Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dyskusja o nowym projekcie na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To juz STX awx 18 nie jest najlepszym glosnikiem do 200zl? :P

Skomentuj

Ciężko o dobry woofer do 2stówek. Jak powstawały konstrukcje na 18AWX to kosztował on poniżej 150zł, więc innego wyboru nie było :) Teraz jak rynek obniżył ceny, to już AWX może nie wyglądać tak kolorowo jak kiedyś i chyba tu jest sedno sprawy. Mamy konkurencje, a Luszti lubi nowe głośniki a nie oklepane..

Skomentuj

Ja jakoś nigdy tak nie twierdziłem.
        Poza tym szukam głośnika w okolicach 150-160zł aby można było zrobić projekt konkurujący z MX-140 na AWXach.

Dość ciekawym pomysłem mogą być głośniki Monacora:
        http://www.poweraudio.pl/monacor-sph...fi-p-2449.html
        http://www.poweraudio.pl/monacor-sph...fi-p-2446.html
        http://www.poweraudio.pl/monacor-sph...fi-p-2385.html
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Niestety w cenie ponizej 200zl dalej jest tyle dobrych 18 co kot naplakal. Kreci sie wszystko w jednym garze i nic sie specjalnie nie wybija.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            Dać go w OZ i może wyjść całkiem fajny monitor.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Niestety w cenie ponizej 200zl dalej jest tyle dobrych 18 co kot naplakal. Kreci sie wszystko w jednym garze i nic sie specjalnie nie wybija.
              Zdaję sobie z tego sprawę, ale cena AWX nie jest już tak fajna...no i zacznijmy robić coś innego, żeby nie było, że to forum STXa :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To prawda, jak awx18 kosztowal niecale 130 zl to bylo cos :)

Skomentuj

ciekawe czy efektem tych poszukiwań bedzie faktycznie lepszy głośnik, bądź tańszy czy po prostu innej marki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    To juz STX awx 18 nie jest najlepszym glosnikiem do 200zl? :P
                    moze i jest, ale...

Skomentuj

Ja jestem ciekaw aluminiowego daytona.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        moze i jest, ale...
                        ale co? Nie nabijaj postów Pawle tylko pisz od razu :) :flapper:

Skomentuj

LuSzTi jak sie zmobilizuje to przyjadę do ciebie na pomiary z FW168 i wavecorem 30. Od dawna obudowa zrobiona Według mnie głośnik dużo lepszy na średnicy niz AWX a basu w 16litrach miał wystarczająco do pokoju 15mkw:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                            LuSzTi jak sie zmobilizuje to przyjadę do ciebie na pomiary z FW168 i wavecorem 30. Od dawna obudowa zrobiona Według mnie głośnik dużo lepszy na średnicy niz AWX a basu w 16litrach miał wystarczająco do pokoju 15mkw
                            Ty się mobilizujesz już ze 3 miechy :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              ale co? Nie nabijaj postów Pawle tylko pisz od razu
                              taa - musze odbic sobie 5k postow jakie mi skasowal tomek :p

1 - wiele osob szuka czegos innego
                              2 - problemy z dostepnoscia AWXow

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Ty się mobilizujesz już ze 3 miechy :P
                                Urlop miałeś:P Mogę Ci je wysłać w przyszłym tygodniu:)
                                No i mini monitorki na RS125 i Wavecor TW22 jak chcesz na forum dać:)

Skomentuj

A wysyłaj, przy jakichś pomiarach przy okazji się pomierzy i będą projekty na forum :)

Choć fajniej by było jakbyś przyjechał. Zwrotka odsłuchowo byłaby wspólna :)

Skomentuj

Dla mnie weekendy odpadają, ciągle mam zdjęcia i tu jest problem.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                      LuSzTi jak sie zmobilizuje to przyjadę do ciebie na pomiary z FW168 i wavecorem 30. Od dawna obudowa zrobiona Według mnie głośnik dużo lepszy na średnicy niz AWX a basu w 16litrach miał wystarczająco do pokoju 15mkw
                                      Ja rowniez jestem za fountekiem fw168. Co prawda nie posiadam na stanie, ale moge zakupic i jako odbiorce wskazac LuSzTiego. Planuje zbudowac sobie monitory, wiec i tak bym musial zamawiac.

Skomentuj

Ja mam 8935a, ale on już jest droższy (w loadspeakershop po rabacie kosztuje 227zł).

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                          w loadspeakershop po rabacie kosztuje 227zł
                                          I nie jest nawet tyle wart :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X