Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dyskusja o nowym projekcie na forum

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co planujesz?

Skomentuj

ciekawe czy wypadnie lepiej niz fw146

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead Zobacz posta
        Co planujesz?
        Jeszcze nie wiem. Miałem zamówione 2pary FW146 ale tylko jedną mieli na stanie, więc jak pojawiły się TB to stwierdziłem, że mogą być.

Zamieszczone przez Kuman Zobacz posta
        ciekawe czy wypadnie lepiej niz fw146
        Jakbym miał drugą parkę tw30...08 to można by zrobić bezpośrednie porównanie:)

Skomentuj

Bardzo fajny ten TB. Śmieszna cena. Będzie łatwo zazwrotkować z małą kopułką lub wstęgą. Szkoda, że nie ma 8" wofera z tej samej serii.
          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
            Wygląda jak mission z dołożonym frontem... No ale tani zestaw może być:
            http://audiotransducers.com/pl/100mm...x-tw025a0.html
            Tylko na innym napedzie i bez ferrogluta

---------- Post dodany o 17:35 ---------- Poprzedni post o 17:29 ----------

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
            Tak apropo wysokotonowek vify NE --> juz dawno szukalem jakiejs konkretnej informacji na ich temat ale widocznie ludzie ich nie lubia. Nie moglem sie powstrzymac i musze zamiescic zdjecie 3way monitora z vifa ne19 na czele. A co tam, da sie fajny monitor 3way wystrugac ? A no da sie!
            Ja vife z serii ne cwiczylem juz z rok temu
            Bardzo fajny glosnik w śmiesznej kasie
            Podział w okolicy 2,5kHz tez nie nastrecza im problemu
            Takie lekko chłodne granie, dokładnie jak to vifa i SS
            Miałem wersje z miekkiej szmaty

---------- Post dodany o 17:40 ---------- Poprzedni post o 17:35 ----------

Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz posta
            http://www.poweraudio.pl/monacor-sph...fi-p-2385.html
            Ten woofer gra bardzo fajnie średnica
            Z miękka podstawa basowa
            Słuchałem go połączonego z jakim magnetostatem (domowy wyrób, litwinski chyba)

Mysle, ze jak by go połączyć z ta vifa byłby fajny zestaw
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Uprzedziłeś mnie z nimi:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                Uprzedziłeś mnie z nimi
                Przykro mi... :P

Skomentuj

Gdybyś chciał to mam w domu 2 rodzaje Wavecorów TW30 i TW22, mogę podesłać do porównania.

Skomentuj

Odezwę się jak będę miał budy testowe :)

Skomentuj

Miałem już zamawiać fw146 jednak patrzę, że w ofercie coś ciekawego od TB, no to chętnie poczekam na opinie i porównaniu :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                        Gdybyś chciał to mam w domu 2 rodzaje Wavecorów TW30 i TW22, mogę podesłać do porównania.
                        A które dokładnie ?
                        Bo jak te za mniej niż 8 dych to możesz mi podesłać to z kleje przy okazji z tym TB będzie budżetowy zestawiak :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          A które dokładnie ?
                          Bo jak te za mniej niż 8 dych to możesz mi podesłać to z kleje przy okazji z tym TB będzie budżetowy zestawiak :)
                          TW22 to te tanie poniżej 8dych.

Podaj na PW Adres.

Skomentuj

No proszę... :)
                            http://audiotransducers.com/pl/15_tang-band

Skomentuj

http://audiotransducers.com/pl/klasy...d-w4-1720.html

Wreszcie będę mógł wykonać ten projekt: http://www.lonesaguaro.com/speakers/TB4V/Piccolata.html bez potrzeby zamawiania TB zagranicą.

Skomentuj

chciał bym wybudować nowy zestaw stereo
                                kolumna modułowa: pomiędzy sekcją basową a średnio/wysoko tonową zwrotnica aktywna 24db/Oct część średnio/wysoko tonowa zwrotnica pasywna 12db/Oct (Bass osobne Pudło, Alt/Sopran osobne pudło )

założenia aktywny podział w zakresie 100-120Hz pasywny 2.2-2.4kHz

głośniki:
                                Bass TC Sounds Epic 12" DVC Subwoofer
                                Średnio tonowy AUDAX HM130Z0
                                wysoko tonowy Fountek neopro 5i

co sądzicie o takim zestawieniu

Skomentuj

Wiadomo już, czy ten Tang Band W5-1367A jest czegoś wart ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                                    Wiadomo już, czy ten Tang Band W5-1367A jest czegoś wart ?
                                    Jeszcze nie :(

Skomentuj

Widzę, że Impulsaudio połączył W5-1367b z Seas 27TDFC

http://www.impulsaudio.pl/kolumna-alize.htm

Może pamięta ktoś z Was jak grały te "Alize" na AS 2013 ?
                                      Last edited by Sunny; 29.01.2014, 12:27.

Skomentuj

Zamieszczone przez arkotik Zobacz posta
                                        głośniki:
                                        Bass TC Sounds Epic 12" DVC Subwoofer
                                        Średnio tonowy AUDAX HM130Z0
                                        wysoko tonowy Fountek neopro 5i

co sądzicie o takim zestawieniu
                                        Może być problem z podziałem pomiędzy basem a średnicą. Wybrałeś typowy głośnik średniotonowy (podobnież bardzo dobry), w którego nocie katalogowej producent podaje podziały na 500-800Hz. Wg dokumentacji producenta głośnika niskotonowego gra on do 150Hz, co jest dość oczywiste bo to typowy głośnik subwooferowy a nie do 3W.
                                        W mojej ocenie - jeśli ten bas to raczej jakiś midwoofer na środek a nie typowy midrange.
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                          Może być problem z podziałem pomiędzy basem a średnicą. Wybrałeś typowy głośnik średniotonowy (podobnież bardzo dobry), w którego nocie katalogowej producent podaje podziały na 500-800Hz. Wg dokumentacji producenta głośnika niskotonowego gra on do 150Hz, co jest dość oczywiste bo to typowy głośnik subwooferowy a nie do 3W.
                                          W mojej ocenie - jeśli ten bas to raczej jakiś midwoofer na środek a nie typowy midrange.
                                          producent zaleca ale głośnik am Fs 68Hz łudzę się że przy podziale 24db/Oct dupy mu nie urwie
                                          a co innego proponował być do Fountek neopro 5i ? przydało by się aby sprawność była na poziomie 90-92db

Skomentuj

Czaruję...
                                          X