ale nie wejdzie :P po za tym może mieć za mały SPL... no 4om jeszcze może wyrobi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Repliki Heco Argon 50
Collapse
X
-
2mm na średnicy to tylko 1mm na promieniu...papier w dłoń i jedziemy :)
A jak się zrobi z tego klasyczne 3-way to może być nawet 8R - wszystko się zrówna w dół - minusem dość marna efektywność, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
raven1985, trafiłeś w sedno sprawy. To nie jest tak, że nie mogę więcej wydać na te kolumny. To jest raczej granica rozsądku, która jest regulowana.
Nie jestem audiofilem i nie mam takich uwarunkowań żebym mógł docenić w pełni jakość dźwięku. Dla mnie to by była sztuka dla sztuki i raczej chęć zaimponowania komuś niż robienie czegoś dla własnych potrzeb. Dzwięk ma być przyjemny dla przeciętnego niewyrafinowanego ucha.
Wiem, że to laickie podejście ale wybrałem te kolumny bo bardzo mi odpowiadały wizualnie i nie były drogie. Jednak jak sami widzicie po głośnikach w nich to dźwięk jaki się z nich wydobywał był gorszy niż z fabrycznej instalacji car audio.
Najbardziej mi brakowało basu.
Bardzo mi odpowiada koncepcja konstrukcji 2.5 drożnej i na niej chciałbym się skupić. Widzę po forum, że STX to dość często wybierany przez użytkowników producent więc nie może być taki najgorszy.
Zdaję się na waszą łaskę, jakie głośniki wybrać do 2.5 drożnej konstrukcji - obie propozycje podane przez raven1985 mi odpowiadają i jeśli nie będzie lepszych pomysłów (mogą być trochę droższe) to zdam się na jego doświadczenie i wybiorę któryś z nich (ze względów estetycznych wolałbym czarny ale to nie jest wymóg konieczny)
Dodatkowo, czy ktoś by się podjął zbudowania zwrotnicy do tego typu zestawu, miło by było jakby się znalazł ktoś z wawy lub okolic ale w ostateczności wysyłka też wchodzi w grę. Z jakimi kosztami będzie się to wiązać.
Poza tym chciałbym poruszyć przemilczaną kwestię mojego wzmacniacza gdzie kolumny załatwiły jeden kanał (w poprzednim wzmacniaczu stało się to samo). Objaw jest taki że ten kanał gra ale bardzo, bardzo cicho. Co mogło się uszkodzić? Końcówka mocy? Czy możecie kogoś polecić kto mógłby to dobrze i niedrogo naprawić? Przypomnę, że wzmacniacz to Denon DN-A100
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bartek Wawa Zobacz postaze względów estetycznych wolałbym czarny ale to nie jest wymóg konieczny)
Jak jesteś z warszawy to podejdź do STX coś tam może posłuchać się uda .
Zamieszczone przez Bartek Wawa Zobacz postaktoś z wawy lub okolic
Zamieszczone przez Bartek Wawa Zobacz postalub okolic ale w ostateczności wysyłka też wchodzi w grę. Z jakimi kosztami będzie się to wiązać.
A innych musisz pytać :)
Zamieszczone przez Bartek Wawa Zobacz postaPrzypomnę, że wzmacniacz to Denon DN-A100
Skomentuj
Skomentuj