Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny do pomieszczenia 55m2 ??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny do pomieszczenia 55m2 ??

Myślałem nad kolumnami 2*15cali a z powodu na brak miejsca mogą to być tylko nadstawki bez subów. I tu zaczyna się prośba do was, jestem mało osłuchany i za bardzo się nie znam (lecz w gre wchodzi zrobienie samemu kolumn zawsze taniej a oto tu chodzi), i proszę o pomoc w dobraniu takich kolumn by nie zabrakło basu. Oglądałem projekty tu na diyaudio ale ludzie moga pisać tam że basu jest sporo a jednak nie bedzie go więc prosze o pomoc.

Ile kasy na ta zabawe?

Skomentuj

z kolumn będzie puszczana głównie muzyka klubowa, Ma być po prostu głośno a kasy ile mam do wydania to na same przetworniki 1000zł

Skomentuj

Zamieszczone przez Route66 Zobacz posta
        Myślałem nad kolumnami 2*15cali a z powodu na brak miejsca mogą to być tylko nadstawki bez subów.
        estrada do "zaledwie" 55m2? :/

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
          Panie Route66,który to już temat o tym samym?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            estrada do "zaledwie" 55m2? :/
            Bo tam ma być naprawdę głośno i ma być sporo basu max ile sie da bez subów. I to bedzie sprzet ktory ma grać po pare godzin dziennie więc zwykłe podłogówki nie wchodzą w gre bo by sie poprostu spaliły.

---------- Post dodany o 12:04 ---------- Poprzedni post o 12:03 ----------

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            UWAGI MODERATORA
            Panie Route66,który to już temat o tym samym?
            Na ten temat pierwszy

---------- Post dodany o 12:05 ---------- Poprzedni post o 12:04 ----------

nie pytałem sie nigdy o to pomieszczenie i o takiego typu kolumny

Skomentuj

Nie na temat...
              nie pytałem sie nigdy o to pomieszczenie i o takiego typu kolumny
              Cały czas się pytasz o to samo, jakie kupić głośniki bo ma być głośno i duuuużo basu. Aż straciłem rachubę.

Za 1000zł nie zrobisz dwóch kolumn 2x15", aby to jakoś grało i miało duuużo basu.

---------- Post dodany o 13:00 ---------- Poprzedni post o 12:16 ----------

Bo tam ma być naprawdę głośno i ma być sporo basu max ile sie da bez subów. I to bedzie sprzet ktory ma grać po pare godzin dziennie więc zwykłe podłogówki nie wchodzą w gre bo by sie poprostu spaliły.
              Napisz konkretnie po co Tobie taki sprzęt, i co to za pomieszczenie 55mk w którym gra się na maxa po kilka godzin?
              W 55mk jak rozkręcisz takie kolumny na maxa to nie wysiedzisz, więc nie rozumiem po co komu takie coś...

Skomentuj

Za 1000zł nie zrobisz dwóch kolumn 2x15", aby to jakoś grało i miało duuużo basu.
                Zwłaszcza z basem będzie problem, dwa dobre głośniki pełnopasmowe 15 które odtworzą fajny bas to jest cały Twój budżet tak więc...

Skomentuj

Ja znałem typa który zarypał już focale oraz sonusy w takim pomieszczeniu bo kiedy przyszli znajomi napili się whiskey zaczęła się impreza i brakowało poweru :p Dlatego gość szukał bardzo dobrze brzmiącego pół estradowego brzmienia do swojego pokoju ;p natomiast tak jak pisali wcześniej tysiąc zł to za mało na takie coś :p

Skomentuj

A 4*WM.STX.15.2.500.8.F.S.MC i 2*CD.STX.1.1,7.800.8.F.T.TI (D-800) nie zagrało by dobrze ? Bo mi zależy na porządnym graniu w tych miejscach co potrzebuje panie Marianie a nie jakieś małe kolumienki które nie zagrają tak jak tego potrzebuje wszyscy chwalą serie awx stx'a ale słyszałem mx-140 i powiem szczerzę nic zachwycającego ani basu ani głośności. I dodam jeszcze że słuchałem stx f-360n i powiem że te kolumny już grają bardzo ładnie i za tą cene oplace sie je kupować ale są za ciche jak dla mnie
                    Last edited by Route66; 26.06.2013, 13:17.

