Myślałem nad kolumnami 2*15cali a z powodu na brak miejsca mogą to być tylko nadstawki bez subów. I tu zaczyna się prośba do was, jestem mało osłuchany i za bardzo się nie znam (lecz w gre wchodzi zrobienie samemu kolumn zawsze taniej a oto tu chodzi), i proszę o pomoc w dobraniu takich kolumn by nie zabrakło basu. Oglądałem projekty tu na diyaudio ale ludzie moga pisać tam że basu jest sporo a jednak nie bedzie go więc prosze o pomoc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny do pomieszczenia 55m2 ??
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postaMyślałem nad kolumnami 2*15cali a z powodu na brak miejsca mogą to być tylko nadstawki bez subów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaestrada do "zaledwie" 55m2? :/
---------- Post dodany o 12:04 ---------- Poprzedni post o 12:03 ----------
Zamieszczone przez marian Zobacz postaUWAGI MODERATORAPanie Route66,który to już temat o tym samym?
---------- Post dodany o 12:05 ---------- Poprzedni post o 12:04 ----------
nie pytałem sie nigdy o to pomieszczenie i o takiego typu kolumny
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Route66 Zobacz postanie pytałem sie nigdy o to pomieszczenie i o takiego typu kolumny
Za 1000zł nie zrobisz dwóch kolumn 2x15", aby to jakoś grało i miało duuużo basu.
---------- Post dodany o 13:00 ---------- Poprzedni post o 12:16 ----------
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postaBo tam ma być naprawdę głośno i ma być sporo basu max ile sie da bez subów. I to bedzie sprzet ktory ma grać po pare godzin dziennie więc zwykłe podłogówki nie wchodzą w gre bo by sie poprostu spaliły.
W 55mk jak rozkręcisz takie kolumny na maxa to nie wysiedzisz, więc nie rozumiem po co komu takie coś...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaZa 1000zł nie zrobisz dwóch kolumn 2x15", aby to jakoś grało i miało duuużo basu.
Skomentuj
-
Ja znałem typa który zarypał już focale oraz sonusy w takim pomieszczeniu bo kiedy przyszli znajomi napili się whiskey zaczęła się impreza i brakowało poweru :p Dlatego gość szukał bardzo dobrze brzmiącego pół estradowego brzmienia do swojego pokoju ;p natomiast tak jak pisali wcześniej tysiąc zł to za mało na takie coś :p
Skomentuj
-
A 4*WM.STX.15.2.500.8.F.S.MC i 2*CD.STX.1.1,7.800.8.F.T.TI (D-800) nie zagrało by dobrze ? Bo mi zależy na porządnym graniu w tych miejscach co potrzebuje panie Marianie a nie jakieś małe kolumienki które nie zagrają tak jak tego potrzebuje wszyscy chwalą serie awx stx'a ale słyszałem mx-140 i powiem szczerzę nic zachwycającego ani basu ani głośności. I dodam jeszcze że słuchałem stx f-360n i powiem że te kolumny już grają bardzo ładnie i za tą cene oplace sie je kupować ale są za ciche jak dla mnieLast edited by Route66; 26.06.2013, 13:17.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DJGienek Zobacz postamoże poprostu zrób kopie Altusów ustaw w rogach pomieszczenia i będziesz Pan zadowolony ?
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postaBo mi zależy na porządnym graniu w tych miejscach co potrzebuje panie Marianie
Możesz zbudować kolumny na tych STX-ach, będzie głośno (jeśli będzie miał końcówkę mocy przynajmniej 600W na kanał), ale o jakości zapomnij.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Route66 Zobacz postawszyscy chwalą serie awx stx'a ale słyszałem mx-140 i powiem szczerzę nic zachwycającego ani basu ani głośności. I dodam jeszcze że słuchałem stx f-360n i powiem że te kolumny już grają bardzo ładnie i za tą cene oplace sie je kupować ale są za ciche jak dla mnie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaJaki masz wzmacniacz? Wydaje mi się, że tu może leżeć problem i będzie on występował z każdymi kolumnami jeśli nie ma dobrego zasilania i zwartej konstrukcji...
---------- Post dodany o 16:44 ---------- Poprzedni post o 16:41 ----------
Zamieszczone przez DJGienek Zobacz postaA czym chcesz napędzić taki system ? może poprostu zrób kopie Altusów ustaw w rogach pomieszczenia i będziesz Pan zadowolony ?...do Muzyki klubowej będą się nadawać a i czarnej posłuchasz :d
---------- Post dodany o 16:47 ---------- Poprzedni post o 16:44 ----------
Zamieszczone przez marian Zobacz postaDla mnie "porządne granie" to jakość dźwięku a nie głośność.
Możesz zbudować kolumny na tych STX-ach, będzie głośno (jeśli będzie miał końcówkę mocy przynajmniej 600W na kanał), ale o jakości zapomnij.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaA mozesz wyjasnic dlaczego wg ciebie altusy nie graja dobrze?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaI myślisz że jak kupisz tani głośnik 15" to nie będzie "pukał" tylko będzie niski bas?
Skomentuj
Skomentuj