witam, mam za zadanie budzetowo zdobyc jakies glosniki dla dziewczyny, mam 2 satelity od x540 i pozostalosci po logitechach x230, wzmacniacz, panel sterujacy z prawej satelity i glosnik od subwoofera, i apropo niego mam pytanie, w jaka obudowe wrzucic ten głosnik, za duzo o nim nie wiem, tyle ze ma 13 cm i 20 w rms, przyda mi sie kazda informacja, nawet jak ktos by mial ten zestaw i podal by wymiary suba, sr. br i jego dlugosc i grubosc płyt. z góry dzieki za odp:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
logitech x230 subwoofer, nowa obudowa.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez triace Zobacz postaw jaka obudowe wrzucic ten głosnik, za duzo o nim nie wiem, tyle ze ma 13 cm i 20 w rms, przyda mi sie kazda informacja, nawet jak ktos by mial ten zestaw i podal by wymiary suba, sr. br i jego dlugosc i grubosc płyt. z góry dzieki za odp
-
Zamieszczone przez triace Zobacz postaraczej nie jest taki sam, mam x530 i wydaje sie byc wiekszy ; /
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LightSound Zobacz postaŚcianki miały 8mm, jakby z MDFu. Możesz dać większe bo ten sub dudnił właśnie przez ścianki i za niskie strojenie i zły BR.Zamieszczone przez LightSound Zobacz postazestroiłbym jednak trochę wyżej, normalnym tunelem a nie z rolki papieru jak to było w oryginale.
Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego niby papier miał by być gorszy od plastiku (jeśli był by grubości takiej jaką mamy w rolkach po foli strecz... bo raczej nikt nie ma na myśli rolki od papieru toaletowego).
Rozwiązanie? może i by dało się coś z tego głośnika wyciągnąć więcej (choć nie ma gwarancji, bo jak to się mówi, bata nie ukręcisz), ale bez fizycznych testów z litrażem, strojeniem i wytłumieniem się nie obędzie.
Możesz też podziałać z obudową zamkniętą.
Skomentuj
Skomentuj