Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer aktywny do JBL E90

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Również ciężka membrana może być w 8 cali (np. ss 22). Jeżeli naped daje rade to nic nie będzie mulić.

Skomentuj

Wiem, że nikt za mnie nie ma ochoty za mnie szukać głośników, więc jestem ogromnie wdzięczny za podane przykłady samych przetworników, ale zastanawia mnie dlaczego ich ceny tak mocno odbiegają od maksymalnego pułapu? Nie opłaca się wydać aż tyle na głośnik? Tańsze równie dobrze brzmią?

Skomentuj

Próbowałem zestroić niżej JBL E90, ale niestety efekt znikomy, więc odpuszczam sobie tuningowanie JBL, czy ma ktoś propozycje co do głośników?

Skomentuj

Ostatecznie zdecydowałem się na zestaw Scan Speak Revelator 32W-4878T00 + 2 membrany bierne Scan Speak Discovery 26W-0-00-00 lub Scan Speak Discovery 30W-0-00-00, XXLS12 w symulacjach wyglądała bardzo podobnie ale Revelator ma wyższą efektywność. Jeśli się mylę poprawcie mnie bo z tego co widzę w żadnej konstrukcji dostępnej w internecie Revelator nie został użyty, a nie chciał bym wtopić niemałą zresztą kwotę.

---------- Post dodany 21.07.2013 o 18:50 ---------- Poprzedni post 20.07.2013 o 22:48 ----------

Up

Kurczę no litości, będę ogromnie wdzięczny jeśli ktoś mający pojecie o budowie subwoofera z MB wypowie się na ten temat.

Skomentuj

Witam wszystkich ponownie, jestem właśnie po "przymiarkach" obudowy. Docelowe wymiary zewnętrzne to 570mm wysokości i ścianki 440mm, dotychczas byłem nastawiony na mdf o grubości 30 mm, tylko czy warto? Sam materiał jest dosyć drogi chociaż skrzynka w której obecnie pracuję sam głośnik ma ścianki o grubości 18mm (płyta wiórowa - castorama), obudowa drży w każdym możliwym miejscu. Zastanawiam się jak mocno zmniejszy się to zjawisko przy płycie 30mm? A może cieńsza płyta, a skupić się na wzmocnieniach? Tak na szybko porysowałem jak mogło by te wzmocnienia wyglądać co o takiej koncepcji myślicie?

Skomentuj

Czaruję...
            X