Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2.1 by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2.1 by STX

Witam Was wszystkich. Mam takie pytanie dla Was chciałbym zrobić dość budżetowy zestaw na STX'ach. Obecnie mam monitory z Tonsila i sub na stx'ie 8" SCX. Myśle o tym żeby zrobić zestaw na: monitory zbudowane z http://stx.pl/wm-stx-6-5-1-5-200-8-f-s-fg.html + http://stx.pl/t-stx-4-1-200-8-f-a-pc.html zasilane Yamahą AX-500 i subwoofer na http://stx.pl/w-stx-10-2-400-8-f-s-mc.html zasilany panelem 140W na TD 7294 mostek by Irek. Czy w tej cenie można zrobić zestaw lepszej jakości? Z góry dziękuję. Całość wyjdzie mnie: budowa monitorów + kupić woofer i zrobić obudowę do subwoofera czyli jakieś 700zł.

Zamieszczone przez Mzamar Zobacz posta
    Czy w tej cenie można zrobić zestaw lepszej jakości?
    Koniecznie 2.1? Sub na SCXie nie wystarcza?

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
      http://diyaudio.pl/showthread.php/20...t-w-tym-dziale!
      Przeniosłem, następnym razem będzie od razu kosz

Skomentuj

Właśnie o to chodzi, że nie wystarcza i chciałbym coś na 10"

Skomentuj

A możesz postawić kolumny podłogowe?

Skomentuj

Chciałbym monitory bo czasami biorę głośniki do znajomych na imprezy itp. Na razie chce się skupić na monitorach. Powstało już kilka projektów na tych głośnikach i ludzie w tej cenie je chwalą. Czy ktoś z Was miał styczność z tym nowym 6,5" STX'em?

Skomentuj

Nowym? FGX? Jest projekt monitorów na forum od kilku dni od kolegi Lusztiego.

Skomentuj

W 500zł można złożyć jakieś lepsze monitory?

Skomentuj

za całość czy tylko głosiki ?

Skomentuj

Za całość 500zł. Za głośniki mogę dać 300zł.

Skomentuj

Same glosniki to okolo 250zl... hmm pewnie by sie dalo w 500zl zamknac, ale to mocno ekonomiczna wersja.

Skomentuj

Mogę dołożyć bo nie będę oszczędzał za bardzo tylko czy te głośniki są warte czy na czymś innym robić?

Skomentuj

Z glosnikow niskiej polki, to chyba obecnie STX nie ma sobie rownych. Zeby bylo znacznie lepiej, to trzeba wydac okolo 200 zl za jeden midwoofer.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                            trzeba wydac okolo 200 zl za jeden
                            hmm a masz jakiś konkretny model ?

Tak patrze co jest dostępne na polskim rynku, to raczej 250-300zł, sb acoustic jest 230, poniżej 200 tak znacznie sa fw168 i awx. Jest jeszcze coś o czym nie wiem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                              hmm a masz jakiś konkretny model ?
                              Zalezy jakiej wielkosci. Masz wybor z monacora, beyma, usher, za 205zl 5 calowy SB, nawet Tonsil 17/100. W audiodrivers dostaniesz do 200zl szklane SS discovery. Jakis tam wybor jest, trzeba poszukac.
                              Last edited by Pogromca mitow; 16.06.2013, 12:40.

Skomentuj

glosnikow niskiej polki, to chyba obecnie STX nie ma sobie rownych
                                LuSzTi chwiali funoteka jest też tani dayton aluminiowy.
                                Obawiam się że STX może tutaj polec na całego No i można zapolować na leżankę albo używkę

Skomentuj

Piszac o tanich glosnikach, mialem na mysli cos, ponizej 100zl. W takiej cenie za nowy ciezko cos kupic lepszego niz STX. Zostaje tylko Tonsil, ale juz w cenie 100-200zl mozna troche przebierac :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                                    LuSzTi chwiali funoteka jest też tani dayton aluminiowy.
                                    No właśnie wcisnę się z swoim pytankiem:
                                    FW168 czy 18AWX ? (ogólnie)

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                      FW168 czy 18AWX ? (ogólnie)
                                      Nie słyszałem ani jednego. Ja brał bym alu

Piszac o tanich glosnikach, mialem na mysli cos, ponizej 100zl.
                                      Racja straciłem kontekst . Myślałem że 200PLn za sztukę a tu za oba więc będzie ciężko.
                                      Ale da się upolować lepszy zestaw w tej cenie tylko trzeba mieć trochę szczęścia

Skomentuj

FW168 jest taki jakiś nijaki... FW146 ma lepszą średnicę a basu niewiele jest też z FW168..

Skomentuj

Czaruję...
                                        X