Również ciężka membrana może być w 8 cali (np. ss 22). Jeżeli naped daje rade to nic nie będzie mulić.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer aktywny do JBL E90
Collapse
X
-
Ostatecznie zdecydowałem się na zestaw Scan Speak Revelator 32W-4878T00 + 2 membrany bierne Scan Speak Discovery 26W-0-00-00 lub Scan Speak Discovery 30W-0-00-00, XXLS12 w symulacjach wyglądała bardzo podobnie ale Revelator ma wyższą efektywność. Jeśli się mylę poprawcie mnie bo z tego co widzę w żadnej konstrukcji dostępnej w internecie Revelator nie został użyty, a nie chciał bym wtopić niemałą zresztą kwotę.
---------- Post dodany 21.07.2013 o 18:50 ---------- Poprzedni post 20.07.2013 o 22:48 ----------
Up
Kurczę no litości, będę ogromnie wdzięczny jeśli ktoś mający pojecie o budowie subwoofera z MB wypowie się na ten temat.
Skomentuj
-
Witam wszystkich ponownie, jestem właśnie po "przymiarkach" obudowy. Docelowe wymiary zewnętrzne to 570mm wysokości i ścianki 440mm, dotychczas byłem nastawiony na mdf o grubości 30 mm, tylko czy warto? Sam materiał jest dosyć drogi chociaż skrzynka w której obecnie pracuję sam głośnik ma ścianki o grubości 18mm (płyta wiórowa - castorama), obudowa drży w każdym możliwym miejscu. Zastanawiam się jak mocno zmniejszy się to zjawisko przy płycie 30mm? A może cieńsza płyta, a skupić się na wzmocnieniach? Tak na szybko porysowałem jak mogło by te wzmocnienia wyglądać co o takiej koncepcji myślicie?
Skomentuj
Skomentuj