Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Unitra ZgP 20/8 pytania

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Unitra ZgP 20/8 pytania

Siema, dostanę ww. kolumny od kumpla, dobre są wg. was?
    Aha i mam jeszcze jedno pytanie: gdzie dostanę membrany do GDN-ów 20/20?

jak dostaniesz to sie ciesz ze masz

Zamieszczone przez RAZOR026 Zobacz posta
    gdzie dostanę membrany do GDN-ów 20/20?
    oryginalnych nie kupisz

Skomentuj

Siema, dostanę ww. kolumny od kumpla, dobre są wg. was?
      Są żałosne.

gdzie dostanę membrany do GDN-ów 20/20?
      Ty to jeszcze chcesz regenerować?

Widzę, że Ty jesteś nieświadomy i jeszcze pytasz kolegów czy to dobre no proszę Cię...

Skomentuj

Bardzo zabawny jesteś elvis18. Może kolega ma na czym słuchać, a kolumny chce np. do piwnicy/garażu? Zamiast wyśmiewać to może lepiej się nie wypowiadać.
        Szału z tych kolumn nie będzie ale jak masz je dostać to na pewno znajdziesz dla nich miejsce;] Na oryginały przy regeneracji nie licz.

Skomentuj

Zabawni są ludzie, którzy ratują takie padła, bo nie wiem jak to inaczej nazwać. Zestaw, który zrobił Pawel S. na 14scx to przy tym musi być hi-end. Nic kolega o garażu nie pisał, a poza tym gdyby były do garażu to by nie pytał czy są dobre, bo po co dobre kolumny dawać do garażu? Jeden plus to to, że ma je za darmo, więcej plusów nie ma.

Skomentuj

No kolumny chcę dać do pokoju tak tylko żeby sobie muzyki posłuchać, ino potrzebuje membrany, bądź zamiennika dla membrany GDN-a

Skomentuj

Do czego je chce to już mało istotne. Ważne że coś chce zrobić a to jest największy plus. A jak chce zrobić i czegoś nie wie to pyta, a kto pyta nie błądzi.
              RAZOR026 musisz szukać zamienników albo sprawnych głośników z odzysku.

Skomentuj

skoro ma "po prostu grać" to zastanowiłbym się nad GDN 20/40

Skomentuj

20/40 dość tani i powinien się sprawdzić. Do 20/40 jest już sporo zamienników. Może nawet oryginał sie znajdzie

Skomentuj

potrzebuje membrany, bądź zamiennika dla membrany GDN-a
                    oryginalu i tak nie kupisz wiec bierz najtansze membrany papierowe na piance

po co marnowac kase na inny glosnik skoro z 5-10zl mozna naprawic stary?

Skomentuj

No tak, ale Pawle padło pytanie na zamiennik, a prawda zamienników jest dużo i nie wiem od jakiego głośnika brać membranę. 20/30? 20/40? Bo chcę mieć fajne kolumienki o małej mocy, żeby były ładną ozdóbką mojego pokoju, no i nauczyć się też czegoś trzeba, nie? No i posłuchać sobie muzyki też. Bo membrana GDN-a najlepsze lata już ma za sobą.

Skomentuj

nie wiem od jakiego głośnika brać membranę. 20/30? 20/40?
                        najtansze 8"!
                        w lokalnym sklepie kupisz za 5-10zl/szt

Skomentuj

Nie mam lokalnego sklepu z głośnikami ;p Chyba że wiesz gdzie takie coś w Żywcu dostanę.

---------- Post dodany o 18:29 ---------- Poprzedni post o 15:02 ----------

Już kolumny stoją u mnie i są w gorszym stanie niż myślałem. Nieudolnie poklejone membrany "kropelką" (na szczęście prócz GD-ów) brakuje "gwizdka" w jednej kolumnie, druga była wogóle nieotwierana od nowości. J
                          Last edited by RAZOR026; 16.10.2013, 17:55.

Skomentuj

Wydaje się ze te modyfikacje przewyższą wartość całych kolumn. :cool:
                            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Aż tyle to nie będzie kosztować (nie mówiłem że chcę szukać GDW)

---------- Post dodany o 19:50 ---------- Poprzedni post o 18:41 ----------

Czy dobrym pomysłem byłby zakup membrany do GDN 20/40 (podobno pasuje bo mój głośnik ma taki sam kosz) na piankowym zawieszeniu i papierowej membranie?
                              Last edited by RAZOR026; 16.10.2013, 19:20.

Skomentuj

Bierz jak masz tanio bo nic lepszego i taniego chyba nie dostaniesz.

Skomentuj

Okej, więc zamówię za 4 dni i dam wam znać jak mi idzie.

Skomentuj

Nie mam lokalnego sklepu z głośnikami ;p Chyba że wiesz gdzie takie coś w Żywcu dostanę.
                                    nie masz sklepu z czesciami RTV?

daj zdjecia tych kolumn i glosnikow

Skomentuj

Nie ma w Żywcu sklepu z częściami RTV. Aha, popełniłem błąd, siedzi tam nie GDN tylko GD 20/20.

---------- Post dodany o 15:41 ---------- Poprzedni post o 15:36 ----------

Bild "wp_000620usu9q.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_000621zxuvb.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_000630m0u1a.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_0006310guh7.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_000622eduxc.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_00062302ue4.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_000624wqu6q.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_000625ycu27.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_0006262mu5c.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_000627waurt.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_000628rcul1.jpg" anzeigen.
                                      Bild "wp_0006298eu4k.jpg" anzeigen.

Zdjęcia

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                        Zamieszczanie obrazków oraz plików na forach DIYaudio.pl
                                        http://diyaudio.pl/showthread.php/21...ch-DIYaudio-pl
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                        X