Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

POMOCY!!!!!!!!! Unitra Eltron 60W

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

POMOCY!!!!!!!!! Unitra Eltron 60W

witam mam problem mam kolumny unitra eltron z lat 82 trohe sa przerobione soprany mam GDWT 150W od zeusów a GDS 30/30 zostaly stare. jeden sopran ciho gra niewiem o co chodzi hyba sie spalil kiedy podlaczam sopran przez zwrotnice prawie go nie slyhac a jesli bez posrednio pod kabel od wzmaka gra trohe glosniej ale to itak nie to. zalaczam zdjecie zwrotncy i moje pytanie to to czy sopran jest dobze podlaczony jak widac na zdjeciu plus idzie do plusa przy sopranie a minus do minusa nie powinno byc odwrotnie? bo slyszalem ze kondensator odwraca biegunowosc wtedy musial bym tylko zamienic kable stronami przy glosniku i czy to przez to mog sie spalic sopran? prosze o pomoc to bardzo pilne! dodam ze zwrotnice zrobione z markowyh produktow made in germany trohe slaba jakos i nie widac ;p LINK
    https://diyaudio.pl/i/24652/foeru1ca...1379243304.jpg

Zamieszczone przez kiler1510 Zobacz posta
    jeden sopran ciho gra niewiem o co chodzi hyba sie spalil kiedy podlaczam sopran przez zwrotnice prawie go nie slyhac a jesli bez posrednio pod kabel od wzmaka gra trohe glosniej ale to itak nie to
    Czyli cewka do wymiany.

moje pytanie to to czy sopran jest dobze podlaczony jak widac na zdjeciu plus idzie do plusa przy sopranie a minus do minusa nie powinno byc odwrotnie?
    A słyszysz różnicę?

czy to przez to mog sie spalic sopran?
    Nie.

dodam ze zwrotnice zrobione z markowyh produktow made in germany
    Mogły by być nawet i nie markowe, ważniejsze są ich wartości.
    Podaj jakie wartości mają cewki i kondensatory.

I popraw pisownię bo aż oczy szczypią.

Skomentuj

wartosci sa nie wazne wszystko bylo wyliczone przez goscia co zna sie na tym. ale mi chodzi o to czy to jest podlaczone poprawnie bo na "spalonym" sopranie nie slyszalem ruznicy ledwo co gral czy powinienem zmienic biegunowosc przy glosniku?

Skomentuj

wartosci sa nie wazne

Nie chcesz odpowiedzieć na pytanie, w takim razie radź sobie sam, a najlepiej zapytaj tego "gościa co się na tym zna".

Skomentuj

Czaruję...
        X