Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Akustyka pomieszczenia ( przemeblowanie )

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Akustyka pomieszczenia ( przemeblowanie )

W planach mam przemeblowanie pokoju . Pytanie jest krótkie co o tym sądzicie ( czarne to głośniki a pod czarnymi to subwoofery , stoja przy biurku ) ?
    http://zapodaj.net/a2636f333f6de.png.html
    http://zapodaj.net/7902fc2b815b7.png.html

Zdjęcia dodajemy po przez wewnętrzny mechanizm. Proszę uzupełnić.

Skomentuj

Skomentuj

Jak byś miał prawy narożnik to mógłbyś go wstawić tam gdzie teraz kolumny ( w sumie z tym lewym też chyba będzie ok), a kolumny w miejsce w którym zapewne masz okna (czyli te miejsce gdzie nie ma ściany na zdjęciu).
        Komodę przy drzwiach i stolik (chyba stolik) na środek.

Skomentuj

Łóżko jest rozkładane więc na środku nic nie będzie . Ta ściana której nie widać to na niej są okna tam gdzie jest to wgłębienie- drzwi balkonowe a po prawo od wgłębienia kaloryfer i nad nim okna . To na przeciwko łóżka to jest półka na akwarium ( to najniższe ) . Marian z Twojej wypowiedzi wnioskuję że powinno być ok :) ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Rosiu Zobacz posta
            Marian z Twojej wypowiedzi wnioskuję że powinno być ok ?
            Nie wiem, napisałem tylko jak ja bym to przestawił.
            Najgorsze jest to że masz tą dużą szafę, ponieważ jak by jej nie było od razu bym tam wstawił kolumny .
            Wtedy można by było mówić o jako takiej akustyce, ponieważ by było symetrycznie.

Tak naprawdę to teraz tak jak masz jest ok, tyle że narożnik fajnie by było jak by był prawy.

Skomentuj

Jeśli mówisz o czymś takim

To przyznam że wygląda to ciekawiej...

Skomentuj

Nie, ja pisz o tej dużej na drugiej stronie pokoju :)

Skomentuj

Ale chce mieć głośniki przy biurku :) Myślę że jeśli nie widać tu przeciwwskazań akustycznych to pozostanę przy takim planie . Aktualnie firankę i zasłony czy będzie to mieć znaczenie jeśli zastąpię je roletami materiałowymi ?

Skomentuj

Firanki i zasłony lepsze, bo większa powierzchnia.
                    Ja po wymianie okna dałem roletki, ale firanki i zasłony zostawiłem (była kolosalna różnica jak je zdjąłem).

Skomentuj

Zasłony w tej chwili pełnią role ala rozpraszaczy dźwięku, a to zaleta dla nich, leczy pewnie wizualnie bardziej będą Ci się podobały rolety.
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

heh będę miał identycznego kształtu pomieszczenie jak skończę adaptacje poddasza...
                        Ja natomiast planuje kolumny dać na ścianę na przeciw skosu ....
                        U mnie wychodzi 3,2m x 5m (2,5m sufitu do skosu)

---------- Post dodany o 16:45 ---------- Poprzedni post o 16:38 ----------

Najważniejsze żeby kolumny miały trochę powietrza.
                        Dla dobrego stereo/sceny staraj się uzyskać odległości od bocznych ścian = ok. 1/3 wymiaru miedzy nimi

Skomentuj

Aktualnie tak mam lecz głośniki są na szafach przez co dźwięk dochodzi pod sporym kątem . Aktualne ustawienie mebli mam od dłuższego czasu i po prostu chce wprowadzić pewne zmiany :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X