Siema, mój kolega chce zrobić subwoofer DIY na głośniku Sony śr. 13cm, moc 50W 6 Omów Oznaczony jako SONY 4001000294. Jest on z takiej http://img1.sprzedajemy.pl/540x405_w...av-1725476.jpg wieży. Więcej nic nie wiem, będzie coś z tego?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer na głośniku Sony
Collapse
X
-
13cm głośnik, tym bardziej z mikrowieży, nie jest w stanie przenieść pasma subbasowego, ma za małą wytrzymałość mocową i co najważniejsze nie jest do tego przeznaczony. Takie głośniki pracują w wysoko strojonych plastikowych obudowach BR i uwierz mi nic z tego nie będzie poza stratą czasu.
Skomentuj
-
Za mały, za słaby głośnik na suba, który to nawet nie ma parametrów.
Jak chce sobie zrobić subika do kompa to niech robi, ale ja większego sensu nie widzę.
Skąd weźmie wzmacniacz z filtrem aby go zasilić? Jeśli takowy posiada to spoko, ale jeśli ma zamiar kupić to niech kupi od razu normalny głośnik do suba.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RAZOR026 Zobacz postaTo dlaczego są suby z 13cm przetwornikami? na przykład Logitech X530 ma 13cm sub i gra
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaCoś mi się wydaje, że nie słyszałeś jeszcze takiego, który by poprawnie grał..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaCoś mi się wydaje, że nie słyszałeś jeszcze takiego, który by poprawnie grał..
Dobra już się dowiedziałem że na tym 13cm sony nie da się zrobić suba(tym wymienionym na początku), tak czy inaczej dzięki za pomoc
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RAZOR026 Zobacz posta@Pogromca To dlaczego są suby z 13cm przetwornikami? na przykład Logitech X530 ma 13cm sub i gra
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RAZOR026 Zobacz postaRAZOR026
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postato nie jest subwoofer, tylko generator znieksztalcen.
Skomentuj
-
Dobra zasięgnę ucha i języka i uzupełnię wiedzę. Nie będę kombinował jak koń pod górę. BTW. Dorwałem tego su (bo dawno nie słuchałem) ba i.... rzeczywiście, nie gra, jeszcze do tego kumpel do jednej skrzynki dał jeszcze drugi głośnik..... na półkę z tyłu samochodu. I wypieprzył BR bo "nie dmuchał" A jak go podpiąłem pod mojego Soniaka to membrana jak szmata latała w obu, a on chciał 150w wzmak kupować do tego (niech się w czajnik poklupie). Tak czy inaczej dzięki za uświadomienie
Skomentuj
Skomentuj