Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny stx DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
    W kwestii basu pewne granice i tak są nie przekraczalne więc moc jest równie istotna
    No tak, ja raczej chciałem zwrócić uwagę na takie popularne postrzeganie mocy, że im więcej tym lepiej, które jak wiemy jest błędne. Oczywiście z warunkiem porównywania do siebie przetworników podobnej klasy. Chodzi mi o to że mając woofer 80 W i woofer 100 W nie wiemy za bardzo nic który głośniej zagra :)

Skomentuj

Spasuje do takiej kolumny SHARP SX-8800H ? Tzn 2x W.STX.12.2.500.8.F.S.MC + D-800

Skomentuj

Sharp nie pracują przy impedancji 4ohm.
        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Panowie, jeszcze raz przeczytajcie do czego się doczepiłem :)

Po za tym:

Zamieszczone przez krzych.s Zobacz posta
          Ej no, bez przesady - to będzie razem cztery głośniki 300 Watt. Ja rozumiem, że producenci kłamią, załóżmy że toto gra o połowę gorzej, ale i tak ciśnienie w dużym pomieszczeniu zrobić powinno umieć (z szybami oczywiście żart, ale ja bym nie chciał się znajdować w takim pokoju przy potencjometrze mocy na maximum ich możliwości - cenię sobie uszy)
          Nie chodzi o to ile producent podaje db, a o Twoje wpisy, takie jak ten teraz...

ale ja bym nie chciał się znajdować w takim pokoju przy potencjometrze mocy na maximum ich możliwości - cenię sobie uszy
          ...bo później się okaże że zielony takie kolumny złoży i nie będzie zadowolony, bo z Twojego postu wynika że te kolumny będą tak głośne że hohoho, i że szyby w oknach popękają.
          Przecież wszyscy wiemy że tak się nie stanie, po prostu będzie głośno, a dla niektórych bardzo głośno.

Skomentuj

Nie na temat...
            96 różnica nie będzie większa niż 10%
            logarytmy się kłaniają :)

Skomentuj

Nie na temat...
              Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
              logarytmy się kłaniają
              Czego Ty oczekujesz, w dzisiejszych programach nauczania licealnego logarytmy sa tylko na rozszerzonej matematyce i to też nie mam pewności czy ich nie wycofali, jak poszedłem na studia i profesor na wykładzie z matematyki powiedział cos o logarytmie, to siedzący obok student popatrzył sie na mnie i zapytał: a co to jest logarytm ? Tak to niestety wygląda...

Skomentuj

Nie na temat...
                logarytmy się kłaniają :)
                Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                Czego Ty oczekujesz, w dzisiejszych programach nauczania licealnego logarytmy sa tylko na rozszerzonej matematyce i to też nie mam pewności czy ich nie wycofali, jak poszedłem na studia i profesor na wykładzie z matematyki powiedział cos o logarytmie, to siedzący obok student popatrzył sie na mnie i zapytał: a co to jest logarytm ? Tak to niestety wygląda...
                Panowie, Język Polski się kłania oraz logika skoro się punktujemy.
                Raven - celowo pominąłeś resztę mojego wpisu + edita którego zrobiłem, czy nie czytasz?
                Walooś - Tobie to ja tym razem na poważnie - odczep się. Może dwa razy starszy niż Ty jeszcze nie jestem, ale jak mniemam, to Ty jesteś młody, nie ja.

Czy ja muszę znać każdy wzór na świecie? Napisałem wyraźnie "na czuja", potem dodałem edit który wyraźnie mówi, że poczytałem wzory, a Wy dalej swoje i to już drugiego dnia.

Po co to? Proponuję zaprzestać offtopiku na ten temat.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Walooś - Tobie to ja tym razem na poważnie - odczep się.
                  Nie wiem dlaczego wziąłeś to do siebie, przecież ja w tym poście nie napisałem nic w Twoim kierunku. Ja piłem do tego, że poziom nauczania w Polsce stale upada właśnie przez to, że z liceów materiał jest wycofywany, na studiach prowadzący myślą, że to było w szkołach i temat jest pomijany bo "przecież oczywiste". Tak jest z wieloma sprawami. I nie bierz tamtego wpisu personalnie, mnie jest daleko do atakowania kogoś tutaj na forum :) A fakt edita nie widziałem za to mogę przeprosić, ale nie za post bo on nie był skierowany do Ciebie :)

Skomentuj

Nie na temat...
                    A po co od razu te nerwy :???:
                    Nie musisz znać ale to elementarz przy takich zainteresowaniach i nie trzeba nic gdybać bo wszystko jest jasne, uporządkowane a informacje łatwo dostępne :)

Skomentuj

Zastanawia mnie jeszcze kwestia napędu. Czy ten ADS nie jest aby za mocny na te kolumny?

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                        Nie wiem dlaczego wziąłeś to do siebie
                        A po co od razu te nerwy
                        Emm, no... chyba z powodu "elektrody" i tamtejszego traktowania ludzi "świeżych" - cieszę się, że tu inaczej jest i w takim razie od dziś inaczej będę czytał.

Też zawsze martwię się obudowami małymi do sporych głośników, ale w tym wypadku zapewne któryś z modów od razu by Cię o tym uprzedził.

Skomentuj

Czaruję...
                        X