Spacestar, i tu sie niezgodze w systemie prologic kanal centralny ma pelne pasmo zwlaszcza w ustawieniu przedniego kanalu whindband a glosnik centralny wypada zrobic dobrze i miec swiety spoko raz a dobrze
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Glosnik centralny
Collapse
X
-
ja wiem? masz w planach modernizacje zestawu przedniego? Bo taka fajna kopułka... No nie wiem, ja mam dziwne przekonania i uważam że central to powinien pomagać, no ale możesz trzasnąc tam vife.
Jak wymyślisz sposób żeby przekierowac stereo na centrala to będziesz miec dopiero system, nie?
Pozatym jak zrobisz WTW to jak koledzy już mówili masz rozwalone charki kierunkowe, więc dajac peerlesa zrobisz dobrą mine do złej gry. Rozumiesz o co chodzi? Jak już robisz na dobrych elementach to zrób dobrą koncepcje! Ja w idealnym kinie domowym widziałbym 5 lub 6 identycznych kolumn...
Skomentuj
-
Owszem chce wymienic kopulki - tyle ze nie jestem pewien czy na Vife bedzie mnie stac. Peerless zreszta tez dosc drogi... Myslalem o 11/100, 11/130 lub jakiejs arv-ce. Jeszcze zreszta nic pewnego. Zobacze po wyplacie ile zostanie :P
Jak wymyślisz sposób żeby przekierowac stereo na centrala to będziesz miec dopiero system, nie?
Dobra, zarty zartami - a tak naprawde chcialem przez to uzyskac zwiekszenie efektywnosci. W Tonsilu nie jest mala ale np ARN nie ma zbyt imponujacej... No i zwiekszyc moc. Zreszta, uklad WTW nie moze byc taki do konca zl skoro wszyscy producenci go stosuja? Pewnie ze chcialbym zamiast frontow zrobic 7 identycznych kolumienek + sub. A w przyszlosci jak sie juz pojawia formaty dzwieku 20.1 czy 100.1 tylko uzupelniac komplet :P
Ale jakos nie mam miejsca na 3 identyczne kolumienki a co dopiero mowic o 5...
Plan byl taki: 2x front, 2x monitorki + central mogacy obsluzyc cale pasmo.
I stad moze glupawy dla niektorych pomysl rozwiazania tego, o jaki zapytalem na poczatku.
Zapytalem - czyli nie rzucilem sie na to jak maniak i w srodku pracy postanowilem sie poradzic :)
Kwestia wlasnie glownie wymiarow i mojego (czy tez Waszego) estetycznego widzi-mi-sie. A wlasnie klasyczny glosnik centralny to jest cos co mi sie podoba :)
I wlasnie w stworzeniu czegos takiego prosze o pomoc. Oczywiscie nie robcie czy projektujcie za mnie - dajcie dobra rade i bede happy :>
Skomentuj
-
daj bude z 15 l dwa glosniki tonsila 13/50/6 albo jakies inne 13 byle był to tonsil + 11/100 w lepsza nie ma co inwestowac, ja pozycze od dystrybutora taki glosnik jaki kupisz i pomoge ci cos wymyslec
nie kombinuj za duzo bo na tym sie zle wychodzi
kopulke mozna latwo zaekranowac poprzez doklejenie ferrytowych pierscieni ja gdzies mam ferryty wlasnie z 11/100
Skomentuj
Skomentuj