Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór subwoofera do 800zł. Ew. DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

MX-140 do takiej muzyki i 30m powierzchni...
    masz w projektach 3way na tych 10cali .

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      masz w projektach 3way na tych 10cali .
      ale nie czytales ze on chce suba?
      przeciez juz mu proponowalem ten projekt...

Skomentuj

Nie na temat...
        czytałem. ja też wile rzeczy chcę
        bez odcięcia basu od tych monitorów to ma wątpliwy sens .
        no ale jak chce.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          bez odcięcia basu od tych monitorów to ma wątpliwy sens .
          ktos mial taki filtr robic...

Skomentuj

Niestety ten głośnik potrzebuje sporo mocy przy 8R, a o taki panel bedzie ciezko nie. Koszty wykonania są na pewno bardzo wysokie. Nie dacie rady polecić czegoś powiedzmy 300W/4R? Wtedy z panelem nie byłoby problemu bo mógłbym zakupić pa 380.4 ze strony subwoofery.pl.

Skomentuj

czytales to co pisalismy wyzej?

Skomentuj

Tak czytałem, zapewne dobrze mi radzicie, tylko jaki koszt wykonania takiego wzmacniacza? Najlepiej jakby miał 300W/8R, żeby była dobra kontrola nad głośnikiem. Kto z forum wykonuje takie panele?

Skomentuj

kilka osob moze by wykonalo odpowiedni wzmacniacz
                  mocniejsze da sie zrobic, ale trzeba robic od zera. a takiego uniampa juz masz gotowego
                  zamawiasz jeszcze tylko filtr, montujesz w calosc i gra
                  a sama blache moglbym ci wypalic za jakis czas

Skomentuj

Uniamp w mostku + filtr Ravena, który umożliwia mostkowanie 250W/8R
                    Mogę prosić o link do filtru Ravena?

Można zastosować inny, akurat taki mam:
                    http://www.mael.pl/mod_sub4.html

Inwerter wyjściowy pozwala w prosty sposób połączyć w układ mostkowy dwa konwencjonalne wzmacniacze mocy i uzyskać w ten sposób większą moc wyjściową. Przez wysterowanie dwóch wzmacniaczy mocy sygnałami akustycznymi o przeciwnych fazach i podłączeniu obciążenia (głośnika) pomiędzy wyjścia tych wzmacniaczy można uzyskać moc wyjściową nawet czterokrotnie większą niż ta jaką zapewnia każdy z zastosowanych w takim układzie wzmacniaczy konwencjonalnych.
                    Załączone pliki

Skomentuj

Może być taki filtr :)
                      Filtr Ravena miał być :) Prototyp mam u siebie, z tego co wiem miał zamawiać większą serię poprawionych PCB.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                        Płytki są, filtr gotowy ale żeby cena wyszła jako tako to musiało by się zebrać z 10 osób co najmniej.
                        Na pojedyncze filtry mi się nie opłaca kupować a nie kupie hurtowo w ciemno bo nie mam gdzie nawet już tego trzymać .

Skomentuj

Nie na temat...
                          zakladaj temat

Skomentuj

Jeden z uzytkownikow zaproponowal mi wykonanie panelu 300W/8r za 650zl. Niestety troche za wysoki koszt jak dla mnie. Naprawde nie mozecie polecic rownie dobrego glosnika w tej cenie, tyle ze w wersji 4ohm? Byloby to duze ulatwienie dla mnie, poniewaz latwiej kupic panel :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tomszak Zobacz posta
                              Naprawde nie mozecie polecic rownie dobrego glosnika w tej cenie, tyle ze w wersji 4ohm?
                              niestety nie
                              albo 4r, albo drozej

Skomentuj

Ok postanowiłem, że zakupie panel pa 380.4, od producenta dostałem informację, że ma on 200W rms/8R, moc zapewne naciągana, ale przyjmijmy, że jest to jakies 150W, do tego glosnik ktory mi polecacie i mam nadzieje, ze bedzie ok. Jak bede niezadowolony sprzedam panel i pomysle nad czyms mocniejszym. Teraz tylko dylemat z obudowa. Czy stosowac sie do zalecen producenta?

Skomentuj

tak

ja bym sam cos grzebal...
                                  inne opcje wypadaja albo gorzej jakosciowo albo drozej :/

Skomentuj

W sensie radzisz mi, aby panel poskladac samemu? Tyle, ze ja nie mam o tym zielonego pojecia. Nawet jesli ktos z forum mialby wykonac dla mnie taki wzmacniacz, wiaze sie to z wiekszymi kosztami, a tutaj mam gotowca z teoretycznie spora moca za 450zl. A moze miales kiedys do czynienia z tym panelem?

Skomentuj

nie, widzac ich wykonanie nie mam ochoty testowac
                                      no ale skoro musisz...

a moze cos z usa?
                                      http://www.parts-express.com/pe/show...number=300-807
                                      chociaz cena rownie wysoka co DIY w polsce :/

Skomentuj

Ameryka troche daleko, a jak cos padnie to odeslanie i naprawa potrwa wieki. Co ci sie nie podoba w wykonaniu tego wzmacniacza? Maja calkiem dobre opinie, no ale tak jak mowilem nie znam sie, wiec zdanie uzytkownikow z forum moze zawazyc na mojej decyzji. A czy Irek caly czas produkuje panele?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomszak Zobacz posta
                                          A czy Irek caly czas produkuje panele?
                                          u irka kolejki zwiekszyly sie z miesiecy na lata :/
                                          ale zapytac mozesz (na maila)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X