Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Basreflex dla ARN 150/03/4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Basreflex dla ARN 150/03/4

Chce umieścić otwór z przodu i zastanawiam się jaki odstęp zostawić pomiędzy tunelem a tylnią ścianką. Czy jest jakaś zależność mówiąca jaka odległość minimalna musi być pomiędzy wlotem a ścianką?

W akussie widziałem nowe parametry ARV 150/03/4 i Fs wynosi 50,5Hz. I tak mi ładnie w symulacjach wychodzi objętość dla dwoch głośników 9,5 litra strojone na 52 Hz. Co myślicie o takiej budzie? Czy nie za mała pojemność?

odleglosc konca rurki od przeciwleglej scianki powinna byc nie mniejsza od srednicy rurki (ile razy o tym bylo) i chyba chodzi ci o arn`a nie o arv`ke...

Skomentuj

chyba chodzi ci o arn`a nie o arv`ke...
      TAk chodziło mi o ARN

Skomentuj

kudłaty ... razem z SW obalilismy ta teorie :P

poco zwraca sie uwage na odległośc wylotu , poto zeby przepływ powietrza mógł byc swobodny a nie ograniczony własnie przez za małą szczeline, a jak wiadomo płącka powierzchnia otworu jest o wiele mniejsza niz powierzchnia jakby to powiedzieć ... boczna przedłużenia rurki br aż do samej ścianki wiec jesli inne czynnik niewchodzą tu w gre mozna sobie to banalnie wyliczyc tzn minimalną odległośc rurki od ścianki chociaz nie banalnie skoro wiele osób tutaj niepotrafi nawet objetości policzyc :P

Skomentuj

Jak chcesz uslyszec jakikolwiek bas z tych kolumn to lepiej zwieksz objetosc. Ja w swoich kolumnach mam strojenie na ok 60Hz.

Skomentuj

Czaruję...
          X