Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co to za głośniki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co to za głośniki?

Siema, mam kolumnę Schneider 8027 LS (jesli można to nazwać kolumną, mniejsza z tym) i chcę wiedzieć co to za głośniki w niej siedzą. Rzucam opisy głośników
    GDN jest opisany jako: Ko(takie dziwne o) 26 680-1583 3/00365 8837
    GDM: B21 680-15691 3/00357
    Wysokotonowy: Ko 27 680-15831 3/00365 8835

Co to za głośniki? Pierwszy raz takie widzę.

jakbys wrzucil fotki to by bylo latwiej

http://www.radiomuseum.org/r/schneid...x_8027_ls.html

jakies OEMy o ktorych nic sie nie dowiesz

Skomentuj

Nie zawracaj sobie tym glowy. Kolumny bardzo niskiej jakosci.

Skomentuj

Może i wg. ciebie niskiej jakości ale żal żeby się zmarnowała, zwłaszcza że jest w idealnym stanie i działa. Mój egzemplarz jest w o wieeele lepszym stanie niż z linku Pawła.
        Rzucam zdjęcia (trochę niska jakość, ale da się przeboleć, no i widać to co istotne)
        GDN:http://abload.de/image.php?img=2013-...29.12hnuvq.jpg
        GDM:http://abload.de/image.php?img=2013-...29.267ru2m.jpg
        GDWK:http://abload.de/image.php?img=2013-...29.3849uva.jpg

Jutro dam znać jak to gra bo będę miał już wzmak.

Skomentuj

I co z jedna kolumna bedziesz robil? W mono sluchal nagran przedwojennych?

Skomentuj

Nie, ale przeciez nie może sie zmarnować! Z tymi nagraniami nie przesadzaj Po prostu jak dostałem to wypada raz od czasu lub nie raz od czasu poużywać jak w dobrym stanie jest. Ty pewnie też jakbyś dostał kolumnę Tonsila jedną to byś podłaczył i słuchał

Skomentuj

Nie na temat...
              Panowie zauważyłem, że nagminnie używacie pojęć GDM, GDN, itp. i robicie to błędnie. Oznaczenia te są wprowadzone przez Tonsila i dotyczą ich glośników. To, że akurat określenie GDN pasuje do głośników innych producentów nie powinno pojawiać się w waszych postach. GDN - Głośnik dynamiczny nisko tonowy, ale czy kopułkę np. SEASA nazwiecie GDWS ? GDWT ? Wtedy już normalnie piszecie, że głosnik wysokotonowy więc nie piszcie miszmaszem

Skomentuj

Zamieszczone przez RAZOR026 Zobacz posta
                Ty pewnie też jakbyś dostał kolumnę Tonsila jedną to byś podłaczył i słuchał
                A jakby dostał dentystyczne kleszcze ekstrakcyjne biegałby i rwał dokoła, rwał, rwał, rwał. Nie mogłyby się zmarnować przecież.

Skomentuj

Nie na temat...
                  a ja się nie zgodzę. GDM, GDN i GDW/GDWK/GDWT to znakomite substytuty nazw glosnikow.
                  kazdy kto sie w polsce interesuje naglosnieniem doskonale zna firme tonsil
                  a to ze ich oznaczenia glosnikow sa mega logiczne i latwe do zapamietania sprawia ze uzywajac skrotow kazdy rozumie o co chodzi

Skomentuj

@Comandante Chyba się nie zastanawiałeś się nad porównaniem, bo kleszcze a głośniki to co innego, tym bardziej że dentystą nie jest.

Skomentuj

Ty pewnie też jakbyś dostał kolumnę Tonsila jedną to byś podłaczył i słuchał
                      hymmmm, nawet nie wiem ile juz takich kolumn wyrzucilem na smietnik :)

Skomentuj

To chyba śpisz na kasie.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Kleszcze a głośniki to owszem, co inne, ale chodziło o nie czym, lecz co: korzystanie z czegoś z takiej wyłącznej przyczyny, że się to dostało. Tak czy owak, żarcik to taki tylko.

Skomentuj

Spoko, ale już dosyć offtopu. Może i tak kolumna pierwszej jakości nie jest, ale chwilowo musi wystarczyć, a i szkoda wyrzucić. Może ją komuś opylę za parenaście zł. Tak czy owak chciałem wiedzieć czy te głośniki co tam siedzą są coś warte. Z początku jak miałem dostać tą kolumnę to myślałem że tam będzie siedziała jakaś Westra a tu kicha. No nic temat wyczerpany więc można zamknąć.

Skomentuj

Posłuchaj to będziesz wiedział ile są warte

Skomentuj

Może ją komuś opylę za parenaście zł.
                                Warte to może na jakąś średnią 0.5l. Aż tak szkoda tych paru złotych? To wymontuj te głośniki i na allegro wystaw, może znajdziesz jelenia

Skomentuj

Mimo waszego nalegania że to nie jest nic warte, to musze powiedzieć że jestem mile zaskoczony, bo bardzo ładnie gra kolumna

Skomentuj

Czekam dnia aż Schneidery znajdą się na allegro z dopiskiem kultowe, high-end, złoty graal. Z linkiem do tego tematu.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X