Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

logitech x230 subwoofer, nowa obudowa.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

logitech x230 subwoofer, nowa obudowa.

witam, mam za zadanie budzetowo zdobyc jakies glosniki dla dziewczyny, mam 2 satelity od x540 i pozostalosci po logitechach x230, wzmacniacz, panel sterujacy z prawej satelity i glosnik od subwoofera, i apropo niego mam pytanie, w jaka obudowe wrzucic ten głosnik, za duzo o nim nie wiem, tyle ze ma 13 cm i 20 w rms, przyda mi sie kazda informacja, nawet jak ktos by mial ten zestaw i podal by wymiary suba, sr. br i jego dlugosc i grubosc płyt. z góry dzieki za odp:)

Zamieszczone przez triace Zobacz posta
    w jaka obudowe wrzucic ten głosnik, za duzo o nim nie wiem, tyle ze ma 13 cm i 20 w rms, przyda mi sie kazda informacja, nawet jak ktos by mial ten zestaw i podal by wymiary suba, sr. br i jego dlugosc i grubosc płyt. z góry dzieki za odp
    Zrób taką jak w oryginale - możesz zmienić wymiary, byle by Ci litraż pozostał ten sam, i panel się zmieścił. I zestroiłbym jednak trochę wyżej, normalnym tunelem a nie z rolki papieru jak to było w oryginale. Wymiarów jest pełno na internecie/stronie producenta. Ew poproś kogoś kto ma zestaw, aby przemierzył.

Skomentuj

Subwoofer dimensions: 152 mm X 228 mm X 235 mm (6" x 9" x 9.25") ok wymiary mam teraz tylko musze zdobyc grubosc scianek i dlugosc i srednice br, jezeli jakis posiadacz x230 to czyta, prosił bym o zmierzenie, albo jesli ktos posiada te dane tez bym prosił

Skomentuj

Ścianki miały 8mm, jakby z MDFu. Możesz dać większe bo ten sub dudnił właśnie przez ścianki i za niskie strojenie i zły BR.

Jeżeli sub w x530 jest taki sam, to mogę poprosić kolegę o zmierzenie kanału BR.

Skomentuj

raczej nie jest taki sam, mam x530 i wydaje sie byc wiekszy ; /

Skomentuj

Zamieszczone przez triace Zobacz posta
            raczej nie jest taki sam, mam x530 i wydaje sie byc wiekszy ; /
            A rozkręć z ciekawości i sprawdź i porównaj głośniki - może to te same tylko w różnych obudowach?

Skomentuj

hmm, sprawdzilem, bylem przekonany ze x530 ma glosnik 16cm a tu sie okazalo ze w tym zestawie siedzi identyczny ok 13-14cm.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                Ścianki miały 8mm, jakby z MDFu. Możesz dać większe bo ten sub dudnił właśnie przez ścianki i za niskie strojenie i zły BR.
                Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                zestroiłbym jednak trochę wyżej, normalnym tunelem a nie z rolki papieru jak to było w oryginale.
                Nie chcę się kłócić (żebyś nie mówił że się czepiam), ale akurat grubość ścianek w tym logitechu są OK co do głośnika i litrażu. Nie prawdą jest że dudni dlatego że ścianki są za cienkie, dudni dlatego że głośnik jest kiepski, a strojenie może być jedynie za wysokie a nie za niskie (i przeważnie w takich sprzętach jest wysokie aby podbić i tak już kiepski bas). Również nie zauważyłem aby rura BR była zrobiona z papieru, bo jest z plastiku.
                Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego niby papier miał by być gorszy od plastiku (jeśli był by grubości takiej jaką mamy w rolkach po foli strecz... bo raczej nikt nie ma na myśli rolki od papieru toaletowego).

Rozwiązanie? może i by dało się coś z tego głośnika wyciągnąć więcej (choć nie ma gwarancji, bo jak to się mówi, bata nie ukręcisz), ale bez fizycznych testów z litrażem, strojeniem i wytłumieniem się nie obędzie.
                Możesz też podziałać z obudową zamkniętą.

Skomentuj

niestety, nie mam wystarczajacej wiedzy na ten temat, pozostaje mi odbudowac sprawdzona fabryczna konstrukcje

Skomentuj

Czaruję...
                  X