Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z głośnikiem nisko-tonowym w Alton 80

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z głośnikiem nisko-tonowym w Alton 80

Witam , mam problem z w/w głośnikiem a dokładnie GDN/25/60
    Altony są po regeneracji na oryginalnych podzespołach i membranach . Do tego czasu grały wyśmienicie lecz gdy zaczołem trochę basować :razz: wraz z Diorą WS442 , w jednej kolumnie usłyszałem pierdzenie w/w GDn'a , teraz po podłączeniu kolumny gra tylko wysokotnowy i średniotonowy , a GDn gra tylko gdy lekko przycisne (przytrzymam) membrane .
    W środku obudowy wszystko Ok ( Sprawdzane )

Proszę o dość szybką odpowiedź :)

Zamieszczone przez przemo312132 Zobacz posta
    Proszę o dość szybką odpowiedź
    Nie zadałeś jeszcze pytania.

Skomentuj

w jednej kolumnie usłyszałem pierdzenie w/w GDn'a , teraz po podłączeniu kolumny gra tylko wysokotnowy i średniotonowy , a GDn gra tylko gdy lekko przycisne (przytrzymam) membrane .

Wiec czym to moze być spowodowane ?
      jak go naprawić

Skomentuj

Czym?

...tym:

...zaczołem trochę basować
        ...

jak go naprawić
        Najpierw sprawdź linki, popraw luty na terminalu.
        Jeśli to nie pomoże, czeka Cię kolejna regeneracja, i tak aż do skutku puki nie zrozumiesz że aby grać głośno trzeba mieć czym.

Proponuję od razu kupić STX-a, przynajmniej go nie spalisz tak szybko.

Skomentuj

A no WS442 ,
          Dobra sprawdzę , a Stx'a na pewno nie kupie to ma być oryginał a nie...
          W ogóle to WS442 i Altki 80 grają wyśmienicie , ten bass , miękki no czasami dudniący , nawet wysokie nie meczą

Skomentuj

teraz po podłączeniu kolumny gra tylko wysokotnowy i średniotonowy , a GDn gra tylko gdy lekko przycisne (przytrzymam) membrane .
            W środku obudowy wszystko Ok ( Sprawdzane )
            szukaj w miejscu laczenia licy z miedzianka tasma na karkasie - tam sie cos rozlaczylo. ewentualnie drut cewki od tej tasmy na karkasie

Skomentuj

A no WS442 ,
              Dobra sprawdzę , a Stx'a na pewno nie kupie to ma być oryginał a nie...
              W ogóle to WS442 i Altki 80 grają wyśmienicie , ten bass , miękki no czasami dudniący , nawet wysokie nie meczą
              Czyli słyszałeś już ww STX'a, że twierdzisz, że Tonsil lepszy?

No tak, teraz doczytałem, przecież to gra "wyśmienicie" i pewnie nic lepiej nie zagra...

Skomentuj

to ma być oryginał a nie...
                A nie co?

Rozumiem ludzi którzy naprawiają i regenerują stare rzeczy, bo to ich pasja... ale nie rozumiem ludzi którzy kupują coś co kiedyś może i było dobre, lecz teraz jest po prostu słabe, a Oni wierzą nadal że jest dobre, nawet gdy się zepsuje, ponieważ wyczytali gdzieś tam lub usłyszeli że Altusy, Zeusy i inne Eltrony są najlepsze na świecie.

Prawda jest taka że nie są, nie w tych czasach.
                Zauważ ile osób naprawia te starocie, palą się głośniki, rwą zawieszenia, a Oni nadal je naprawiają... i będą je naprawiać do, za przeproszeniem osranej śmierci, zamiast kupić nowsze głośniki, od choćby STX-y.

Ale jak widać, wielkość membrany i ilość rur bas reflex na froncie przyciąga jak magnes.

Skomentuj

usranej (nie osranej). Poza tym stxów nikt naprawiał nie będzie. A to już o czymś świadczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                    stxów nikt naprawiał nie będzie
                    Dlaczego wypowiadasz się za innych użytkowników STX-ów?

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                    A to już o czymś świadczy
                    O czym?
                    Zaraz pewnie napiszesz, dlatego że STX-y nie grają tak dobrze jak Tonsile... bo na pewno nie o tym, że STX-ów nie będzie trzeba naprawiać bo się tak szybko nie zepsują jak Tonsile.

Skomentuj

Czaruję...
                    X