Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny do 600zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny do 600zł

Chcę zbudować kolumny do 600zł na głośniku minimum 10 cali. To 600zł ma pokryć koszt głośników i zwrotnicy. 600zł na dwie kolumny. Oczekuje podania może jakiś już gotowych projektów i koniecznie takich do których są łatwo dostępne głośniki. Może być 2 lub 3 lub 2.5 drożne.

Zapomnij że w tej kwocie coś sensownego złożysz. Same głośniki ciężko w tej kwocie kupić a gdzie tu jeszcze gotowy projekt i elementy zwrotnicy w takim budżecie...

Aby temat nie poleciał do kosza proszę zapoznać się z regulaminem i uzupełnić wpis o konkretne dane opisane w regulaminie.

Skomentuj

w tych pieniądzach może diyaudio.pl/showthread.php/21594-klonujemy-PYLON-AMBER-(10-quot-STX-tuba) skoro ma być 10" woofer i diy, pamiętaj że za tę kwotę nie zbudujesz hi-endu

Skomentuj

No klony pylonów to chyba najsensowniejsze rozwiązanie w tym przypadku.

Skomentuj

Kolumny mają grać w pokoju 20m2. No to jak w tej cenie zapomnieć to może być większa cena ale to max po 400zł na kolumnę czyli 800zł. Wzmacniacz jaki posiadam to 70W na kanał. Tylko proszę nie podawać mi kolumn firmy ,,Tonsil''. I tak jak pisałem chcę je sam zbudować bo wiadomo niższy koszt. A może po prostu zbudować coś na zwrotnicy uniwersalnej? Oczekuję zwykłego stereo w tym pokoju.

Skomentuj

Zwrotnice uniwersalne to najczęściej zwrotnice do niczego więc ten pomysł odpuść Do 20m2 potrzebne ci aby na pewno 10 cali w basie ?:o

Skomentuj

Tak bo mam kolumny tonsil space 86 i one mi nie starczają. Basu z nich jak na lekarstwo i trochę za ciche jak dla mnie:)

---------- Post dodany o 17:39 ---------- Poprzedni post o 17:36 ----------

Znajomy proponuje mi kupić altony 80 i wstawić do nich głośniki firmy stx i wystroić je. Czy to też był by zły pomysł ? Te pylony coś do mnie nie przemawiają bo nie ma tam całkowitej zwrotnicy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tata934 Zobacz posta
                Te pylony coś do mnie nie przemawiają bo nie ma tam całkowitej zwrotnicy
                A co to ta całkowita zwrotnica?

Skomentuj

Albo może zna ktoś tu na forum jakiegoś człowieka który za kasę by mógł mi zrobić kolumny? I mieszkał by blisko trójmiasta.

---------- Post dodany o 17:54 ---------- Poprzedni post o 17:53 ----------

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                  A co to ta całkowita zwrotnica?
                  Oj dobra za bardzo nie odpowiada mi ta konstrukcja. Szukał bym czegoś mocniejszego.

Skomentuj

Kolejny fan Altusa... Wydaje mi sie ze ostatnio jest tu jakiś wysyp....

Co rozumiesz pod słowem mocniejszego?

Skomentuj

Właśnie nie chce kolumn firmy tonsil bo to przestarzała firma i bo jak by to ująć stara technologia. Co rozumiem pod słowem mocniejsze, chciał bym po prostu gdy zrobię głośno muzykę czuć uderzenie basu na sobie jak i słyszeć bo z tych moich specków to za głośno sobie nie posłucham muzyki, bo basy zaraz pierdu pierdu mi robią.

Skomentuj

Właśnie nie chce kolumn firmy tonsil bo to przestarzała firma i bo jak by to ująć stara technologia. Co rozumiem pod słowem mocniejsze, chciał bym po prostu gdy zrobię głośno muzykę czuć uderzenie basu na sobie jak i słyszeć bo z tych moich specków to za głośno sobie nie posłucham muzyki, bo basy zaraz pierdu pierdu mi robią.
                        Czego słuchasz? Jaki masz wzmacniacz(konkretny model)? Jesteś świadomy ze słaby wzmacniacz to też "pierdu pierdu"?

Skomentuj

http://www.stx.pl/pa-400-4-fr-757.html
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                            Czego słuchasz? Jaki masz wzmacniacz(konkretny model)? Jesteś świadomy ze słaby wzmacniacz to też "pierdu pierdu"?

Wzmacniacz mam taki ,,SONY TA-FB740R''

Słucham muzyki radiowej po prostu. http://open.fm/ stacja impreza . Głównie takiej.

Skomentuj

Jeszcze czego słuchasz? Wzmacniacz dość słaby do kolumn 8R...

Skomentuj

Słucham muzyki radiowej po prostu. http://open.fm/ stacja impreza . Głównie takiej.

---------- Post dodany o 18:27 ---------- Poprzedni post o 18:26 ----------

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                Jeszcze czego słuchasz? Wzmacniacz dość słaby do kolumn 8R...
                                no to wzmaka w przyszłości zmienię na razie kolumny.

---------- Post dodany o 18:28 ---------- Poprzedni post o 18:27 ----------

I czasami też hardstyle lub dubstep

Skomentuj

[/COLOR]I czasami też hardstyle lub dubstep
                                  I tutaj zapewne masz pierdu pierdu

Propozycja kolegi LuSzTi jest dobra jak nie to: PYLON-AMBER.

Skomentuj

Ok dzięki, jeśli by ktoś miał jeszcze jakieś propozycje to proszę pisać.

Skomentuj

http://stx.pl/stx-f-360-n-kolor-redwood.html

Szukać używek bądź kupić nowe. Do tego piec 200 wat lub więcej na kanał i będziesz miał kop na klacie :)

Skomentuj

4x10" powinno zrobić swoje

Nie na temat...
                                        A tak swoją drogą potrafi ktoś fizycznie wytłumaczyć to "kopanie" basem? Wiem, że przydaje się duża łączna powierzchnia czynna membran i niezbyt niski strojenie, ale w jaki sposób my to odbieramy?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X