Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa do 2xWM.STX.8.1.80.4.F.S.MC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    ja te brednie ciagle prostuje a moj moder mi to utrudnia...
    Nawet STX podaje że sygnał przy takim podłączeniu musi być ten sam.

http://www.stx.pl/uploads/files/Inst...nych%20STX.pdf

Skomentuj

Zamieszczone przez michallyse Zobacz posta
      Więc lepszym rozwiązaniem będzie kupno głośnika SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC 2x2ohm i podłączenie go jedną cewką pod jeden kanał i drugą pod drugi ?, czy radiu nic się nie stanie jeśli głośnik będzie miał 2ohm ?, czy lepiej kupić wersję 2x4ohm ?
      2om obsluguja TYLKO NIEKTORE PIONEERY!
      wiec bezpieczniej bedzie kupic glosnik 2x4r
      problem w tym ze jak bedziesz chcial sie przesciasc na wzmacniacz to odpadaja tanie 2-4 kanalowki. wtedy w gre wchodzi maly monoblok

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
      Nawet STX podaje że sygnał przy takim podłączeniu musi być ten sam.
      tak, i taki powinien byc
      zwroc uwage ze jak masz sygnal stereo to bas jest albo w obu kanalach, albo tylko w jednym
      nie ma idioty ktory zrelizuje nagranie z basem w przeciwfazie, a tylko taki moglby uszkodzic glosnik
      pojawienie sie roznicy w glosnosci w kanalach spowoduje tylko ze glosnik zagra ciszej

Skomentuj

Zamieszczone przez michallyse Zobacz posta
        No patrzę, ale jeśli będzie duża moc głośnika to nie będę w stanie go napędzić i nie będzie grał tak głośno i dobrze jak powinien. W niedalekiej przyszłości chciałbym właśnie aby te dwa głośniki grały pod radiem samochodowym przez jakiś czas, a jak wiadomo każde radio mocą nie grzeszy, jednak zawsze coś tam byłoby słychać. Przynajmniej mam taką nadzieję. Głośnik ma "niby" 60w więc to nie za dużo raczej i do radia powinny być ok.
        Proponuję poczytać chociaż artykuły na stronie głównej, bo dyskusja z kolegą nie ma sensu a na nabijanie postów zaniżających ogólny poziom forum nie mam czasu...

Skomentuj

tak, i taki powinien byc
          zwroc uwage ze jak masz sygnal stereo to bas jest albo w obu kanalach, albo tylko w jednym
          nie ma idioty ktory zrelizuje nagranie z basem w przeciwfazie, a tylko taki moglby uszkodzic glosnik
          pojawienie sie roznicy w glosnosci w kanalach spowoduje tylko ze glosnik zagra ciszej
          Co nie zmienia faktu, że sygnału mogą być o kilka stopni przesunięte w fazie między sobą.

Skomentuj

tak, i taki powinien byc
            No właśnie, POWINIEN BYĆ.
            Dobra, kłócić się nie będę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
              Co nie zmienia faktu, że sygnału mogą być o kilka stopni przesunięte w fazie między sobą.
              tak, ale takie cos nie uszkodzi glosnika

jak pisalem od dawna tak podpinam glosniki pod radia i jeszcze nic sie nie uszkodzilo (ani radio ani glosnik)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                Co nie zmienia faktu, ze w niczym to nie przeszkadza, bo przesuniecie musi byc bliskie 180 stopni, a nie kilku. Nawet w takiej sytuacji, prawie niemozliwej w typowym odsluchu muzyki nic sie nie stanie, bo cewki wytrzymaja taka sytuacje, chyba ze doprowadza sie zbyt duze moce na zbyt dlugi czas. Panowie. Od lat byly stosowane subwoofery pasywne, dwucewkowe i naprawde nic sie z nimi nie dzialo. Zanim aktywne suby na dobre zadomowily sie sprzecie hifi, takie pasywki produkowala niemal kazda liczaca sie firma i NIC sie nikomu nie palilo bez przyczyny.

Skomentuj

Panowie - czy ja napisałem, że się uszkodzi?

Marian napisał, że sygnały "mogą się różnić" i dlatego o tym wspomniałem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Nie.
                    Podłączając tak pod radio mógłbyś uszkodzić głośnik ponieważ te sygnały mogą się różnić od siebie.
                    ty nie, marian tak

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                      Proponuję poczytać chociaż artykuły na stronie głównej, bo dyskusja z kolegą nie ma sensu a na nabijanie postów zaniżających ogólny poziom forum nie mam czasu...
                      Ale nikt Ci nie każe odpisywać, jest wiele innych użytkowników którzy z chęcią udzielą pomocy. W końcu po to jest to forum chyba ?, żeby wymieniać się miedzy sobą informacjami na dany temat i pomagać osobom które nie mają o tym zielnego pojęcia. Zamiast wypisywać bezsensowne posty jak właśnie ten nic nie wnoszący, powinieneś napisać co napisałem nie tak i pouczyć, z czym się nie zgodzisz skoro się na tym znasz. Ja napisałem tylko to co myślę, a nie sprzeczam się że to jest prawda i że mam rację. Nie oczekuje przecież cudów.

2om obsluguja TYLKO NIEKTORE PIONEERY!
                      wiec bezpieczniej bedzie kupic glosnik 2x4r
                      problem w tym ze jak bedziesz chcial sie przesciasc na wzmacniacz to odpadaja tanie 2-4 kanalowki. wtedy w gre wchodzi maly monoblok
                      Na wzmacniacz trzeba będzie troszkę poczekać, ale jeśli trzeba będzie to wiadomo, kupi się coś lepszego :). Dziękuję za wyjaśnienie:)

Skomentuj

Czaruję...