Podaj link do specyfikacji LDM 215.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny LDM PDP 615 DIY
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Krzyrak Zobacz postaA jak się mają do tych głośników bo mam do nich dostęp. (Tonsil Altus 300 i LDM 215)
Nawet najmocniejsze Altusy nie przebiją estradowej konstrukcji 15" + driver, nawet tej najtańszej.
LDM 215 to inna konstrukcja, 3 drożna, która prawdopodobnie zagra lepiej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZnowu mylisz domowe z estradowymi.
Nawet najmocniejsze Altusy nie przebiją estradowej konstrukcji 15" + driver, nawet tej najtańszej.
LDM 215 to inna konstrukcja, 3 drożna, która prawdopodobnie zagra lepiej.
LDM 215 są 2 Drożne Bass 18"(Celestion K15T-200) i driver Tonsil GDWT 12-19/100FP Wiem bo MAM
---------- Post dodany o 14:43 ---------- Poprzedni post o 14:19 ----------
Nie jestem jakimś Audiofilem że stawiam jakość dźwięku na 1 miejscu po prostu chcę Bardzo głośne kolumny Z dobrym basem (Lecz nie chcę przy głośnym słuchaniu jakichś szmerów czy trzasków!!). Ponieważ Altusy Są słabe na te moje imprezy Ldm też Więc szukam coś 500W w jednej kolumnie żebym nie musiał ich już wymieniać (Nie mówię że będę je żyłował na 100% ale lepiej mieć ten duży zapas mocy).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaLDM 215 to inna konstrukcja, 3 drożna, która prawdopodobnie zagra lepiej.Zamieszczone przez Krzyrak Zobacz postaLDM 215 są 2 Drożne Bass 18"(Celestion K15T-200) i driver Tonsil GDWT 12-19/100FP Wiem bo MAM
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPodaj link do specyfikacji LDM 215.
Po 2 wyszło kilka wersji 215 i różnią się one jedna od drugiej. Tak samo jak Powermixer ldm smx-8s
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krzyrak Zobacz postaLDM 215 są 2 Drożne Bass 18"(Celestion K15T-200)Zamieszczone przez Krzyrak Zobacz postaWiem bo MAM
Zamieszczone przez Krzyrak Zobacz postaNie jestem jakimś Audiofilem że stawiam jakość dźwięku na 1 miejscu po prostu chcę Bardzo głośne kolumny Z dobrym basem (Lecz nie chcę przy głośnym słuchaniu jakichś szmerów czy trzasków!!).
Najtaniej to chyba propozycja Dolphina jest dobra.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaSam sobie zaprzeczasz wypisując model głośnika, jednocześnie pisząc że ma 18".
---------- Post dodany 20.06.2013 o 14:15 ---------- Poprzedni post 19.06.2013 o 18:41 ----------
A np. Taki wynalazekCo o nim powiecie.
http://allegro.pl/zestaw-3200w-kolum...307426321.html
---------- Post dodany o 14:15 ---------- Poprzedni post o 14:15 ----------
Lub ten?
http://allegro.pl/zestaw-kolumn-dap-...328153815.html
---------- Post dodany o 14:17 ---------- Poprzedni post o 14:15 ----------
Lub
http://allegro.pl/kolumny-2x700w-tom...316939562.html
Skomentuj
-
Pierwszy i trzeci link to taniocha z bazaru, szkoda pieniędzy, dołączana końcówka mocy mówi sama za siebie.
Co do drugiego linka:
"Dodatkowo dorzucam 2 kolumny odsłuchowe Omnitronic M-1220"
W rzeczywistości koleś chciał napisać:
Dodatkowo dorzucam 2 kolumny odsłuchowe Omnitronic M-1220, które to są totalnym szmelcem... ale dorzucam bo może jakiś łoch się znajdzie, podjara się gratisem i kupi ten komplecik
Za 2700 bym nie kupił, ale za 2000 już prędzej.
Jakościowo to i tak nie zagra, ponieważ górki na głośniku 15", które na wysokim mają 1" nie wróżą nic dobrego.
Zauważ, górki od STX-a masz za 1800zł, ze wzmacniaczami od razu... myślisz że za 1000zł nie kupisz używanych basów? jak dobrze poszukasz to znajdziesz, a koleś chce za pasywny komplet 2700 :)
Skomentuj
-
Nie chce iść na taniochę po prostu znalazłem przeszukując allegro w założonej cenie.
Po prostu chciałem się dowiedzieć czy ma to jakiś sens. Czyli że nie szukać takiego czegoś hehe tylko coś STX ??(Nowego) LDM ??(używanego)
---------- Post dodany o 22:05 ---------- Poprzedni post o 21:47 ----------
To jakbyście mogli to powiedzcie z jakich firm warto szukać kolumn ??
Nowych i używanych w miarę niedrogich
Skomentuj
-
Inną sprawą jest to, że jak nie masz kasy na przedsięwzięcie, to się za to nie bierz - potem zaniżasz cenę za imprezę, i lepsze zespoły siedzą w domu, a Ty męczysz publikę byle jakim sprzętem od którego głowa boli, i trzeba się znieczulać % a nie bawić...
Zestaw na STXach to jedyny dobry wybór na początek.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaInną sprawą jest to, że jak nie masz kasy na przedsięwzięcie, to się za to nie bierz - potem zaniżasz cenę za imprezę, i lepsze zespoły siedzą w domu, a Ty męczysz publikę byle jakim sprzętem od którego głowa boli, i trzeba się znieczulać % a nie bawić...
Zestaw na STXach to jedyny dobry wybór na początek.
Nie wiem czy ty meczysz publikę i mnie to nie obchodzi. Ja mam zamiar grać dla siebie i kolegów jak już pisałem małe imprezy na zewnątrz. Gdybyś przeczytał posty to byś wiedział.
A ceny nie chcę nie wiadomo jakiej ponieważ na tym zarabiał nie będę. Więc nie mam kasy tak jak wy 10tys. Zł na kolumny estradowe z dźwiękiem jak diament. Dlat ego szukam czegoś dobrego w miarę nie drogo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krzyrak Zobacz postaDlat ego szukam czegoś dobrego w miarę nie drogo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krzyrak Zobacz postaWięc nie mam kasy tak jak wy 10tys. Zł na kolumny estradowe z dźwiękiem jak diament.
Zamieszczone przez Krzyrak Zobacz postaJa mam zamiar grać dla siebie i kolegów jak już pisałem małe imprezy na zewnątrz.
Skomentuj
-
No i tyle chciałem czyli wyszukać okazję i kupić używany.
Dzięki wszystkim za porady
---------- Post dodany o 13:36 ---------- Poprzedni post o 13:32 ----------
A pytałem O inne firmy bo myślałem że coś innego też może być. W końcu teraz firmy konkurują ze sobą i czasami trafi się coś takiego samego w tańszej cenie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krzyrak Zobacz postaW końcu teraz firmy konkurują ze sobą i czasami trafi się coś takiego samego w tańszej cenie.
Skomentuj
Skomentuj