Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny LDM PDP 615 DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podaj link do specyfikacji LDM 215.

Skomentuj

Zamieszczone przez Krzyrak Zobacz posta
      A jak się mają do tych głośników bo mam do nich dostęp. (Tonsil Altus 300 i LDM 215)
      Znowu mylisz domowe z estradowymi.
      Nawet najmocniejsze Altusy nie przebiją estradowej konstrukcji 15" + driver, nawet tej najtańszej.
      LDM 215 to inna konstrukcja, 3 drożna, która prawdopodobnie zagra lepiej.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Znowu mylisz domowe z estradowymi.
        Nawet najmocniejsze Altusy nie przebiją estradowej konstrukcji 15" + driver, nawet tej najtańszej.
        Nie mylę tylko pytam jak wypadną bo mam dostęp do takich głośników.

LDM 215 są 2 Drożne Bass 18"(Celestion K15T-200) i driver Tonsil GDWT 12-19/100FP Wiem bo MAM

---------- Post dodany o 14:43 ---------- Poprzedni post o 14:19 ----------

Nie jestem jakimś Audiofilem że stawiam jakość dźwięku na 1 miejscu po prostu chcę Bardzo głośne kolumny Z dobrym basem (Lecz nie chcę przy głośnym słuchaniu jakichś szmerów czy trzasków!!). Ponieważ Altusy Są słabe na te moje imprezy Ldm też Więc szukam coś 500W w jednej kolumnie żebym nie musiał ich już wymieniać (Nie mówię że będę je żyłował na 100% ale lepiej mieć ten duży zapas mocy).

Skomentuj

LDM 215 są 2 Drożne Bass 18"(Celestion K15T-200) i driver Tonsil GDWT 12-19/100FP Wiem bo MAM
          Ogólnie to oboje macie racje bo pod nazwą 215 kryły się zarówno wersje dwu i 3 drożne. Dwu drożna to padaka, 3-drożna już do czegoś się nadaje (nadal szału nie ma).

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            Podaj link do specyfikacji LDM 215.
            O link do pełnej specyfikacji trudno ponieważ tych kolumn jest malo.
            Po 2 wyszło kilka wersji 215 i różnią się one jedna od drugiej. Tak samo jak Powermixer ldm smx-8s

Skomentuj

LDM 215 są 2 Drożne Bass 18"(Celestion K15T-200)
              Wiem bo MAM
              Sam sobie zaprzeczasz wypisując model głośnika, jednocześnie pisząc że ma 18".

Nie jestem jakimś Audiofilem że stawiam jakość dźwięku na 1 miejscu po prostu chcę Bardzo głośne kolumny Z dobrym basem (Lecz nie chcę przy głośnym słuchaniu jakichś szmerów czy trzasków!!).
              Więc w grę wchodzi tylko układ 2.2, ponieważ z pełnopasmowych kolumn nie uzyskasz takiego efektu.
              Najtaniej to chyba propozycja Dolphina jest dobra.

Skomentuj

Sam sobie zaprzeczasz wypisując model głośnika, jednocześnie pisząc że ma 18".
                Dzięki że mnie poprawiłeś bo masz rację to jest 15" walnąłem się na klawiaturze

---------- Post dodany 20.06.2013 o 14:15 ---------- Poprzedni post 19.06.2013 o 18:41 ----------

A np. Taki wynalazek Co o nim powiecie.

http://allegro.pl/zestaw-3200w-kolum...307426321.html

---------- Post dodany o 14:15 ---------- Poprzedni post o 14:15 ----------

Lub ten?

http://allegro.pl/zestaw-kolumn-dap-...328153815.html

---------- Post dodany o 14:17 ---------- Poprzedni post o 14:15 ----------

Lub

http://allegro.pl/kolumny-2x700w-tom...316939562.html

Skomentuj

Ryzykuj jak Cię na to stać... :)

Skomentuj

Tompol-tragedia, beznadzieja, naciągactwo.
                    Ten zestaw dapa taki sobie.

Skomentuj

Pierwszy i trzeci link to taniocha z bazaru, szkoda pieniędzy, dołączana końcówka mocy mówi sama za siebie.

Co do drugiego linka:

"Dodatkowo dorzucam 2 kolumny odsłuchowe Omnitronic M-1220"

W rzeczywistości koleś chciał napisać:

Dodatkowo dorzucam 2 kolumny odsłuchowe Omnitronic M-1220, które to są totalnym szmelcem... ale dorzucam bo może jakiś łoch się znajdzie, podjara się gratisem i kupi ten komplecik

Za 2700 bym nie kupił, ale za 2000 już prędzej.
                      Jakościowo to i tak nie zagra, ponieważ górki na głośniku 15", które na wysokim mają 1" nie wróżą nic dobrego.

