Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakość dźwięku z serverów multimedialnych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakość dźwięku z serverów multimedialnych

Żeby to ładnie zobrazować.
    Komputer - server multimedialny (PS3 media server) - tv (philips 46pfl5007k) - optyk - amplituner (denon avr-3801), mx140 w tl.
    Jak się ma jakość dźwięku który dotrze do amplitunera? Słucham głównie utworów w formacie flac.Teoretycznie od komputera aż do amplitunera sygnał leci w postaci cyfrowej, (trochę w powietrzu, trochę w postaci światła, trochę jako sygnał elektryczny),więc nie powinien ulec pogorszeniu. Czy tv w jakiś sposób obrabia sygnał, czy tylko go przepuszcza dalej? Jakiej jakości są dac-e w amplitunerach? Film oglądam raz na ruski rok a muzyki słucham praktycznie codziennie i tak się zastanawiam czy nie ożenić tego denona i kupić piecyk stereo plus jakiegoś dac-a, chociaż tutaj nie mam w ogóle pojęcia jakie a przede wszystkim za ile są dobre.

w cyfrowej transmisji sygnałów audio choćbyś przepuścił go przez nie wiem ile urządzeń, nie powinno zmienić obwiedni zrekonstruowanego sygnału analogowego (nie uwzględniając błędów w kanale transmisyjnym) o ile wszystkie przetworniki pracują na takiej samej długości słowa. :) Myślę, że najwięcej zależy od przetwornika kończącego tor - cyfrowo-analogowego. A co się dalej dzieje z sygnałem analogowym to już powinieneś wiedzieć.

Skomentuj

Padła decyzja. Sprzedaję denona. Jakiego dac'a trzeba by było kupić (za ile bądź diy) aby to zagrało lepiej niż na dac'u z denona. Nie chcę dac'a wysokich lotów, bo i tak kolumny są takie jakie są. Potrzebny sam dac, bez odtwarzacza strumieniowego, bo jak pisałem wyżej używam ps3 media server przez tv.

Skomentuj

E-mu 0404:)lub tańszy 0202,0204 jeśli dasz radę wpiąć je w system

Skomentuj

Hmmm... Nie jest mi potrzebny żaden procesor i zbędne bajery, za które jak by nie było trzeba płacić. Szukam prostego dac-a z dobrej jakości dźwiękiem.

Skomentuj

Ile masz $ na daca
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie mam ustalonego funduszu, ale chciałbym się zmieścić w 300zł. Może być używany. A czy takie coś się nada http://allegro.pl/dac-cs8416-cs4398-...263647951.html, zawsze byłoby trochę taniej.

Skomentuj

0202 można trafić za 200pln:)czy da się w tej cenie zbudować,kupić coś sensownego?wątpie.........

Skomentuj

może używkę AUDINST HUD MX 10 da się w tej cenie kupić. Polecam :)

Skomentuj

Prodigy cube trochę drożej ale gra nie najgorzej. Zmiana z amplitunera na dac i wzmacniacz stereo daje znakomite efekty, chyba że się trafi gorzej z doborem tych sprzętów

Skomentuj

Czaruję...
                    X