Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Glosnik centralny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spacestar, i tu sie niezgodze w systemie prologic kanal centralny ma pelne pasmo zwlaszcza w ustawieniu przedniego kanalu whindband a glosnik centralny wypada zrobic dobrze i miec swiety spoko raz a dobrze

Skomentuj

Zostałem zbesztany przez samego ŁUKASZA!
      OŁ JE!
      Składam ci pokłony.
      Zaraz poszukam w necie na ten problem.

Skomentuj

Zgadza sie - central dysponuje pelnym pasmem. Jedyny dylemat jaki mam to wybor przetwornikow. Prawie 200 zl za 1 szt. Tonsila to troche duzo :/ A z kolei nie chce robic "monitora centralnego"...
        A moze 2 x ARN150 + kopulka? np peerless dt100?

Skomentuj

ja wiem? masz w planach modernizacje zestawu przedniego? Bo taka fajna kopułka... No nie wiem, ja mam dziwne przekonania i uważam że central to powinien pomagać, no ale możesz trzasnąc tam vife.
          Jak wymyślisz sposób żeby przekierowac stereo na centrala to będziesz miec dopiero system, nie ?
          Pozatym jak zrobisz WTW to jak koledzy już mówili masz rozwalone charki kierunkowe, więc dajac peerlesa zrobisz dobrą mine do złej gry . Rozumiesz o co chodzi? Jak już robisz na dobrych elementach to zrób dobrą koncepcje! Ja w idealnym kinie domowym widziałbym 5 lub 6 identycznych kolumn...

Skomentuj

Owszem chce wymienic kopulki - tyle ze nie jestem pewien czy na Vife bedzie mnie stac. Peerless zreszta tez dosc drogi... Myslalem o 11/100, 11/130 lub jakiejs arv-ce. Jeszcze zreszta nic pewnego. Zobacze po wyplacie ile zostanie :P

Jak wymyślisz sposób żeby przekierowac stereo na centrala to będziesz miec dopiero system, nie ?
            Tzn ze jakbym wsadzil tam 5 przetwornikow to moze udaloby mi sie uzyskac surround? :P Hahah

Dobra, zarty zartami - a tak naprawde chcialem przez to uzyskac zwiekszenie efektywnosci. W Tonsilu nie jest mala ale np ARN nie ma zbyt imponujacej... No i zwiekszyc moc. Zreszta, uklad WTW nie moze byc taki do konca zl skoro wszyscy producenci go stosuja? Pewnie ze chcialbym zamiast frontow zrobic 7 identycznych kolumienek + sub. A w przyszlosci jak sie juz pojawia formaty dzwieku 20.1 czy 100.1 tylko uzupelniac komplet :P
            Ale jakos nie mam miejsca na 3 identyczne kolumienki a co dopiero mowic o 5...
            Plan byl taki: 2x front, 2x monitorki + central mogacy obsluzyc cale pasmo.
            I stad moze glupawy dla niektorych pomysl rozwiazania tego, o jaki zapytalem na poczatku.
            Zapytalem - czyli nie rzucilem sie na to jak maniak i w srodku pracy postanowilem sie poradzic :)
            Kwestia wlasnie glownie wymiarow i mojego (czy tez Waszego) estetycznego widzi-mi-sie. A wlasnie klasyczny glosnik centralny to jest cos co mi sie podoba :)
            I wlasnie w stworzeniu czegos takiego prosze o pomoc. Oczywiscie nie robcie czy projektujcie za mnie - dajcie dobra rade i bede happy :>

Skomentuj

daj bude z 15 l dwa glosniki tonsila 13/50/6 albo jakies inne 13 byle był to tonsil + 11/100 w lepsza nie ma co inwestowac, ja pozycze od dystrybutora taki glosnik jaki kupisz i pomoge ci cos wymyslec

nie kombinuj za duzo bo na tym sie zle wychodzi
              kopulke mozna latwo zaekranowac poprzez doklejenie ferrytowych pierscieni ja gdzies mam ferryty wlasnie z 11/100

Skomentuj

11/100 hmm mam do niej uraz.....

Skomentuj

Sound Wave, masz racej glosnik przedewszystkim nie jest powtarzalny alco lepszego kupisz?
                  no pozostaje jedszcze sprawa mało popularnego 10/80ti

Skomentuj

Czaruję...
                  X