Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny na stx

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumny na stx

mam pwein problem chce zrobić kolumny do szerokiego zastosoawnia na stx niskotonowym w br i winsid oblicza mi obudowe 561 litrów co robić??

[ Dodano: 2005-01-01, 18:37 ]
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=0&vSubPage=60 to te głośniczki

WinISD często podaje objętości z kosmosu Trzeba samemu dobrać optymalne strojenie oraz objętość obudowy. Optymalnie jest wtedy kiedy impuls jest przyzwoity a VAS głośnika nieprzekroczone.

Skomentuj

ale nie mam zielonego ile litrową obudowe dac do tego głośniczka

[ Dodano: 2005-01-01, 18:43 ]
      i na ile ja stroic

Skomentuj

Od tego masz program. w odpowiednim okienku wpisujesz objętość i strojenie i sprawdzasz jak wygląda charakterystyka dla takiej pary parametrów. Jeśli coś jest nie tak, zmieniasz to co wpisałeś i abarot, aż znajdzieszcoś, co Ci odpowiada.

Skomentuj

coś nie za duzo mi pomogliście

Skomentuj

ty sobie sam masz pomóc. poczytaj artykuły na pierwszej stronie ,tam sie duzo dowiesz o strojeniu i wyliczniu obiętości. zresztą pytań tego typu była cała masa, wiec użyj opcji szukaj...

Skomentuj

aha

Skomentuj

Czołem.
                Kuba, napisz nam co to za głosnik ( jesli nietypowy to podaj parametry )
                myśle ze wtedy ktos zapusci winsid i zobaczy co " to " lub od razu dostaniesz "gotowe" opinie . A tak forumowicze gdybają nabijając sobie ilosc wypowiedzi :-D

Skomentuj

wszystkie parametry sa na
                  http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=0&vSubPage=60

Skomentuj

nie wiem czy zauważyłeś...ale ten głośnik ma Qts równe ponad 0,5 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Chłopie nie miej do mnie pretensji ani do reszty forumowiczów ze Ci nie pomagamy jak nawet nie przeczytałeś artykułów na stronie głównej !! tam jest wszystko wyraźnie napisane, mała ściągawka

Qts < 0,3 Bass Reflex lub Zamknięta
                    Qts > 0,3 Zamknięta

pozdro

Skomentuj

Qts < 0,3 Bass Reflex lub Zamknięta
                      Qts > 0,3 Zamknięta
                      Bez przesady zaraz sie okaze, ze wszystkie glosniki nadaja sie tylko do zamknietej.

Skomentuj

hehe ale ten glosnik mozna wsadzic do obudowy zam 50-60l

Skomentuj

dokladnie Yoshi_80, bez przesady QTS > 0,5 do zamknietej, wszystko co ponizej br oczywiscie sa wyjatki :)

Skomentuj

Yoshi_80, nie no fakt są wyjątki ... owszem mozna wsadzić nawet z Qts = 1 ! ale co to da ???

pozdro

Skomentuj

ale gdy symulowałem go w winsid to nawet zamknięta wychodziła mi około 115l??
                              to bez broblemu maoge go dac do obudowy zamkniętej 50l

Skomentuj

hmmm możesz.... ale zastanawiam się czemu akórat ten przetwornik.... seria 27 SC jest duzo lepsza i nie byłoby z nią tylu kłopotów.... no ale Twój wybór...

Skomentuj

Lynx chyba mi nie wmówisz ,że wsadzasz do zamknietej wszystkie głośniki które maja Qts powyżej 0.3 . Jeżeli tak to gratuluje powalającego basu . Qts 0.5 nawet nie jest za wysoki do br o ile sie umiejetnie zaaplikuje głośnik. Wprowadzanie jakis sztywnych podziałów jest conajmniej dziwne .

Skomentuj

pod jakim wzgledem jest lepszy gnd 27SC ?????

Skomentuj

parametrów...i co najwazniejsze przetestowany przez forumowiczów poszukaj na forum... ja doradzam 27 ale i nie odradzam zakupu tej 32...decyzja jest Twoja

Skomentuj

bo jesze zastanawiam sie nad tym STX esdraodowym 30cm bo te kolumienki miały by sastosowanie od czsu do czsu zagrałby na jakieśś długieju imprezie

Skomentuj

Czaruję...
                                        X