Sub na 10" do domu ( ogólnie )
      Last edited by przemo312132; 29.04.2013, 16:35. Powód: Dodane zapomiane ;p

Skomentuj

Dlaczego aktywny? Chociazby dlatego zeby miec jakakolwiek regulacje
        10" gra bardziej efektownie i basu bedzie wiecej. Jak masz kase to zmien
        Tylko wtedy nie widze sensu robienia suba na tonsilu

Skomentuj

hmm To może tego tonsila dać jako aktywny subwoofer ? Sprawdził by się z N-mosfetem avt powyżej ?
          W takim razie zaoszczędził bym stx'a i zakupu innego głośnika :) ?

Skomentuj

Czegos tu nie rozumiem - to 8" pracowal jako pasywny sub?
            Lepiej sprzedac tonsila i malego stxa i dolozyc do 10-12". Tonsile nie sprawdzaja sie wspolczesnie na suba

Skomentuj

8" jako aktywny pracował , teraz już nie
              Tonsil leży bezużyteczny
              I kto mi je kupi ? ..
              to może teraz napiszę jaki najlepszy głośnik 10"-12" do suba aktywnego do 150-200zł

Skomentuj

za takie pieniadze nie masz prawie w czym wybierac
                albo uzywka, albo stxy
                biorac pod uwage wymagania wspolczesnej mlodziezy to raczej samochodowe STXy
                czy 10 czy 12" to juz zalezy od ciebie i od ilosci wolnego miejsca

jakby to mialo tylko uzupelnic pasmo do muzyki to by sie znalazly uzywane glosniki. ale ty zapewne chcesz duzo cisnienia z niskim zejsciem

Skomentuj

Tak chciałbym dużo ciśnienia z niskim zejściem bo tego mi brakuje z 8" , ale też by od tego basu uszy nie bolały takie pół na pół

Skomentuj

http://stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-s-pp.html
                    daj mu te 2x150w i bedzie ciekawie

Skomentuj

Czaruję...
                    X