Nie na temat...
Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
Poza tym trzeba się zastanowić nad tym jak słuchamy paczek. Założę się, że duża część to odsłuchy tzw w tle. Robimy coś innego a muzyka leci sama dla siebie, poruszamy się po pokoju i co chwila znajdujemy się lata świetlne od tego gdzie charakterystyka przypomina to co projektant miał na myśli. Ja tak przynajmniej mam. Do czego dążę ? Już mówię, zastanawiałem się nad tym jak będą wyglądać kolumny które chciałbym zrobić. Przyszedł mi całkiem niezły pomysł do głowy, jednak w projekcie jest opisane gdzie ma znajdować się tweeter i ni jak ma się to do mojej wyimaginowanej koncepcji. Ja chcialem umieścić go niżej o jakieś 5 cm. Właściwie to wydłużyć kolumnę ponad tweeterem, on sam w stosunku do podłogi byłby raczej nie zmieniony. Dlatego, wywołało to u mnie chęć przekonania się czy ktoś jest w stanie wyczuć taką zmianę, bo sam przypuszczałem, że nie i to samo wyszło z mojego "eksperymentu". Póki co doszedłem do wniosku, że mały dołek na charce jest do przeżycia względem spełnionych walorów optycznych :) | ![]() |
Skomentuj