Skomentuj

A czym chcesz napędzić taki system ? może poprostu zrób kopie Altusów ustaw w rogach pomieszczenia i będziesz Pan zadowolony ?... do Muzyki klubowej będą się nadawać a i czarnej posłuchasz :d

Skomentuj

Zamieszczone przez DJGienek Zobacz posta
                        może poprostu zrób kopie Altusów ustaw w rogach pomieszczenia i będziesz Pan zadowolony ?
                        Nie będzie, ponieważ ten typ tak ma.

Bo mi zależy na porządnym graniu w tych miejscach co potrzebuje panie Marianie
                        Dla mnie "porządne granie" to jakość dźwięku a nie głośność.
                        Możesz zbudować kolumny na tych STX-ach, będzie głośno (jeśli będzie miał końcówkę mocy przynajmniej 600W na kanał), ale o jakości zapomnij.

Skomentuj

wszyscy chwalą serie awx stx'a ale słyszałem mx-140 i powiem szczerzę nic zachwycającego ani basu ani głośności. I dodam jeszcze że słuchałem stx f-360n i powiem że te kolumny już grają bardzo ładnie i za tą cene oplace sie je kupować ale są za ciche jak dla mnie
                          Jaki masz wzmacniacz? Wydaje mi się, że tu może leżeć problem i będzie on występował z każdymi kolumnami jeśli nie ma dobrego zasilania i zwartej konstrukcji...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Jaki masz wzmacniacz? Wydaje mi się, że tu może leżeć problem i będzie on występował z każdymi kolumnami jeśli nie ma dobrego zasilania i zwartej konstrukcji...
                            Od niedawna posiadam końcówkę mocy t.amp ta1400

---------- Post dodany o 16:44 ---------- Poprzedni post o 16:41 ----------

Zamieszczone przez DJGienek Zobacz posta
                            A czym chcesz napędzić taki system ? może poprostu zrób kopie Altusów ustaw w rogach pomieszczenia i będziesz Pan zadowolony ?... do Muzyki klubowej będą się nadawać a i czarnej posłuchasz :d
                            Moim zdaniem altusy nie grają za dobrze

---------- Post dodany o 16:47 ---------- Poprzedni post o 16:44 ----------

Dla mnie "porządne granie" to jakość dźwięku a nie głośność.
                            Możesz zbudować kolumny na tych STX-ach, będzie głośno (jeśli będzie miał końcówkę mocy przynajmniej 600W na kanał), ale o jakości zapomnij.
                            A dla mnie porządne granie to takie by wysokie tony nie cięły uszu i by można było zrobić głośno jak potrzeba.

Skomentuj

No to zrób te kolumny na 2x15".
                              Zwrotnicy do tego nie ma, ale ponoć masz kolegę który takowe robi.

Chcesz jeszcze o coś spytać?

Skomentuj

A mozesz wyjasnic dlaczego wg ciebie altusy nie graja dobrze?

Skomentuj

pewnie są za ciche

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    A mozesz wyjasnic dlaczego wg ciebie altusy nie graja dobrze?
                                    Głośne to może one są ale bas który z nich sie wydobywa nie podoba mi się jest taki pukający średnich tonow moim zdaniem to chyba tam wogule nie ma a wysokie tony to za ostre są tną mi uszy. Przy cichym graniu można z nimi wytrzymać ale przy głośniejszym nie da rady

Skomentuj

I myślisz że jak kupisz tani głośnik 15" to nie będzie "pukał" tylko będzie niski bas?

Skomentuj

I myślisz że jak kupisz tani głośnik 15" to nie będzie "pukał" tylko będzie niski bas?
                                        Ponoć firma stx robi dobre głośniki.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X