Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory za 1500zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory za 1500zł

Cześć, ojciec mojej dziewczyny zwrócił się z prośbą do mnie o zbudowanie mu kolumn.
    Budżet to 1500zł za wszystko czyli głośniki zwrotnice dechy fornir lakierowanie itp
    Jego upodobań muzycznych nie znam. Wiem, że to mają być monitory bo będą stać na "komodzie".

Chcę zrobić mu monitory na Usherach T 9930 + 8935A, a to dlatego, że koszt mieści się w budżecie i dlatego, że mam je sam i on ich odsłuchiwał i stwierdził, że grają czysto.
    Czy macie jakieś inne propozycje. Chodzi tu o zestawy ze sprawdzoną zwrotnicą.

Przejrzyj, może coś Ci w oko wpadnie jeszcze:
    http://diyaudio.pl/showthread.php/39...%C5%9Bnikowych

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
      że mam je sam i on ich odsłuchiwał i stwierdził, że grają czysto.
      Więc mu sprzedaj i zrób coś nowe lepszego dla siebie

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Więc mu sprzedaj i zrób coś nowe lepszego dla siebie
        to jest swietny pomysl!
        tez bym tak zrobil

Skomentuj

Zastanawiałem się nad tym. Ale mu się nie podoba niesymetryczny tweeter : ) Chciałby płytsze obudowy i inny fornir.
          Z drugiej strony jakbym miał coś budować nowego to już coś na tyle lepszego żebym to słyszał, więc potrzebuję ok 1000zł dodatkowo.
          A jak na razie to tłukę się po stancjach bo jestem studentem to trochę mija się z celem, bo nie mogę ustawić tego tak jak chcę, a akustyka pomieszczenia daje swoje znaki.
          Ewentualnie myślałem nad zmianą tweetera na 9950, mój by poszedł do tego drugiego zestawu wraz ze zwrotnicą, a sobie bym 9950 wrzucił. Tylko to jest dodatkowe 300zł (100zł na zwrotnicy i po 100zł za głośnik) i nie wiem czy jest sens.

BTW osobiście miałem większe oczekiwania co do tego zestawu, brakuje mi trochę przestrzeni i "odklejania się wysokich dźwięków". Chciałbym je w końcu postawić na podstawkach i odsunąć trochę od ściany i może wzmacniacz by się przydało zmienić, bo bas za mało punktowy jak dla mnie :P dlatego może następnym zestawem będą scany w OZ

Skomentuj

Na dniach pozbywam sie vify ne180w+sb29rdcn, minimalnie przekrocza budzet, ale moze warto :). Jesli chcesz, to mozesz wpasc odsluchac.

Skomentuj

No nie tak minimalnie :) 1500zł wyjdą pewnie głośniki + zwrotnica. A trzeba jeszcze obudowę zrobić.

Skomentuj

Napisz do użytkownika Shinobi http://diyaudio.pl/member.php/21568-Shinobi
                Jeszcze parę dni temu miał do sprzedania 8948A + 9950-20 za 800zł :)
                Ja chciałem się na to szarpnąć, niestety kasy brak...

W porównaniu do 8935A + 9930-20, te droższe grają lepiej, bas lepszy, średnica jeszcze lepsza, wysokie też lepsze (tak ogólnie, jedynie końcówka pasma mnie denerwowała, ponieważ jestem na nią uczulony, 9950-20 ciągnie wyżej więc i wysokich jest więcej).

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Napisz do użytkownika Shinobi http://diyaudio.pl/member.php/21568-Shinobi
                  Jeszcze parę dni temu miał do sprzedania 8948A + 9950-20 za 800zł :)
                  Ja chciałem się na to szarpnąć, niestety kasy brak...

W porównaniu do 8935A + 9930-20, te droższe grają lepiej, bas lepszy, średnica jeszcze lepsza, wysokie też lepsze (tak ogólnie, jedynie końcówka pasma mnie denerwowała, ponieważ jestem na nią uczulony, 9950-20 ciągnie wyżej więc i wysokich jest więcej).
                  Ten zestawik juz leży u mnie :flapper:

Skomentuj

Ja nam do oddania Ushery T9950 oraz 8945A ze zwrotką pierwszego rzędu, razem z obudową monitorową z pochylonym frontem oraz standami.
                    Obudowa jest w sumie na dokładkę, ale jakby do niej przysiąść to można coś niej jeszcze wyrzeźbić.
                    Oddam tanio. W razie czego PW.
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                      Zastanawiałem się nad tym. Ale mu się nie podoba niesymetryczny tweeter : ) Chciałby płytsze obudowy i inny fornir.
                      To zrób mu tylko nową budkę

Skomentuj

Namawiacie mnie do złego niedługo mój portfel zacierpi, a ja sam nie wiem co nowego bym chciał. Kiedyś Ushery były takim moim marzeniem, więc wiedziałem czego chcę.

Wracając do tematu. Chyba nie ma co kombinować, zrobię mu to co mam albo odsprzedam swoje i tak na tym nie straci, bo za te pieniądze to i tak dobry wybór.

Skomentuj

Czaruję...
                        X