Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobór wzmacniacza

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobór wzmacniacza

Witam szukam jakiegoś wzmacniacza do kolumn projektu LuSzTi:
    http://diyaudio.pl/showthread.php/21...384#post351384
    Wzmacniacz do max 350zł
    Proszę o jakieś rady bo nie mam pojęcia co kupić żeby kolumny i wzmacniacz stanowiły zgrany duet xD

Poszukaj sobie amplitunerek NAD 7240PE. Bardzo fajny wzmacniacz i ma radio. Nie wiedzieć czemu NAD 3240PE (sam wzmacniacz) kosztuje na aukcjach dwukrotnie więcej.

Skomentuj

A czemu o nim piszą, że ma więcej niż 40 W skoro ma 40 W? :) Znaczy się pytanie brzmi - on ma 40 W prawda?

Pytam, bo sam mam WS 303 (25W) i zastanawiałem się, czy warto zmienić. Wychodzi mi, że chyba nie

Emm... właściwie to chyba założę swój wątek, bo mam więcej pytań, ale nadałeś mi kierunek :)

Skomentuj

Ten nadzik wygląda fajnie. Szkoda, że nie ma z tyłu opisu ile ma poboru prądu.
        Jeszcze dorzuce do worka polecanych wzmaków - Denona DRA-435r - bardzo fajnie mi się sprawdzał i powinien napedzić te stx bez problemu (a stx czasem potrzebują trochę prądu IMO). Ewentualnie mojego obecnego rotera ra1010 - ale ten model jest praktycznie niedostępny na rynku wtórnym.
        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Ani moc pobierana, ani oddawana nie gra. Tak więc tymi parametrami głowy bym sobie nie zawracał.
          I nie zapominajmy, że jest to głośniczek 6.5" o efektywności około 90dB.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
            I nie zapominajmy, że jest to głośniczek 6.5" o efektywności około 90dB.
            Po kompensacji BS to on ma może 85dB.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
              Poszukaj sobie amplitunerek NAD 7240PE. Bardzo fajny wzmacniacz i ma radio. Nie wiedzieć czemu NAD 3240PE (sam wzmacniacz) kosztuje na aukcjach dwukrotnie więcej.
              Miałem 3240PE i faktycznie złego słowa nie można było powiedzieć. Z tym że ja go kupiłem w sumie tanio, bo jak pamiętam za mniej niż 2 stówki.

Skomentuj

LuSzTi, Ty jesteś konstruktorem i wiesz to najlepiej. Słyszałem od pewnego "informatora", że kładziesz na to nacisk.
                Shiver, nie wiedzieć czemu ceny obecnie są w moim odczuciu - chore. 300zł wydał bym bez mrugnięcia okiem, ale 600? Nigdy.
                Podobnie kiedyś kosztowały 3020.

Skomentuj

Czaruję...
                X