Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory STX MX-140

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    za taka kase jakis forumowicz wysle ci gotowe wykonczone skrzynki!
    no no, w lakierze piano rzecz jasna :P sa tu tacy szalency ? :)

Skomentuj

może być bez wykończenia tym sam już się pobawię jak zdecyduję na 100% jak bym chciał żeby wyglądały :) może ktoś zechce zrobić mi skrzynki niewykończone w rozsądnej cenie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        no no, w lakierze piano rzecz jasna :P sa tu tacy szalency ?
        no nie - w fornirze

samo malowanie bedzie kosztowalo 500-1000zl :p

Nie na temat...

Zamieszczone przez Rot Zobacz posta
        może ktoś zechce zrobić mi skrzynki niewykończone w rozsądnej cenie?
        tutaj pojawia sie sens prowadzenia takiego tematu jaki pogromco zalozyles

Skomentuj

na razie głośników nie ma ale chyba zamówię wycięte formatki i zrzutkę zrobię z kumplem na frezarkę górnowrzecionową dorobię cyrkiel i sam wytnę

Skomentuj

zrzutkę zrobię z kumplem na frezarkę górnowrzecionową dorobię cyrkiel i sam wytnę
            SUPER! tylko pogratulowac! :thumbsup:
            co do formatek to poczekaj az kupisz glosniki
            moze sie okazac ze bedziesz zmienial projekt

Skomentuj

tak też robię :) czekam aż głośniki się pojawią a frezarka przyda się nie tylko do monitorków :)

Skomentuj

Dobra dziś się pojawią głośniki i zwrotnice i BR okazało się też że frezarkę mam :) pytanie tylko mam czy grubość frontu też ma wpływ na zgranie fazowe przy zastosowaniu dedykowanej zwrotki do mx-140?

Skomentuj

nie

Skomentuj

pytanie tylko mam czy grubość frontu też ma wpływ na zgranie fazowe przy zastosowaniu dedykowanej zwrotki do mx-140?
                    Na zgranie fazowe to może mniej, ale będziesz miał piękne góry i doliny na charce co Ci rozjedzie zwrotkę i w ogóle odsłuch.
                    http://www.troelsgravesen.dk/measurements.htm
                    Mniej więcej od połowy strony widać różnice w charkach przy podfrezowaniu tweetera i bez tego podfrezowania.
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Pokazałeś Luszti jakie są różnice z podfrezowaniem wysokotonówki i bez, a kolega pytał o grubość zastosowanego frontu. Troels pokazywał gdzieś podfrezowanie woofera jakie powinno być od wewnętrznej strony przy grubym froncie.

---------- Post dodany o 09:25 ---------- Poprzedni post o 09:20 ----------

http://www.troelsgravesen.dk/chamfer.htm

Skomentuj

W zasadzie nie pisał o grubość jakiego frontu mu chodziło :P
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

W oryginale jest 16mm grubość frontu ale zastanawiałem się czy nie zrobić grubszego

Skomentuj

Śmiało rób.

Skomentuj

AWX ma ladnie profilowany kosz wiec smialo i 25mm mozesz dac bez fazowania krawedzi

Skomentuj

na razie 16mm zamówiłem ale koncepcja wykończenia się zmieniła :) nie lakier fortepianowy tylko fornir będzie :]

Skomentuj

Czaruję...
                                X