Zauważ, górki od STX-a masz za 1800zł, ze wzmacniaczami od razu... myślisz że za 1000zł nie kupisz używanych basów? jak dobrze poszukasz to znajdziesz, a koleś chce za pasywny komplet 2700 :)

Skomentuj

Basy może sobie sklepać na Gdn 38-800, podobno ładnie śmiga i akurat tysiąc starczy na dwa.

Skomentuj

Nie chce iść na taniochę po prostu znalazłem przeszukując allegro w założonej cenie .

Po prostu chciałem się dowiedzieć czy ma to jakiś sens. Czyli że nie szukać takiego czegoś hehe tylko coś STX ??(Nowego) LDM ??(używanego)

---------- Post dodany o 22:05 ---------- Poprzedni post o 21:47 ----------

To jakbyście mogli to powiedzcie z jakich firm warto szukać kolumn ??

Nowych i używanych w miarę niedrogich

Skomentuj

Padła już tyle razy odpowiedź z wyjaśnieniami, że ja daję sobie luz. Z Twoim podejściem nie kupisz nic, a wydana duża gotówka może być baaardzo zmarnowana..

Skomentuj

Inną sprawą jest to, że jak nie masz kasy na przedsięwzięcie, to się za to nie bierz - potem zaniżasz cenę za imprezę, i lepsze zespoły siedzą w domu, a Ty męczysz publikę byle jakim sprzętem od którego głowa boli, i trzeba się znieczulać % a nie bawić...

Zestaw na STXach to jedyny dobry wybór na początek.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                Inną sprawą jest to, że jak nie masz kasy na przedsięwzięcie, to się za to nie bierz - potem zaniżasz cenę za imprezę, i lepsze zespoły siedzą w domu, a Ty męczysz publikę byle jakim sprzętem od którego głowa boli, i trzeba się znieczulać % a nie bawić...

Zestaw na STXach to jedyny dobry wybór na początek.

Nie wiem czy ty meczysz publikę i mnie to nie obchodzi. Ja mam zamiar grać dla siebie i kolegów jak już pisałem małe imprezy na zewnątrz. Gdybyś przeczytał posty to byś wiedział.

A ceny nie chcę nie wiadomo jakiej ponieważ na tym zarabiał nie będę. Więc nie mam kasy tak jak wy 10tys. Zł na kolumny estradowe z dźwiękiem jak diament. Dlat ego szukam czegoś dobrego w miarę nie drogo

Skomentuj

Dlat ego szukam czegoś dobrego w miarę nie drogo
                                  Dlatego podaliśmy Ci coś co wg nas jest najsłuszniejszym wyborem w niedużych pieniądzach - powtarzam już to któryś raz i więcej już nie będę...

Skomentuj

Więc nie mam kasy tak jak wy 10tys. Zł na kolumny estradowe z dźwiękiem jak diament.
                                    Hehe, za 10tyś to można kupić jedną nową kolumnę która zagra jako-tako :)

Ja mam zamiar grać dla siebie i kolegów jak już pisałem małe imprezy na zewnątrz.
                                    Kup używane LDM PDP615/815 (815 powinny mieć więcej dołu, ale niestety tego wyższego), do tego wzmacniacz T.Amp Ta2400, jak będzie Ci mało basu to korekcją wyciągnij coś powyżej 50hz (ale nie próbuj niżej bo zajedziesz głośniki). Na imprezki w gronie znajomych taki zestaw będzie aż nadto.

Skomentuj

No i tyle chciałem czyli wyszukać okazję i kupić używany.

Dzięki wszystkim za porady

---------- Post dodany o 13:36 ---------- Poprzedni post o 13:32 ----------

A pytałem O inne firmy bo myślałem że coś innego też może być. W końcu teraz firmy konkurują ze sobą i czasami trafi się coś takiego samego w tańszej cenie.

Skomentuj

Czasem można wyrwać jakieś starsze Polaudio, ale zestaw 2x15 w tej cenie raczej będzie w stanie agonalnym :)

Skomentuj

W końcu teraz firmy konkurują ze sobą i czasami trafi się coś takiego samego w tańszej cenie.
                                          Tyle że firma to firma (STX, LDM, polaudio, JBL) a nie firma krzak, jakie podałeś wyżej (tompol, clatronik itp.)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X