Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

prosze o pomoc w dobraniu kina domowego do 1500zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy od zwrotnic uniwersalnych stx'a można coś wymagać czy to totalny szit? cz moze lepiej wyciągnąć np z altonow 80 by byla lepsza do głośników http://stx.pl/w-stx-10-2-400-8-f-s-mc.html
    http://stx.pl/m-stx-6-5-1-150-8-f-s-...17-180-sc.html
    http://stx.pl/t-stx-3-5-1-250-8-n-p-ph.html

---------- Post dodany o 18:40 ---------- Poprzedni post o 18:38 ----------

wiem tak sie nie robi ale niestety nie mam jak zrobic pomiarów. to tak nie na temat bo kolega chce zrobic cos takiego a nie chce zasmiecac forum i zakladac nowego tematu

Skomentuj

Ile jeszcze takich pytań będzie ? Kolejny tasiemiec bez końca.

Skomentuj

za 1600zł masz fx-300..
        http://allegro.pl/kolumny-podlogowe-...537217379.html

Skomentuj

do pokoju 10m2 lepiej subwoofer na głosniku 20cm , 25cm czy 30cm ?

Skomentuj

Im wiekszy, tym mniejsze znieksztalcenia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
              Im wiekszy, tym mniejsze znieksztalcenia.
              nie zawsze, nie można uogólniać:) Większe mają większe możliwości.

Skomentuj

Zawsze, jesli ze wzrostem srednicy idzie w parze jakosc glosnika.

Skomentuj

pposiadam STX S-250 n ale moze to za duży sub na ten pokój moze lepszy by był STX S-200 n lub STX S-140 (kolor czarny) ? używany bedzie do muzyki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    Zawsze, jesli ze wzrostem srednicy idzie w parze jakosc glosnika.
                    Jeżeli takiej samej jakości głośnik tylko większy to tak. Ale warto to zaznaczyć :)
                    Nie na temat...
                    Ostatnio z kolegą w pracy zmieniliśmy fs głośnika 16cm z fabrycznych 60Hz do 30Hz bez dodawania masy
                    Ludzie myślą że głośnik się tzw. "wygrzewa" zmniejsza się fs, ale nie wiedzą że w parze z mniejszym FS od początkowego idą większe zniekształcenia THD :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tata934 Zobacz posta
                      pposiadam STX S-250 n ale moze to za duży sub na ten pokój moze lepszy by był STX S-200 n lub STX S-140 (kolor czarny) ? używany bedzie do muzyki
                      Jak juz o masz, to nie ma co kombinowac. Popracuj nad znalezieniem optymalnego miejsca dla subwoofera i ewentualnej poprawie akustyki pokoju.

Skomentuj

w 10m2 nigdy nie uzyskasz fajnego basu

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          w 10m2 nigdy nie uzyskasz fajnego basu
                          chce uslyszec taki jaki sie da najlepiej w tych metrach

Skomentuj

Kup te FX300 co kolega dolphin123 podał i nie kombinuj już, wszystkiego za marne 1.5k mieć nie można.

Skomentuj

Chymm wy nic pomuc nie umiecie niby tak sie znacie a nie potraficia pomuc w wyborze subwoofera prostemu czlowiekowi podalem trzy typy ktor jestem w stanie zakupic w jakich metrach mają grać i teraz pytranie do tych co sie znaja ktory z nich byl by najlepszy ?

Skomentuj

Kup słownik lepiej niż suba. Bierz tego stxa i tyle.

Skomentuj

tata934, wydaje mi się, że sam sobie nie chcesz pomóc. Podane zostały przykłady aby najlepiej wydać kasę, ale skoro masz już typy i nie chcesz porad słuchać to po co to zamieszanie? Kup co Ci się podoba i spokój albo bierz co Ci tu ludzie w większości piszą.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                    gówno w ładnym papierku.

Czy od zwrotnic uniwersalnych stx'a można coś wymagać czy to totalny szit
                                    zapomnij o zwrotnicach uniwersalnych . NIE MA TAKICH.

wiem tak sie nie robi ale niestety nie mam jak zrobic pomiarów. to tak nie na temat bo kolega chce zrobic cos takiego a nie chce zasmiecac forum i zakladac nowego tematu
                                    to niech nie robi bo to strata kasy.
                                    do pokoju 10m2 lepiej subwoofer na głosniku 20cm , 25cm czy 30cm ?
                                    nie ma czegoś takiego jak za duży głośnik.
                                    Jednak w małym pomieszczeniu nie będziesz miał niskiego niepodbarwionego basu.
                                    Więc zamiast skupiać się na zejściu i inwestować w sub lepiej kupić dobrej jakości głośnik do obudowy zamkniętej nie schodzący bardzo nisko.

pposiadam STX S-250 n
                                    więc dokup monitory albo sprzedaj suba i kup FX-300.

Chymm wy nic pomuc nie umiecie niby tak sie znacie a nie potraficia pomuc w wyborze subwoofera prostemu czlowiekowi podalem trzy typy ktor jestem w stanie zakupic w jakich metrach mają grać i teraz pytranie do tych co sie znaja ktory z nich byl by najlepszy ?
                                    pisałeś już że masz suba.

Skomentuj

mam suba ale zawsze moge go sprzedać i kupić inny w tej cenie jesli mial by być lepszy . kolumny ok fx-300 kupie

Skomentuj

Nie znam sie na wzmacniaczach a wiec moje pytanie brzmi . czy za 300zl znajdę jakiś sensowny wzmacniacz stereo ?

---------- Post dodany o 20:14 ---------- Poprzedni post o 20:13 ----------

czy tam końcówkę mocy

Skomentuj

Witam padło na dwa typy zestawów kina domowego i nie wiem który wybrać proszę o pomoc. Otóż zastanawiam się nad wyborem miedzy http://stx.pl/stx-kd-200-n-5-0-kolor-czarny.html a http://allegro.pl/kolumny-kina-domow...581691756.html który z tych zestawów jest lepszy ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X