Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bardzo podstawowe pytanie...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bardzo podstawowe pytanie...

Witam

Zastanawia mnie to jak powinno się prawidłowo montować głośnik a mianowicie która część kosza głośnika powinna być w podfrezowaniu... Łatwiej będzie jak zamieszczę te oto zdjęcia :) Pytanie: Która z możliwych opcji ma znajdować się w podfrezowaniu ( dotykać "obniżonego" drewna ) A , B czy też C ? ( Dla wrażliwych - wiem że to mdf a mdf to nie drewno ) CameraAwesomePhoto (2).jpgCameraAwesomePhoto (3).jpg

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Na moje to tylko "A", ale nie dam sobie ręki uciąć :)

Skomentuj

A - ten poziom na którym są otwory montażowe przetwornika

ale jak zrobisz też drugi poziom pod frezowania (cale B) to tez się nic nie stanie

Skomentuj

zadales banalne pytanie na ktore nie ma jednoznacznej odpowiedzi

w przypadku twojego kosza wersja A odpada
        ale np STX stosuje takie podfrezowania w swoich kolumnach/subach. pozwala to zlicowac glosnik z obudowa oraz dodatkowo wzmacnia cienki kosz glosnika

wersja B jest najbardziej rozpowszechniona. to zagiecie kosza nic nie daje, a uszczelnienie jest realizowane na tym kawalku blizej srodka.
        w tej wersji mamy problem z wymiarowaniem glosnika. czesto to co podaje producent ma sie nijak do praktyki. przykladowo dzisiaj frezowalem pod tonsila ktory ma kosz 220mm a producent podaje 2mm wiecej

wersja C wychodzi najczesciej jak zle zmierzymy glosnik

Skomentuj

W moim przypadku jest ten problem że częściowo jest A a częściowo C więc chyba pozostaje mi zrobić całościowo A i dołożyć może cienką warstwę sylikonu...

Skomentuj

dlatego kupilem duza suwmiarke zeby robic idealne otwory a nie za duze

no i silikon!

Skomentuj

Czaruję...
            X