Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowe kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nowe kolumny

Witam zbudowałem w końcu po bardzo długim czasie 3drogi na STX z głośnikami scx plus pj-tka i teraz chciałbym zrobić coś bardziej ambitnego w przedziale do 3 tys. PLN i zastanawiam się nad FX-300 co o tym sądzicie czy w tym przedziale cenowym zrobię coś lepszego ?

Miało byc ambitniejsze.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

3kzł na całe kolumny czy na głośniki i zwrotki?
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Może być na głośniki i zwrotki obudowy to pewnie nie będą jakieś wielkie koszty więc jak wszystko będzie kosztować 3 czy czy 3,5 to też nie będzie tragedii dodam może czym to będzie napędzane żeby nie było przerostu formy nad treścią. Jako głowna jednosta to niestety kino domowe Harmana AVR-370 i podłączony do niego poprzez pre-out symasym. I najważniejsze nie mam czasu na jakieś własne konstrukcję chcę skorzystać już z gotowych projektów kupuję co trzeba składam i gra.

Skomentuj

fx-300 sa lepsze jakosciowo, ale majac 3kPLN na wydanie bralbym cos zupelnie innego
          3 drogi na 20-25cm na ciekawych glosnikach z troche wyzszej polki

Skomentuj

no to dawajcie Panowie jesteście specjalistami w tej dziedzinie dlatego na was polegam w całej rozciągłości tego tematu

Skomentuj

tylko w jakosc czy tez w ilosc?

Skomentuj

nie bardzo wiem co chcesz przez to powiedzieć Pawel S.

Skomentuj

Stereo czy kino?

Skomentuj

oczywiście że stereo
                    haha Dan124 jeszcze tych ama co mi robiłeś do cytryny nie podłączyłem

Skomentuj

:o i jeszcze :mad:

Skomentuj

może będę zmieniał samochód i dlatego się powstrzymuje ok ale wracajmy do tematu bo zaraz ostrzeżenie dostanę.
                        Co najważniejsze a zapomniałem dodać grać to będzie w pomieszczeniu o powierzchni ok 40 m2
                        Last edited by s@jmon; 01.11.2013, 19:12.

Skomentuj

Z tak dużym pomieszczeniem może takie zestawienie:
                          http://www.audiowitowa.pl/pl/p/SATORI-TW29R/126
                          http://www.audiowitowa.pl/pl/p/SB15NRXC30-8/84
                          http://www.audiowitowa.pl/bluza
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

powiem tak 3 drogi na STX -scx już robią niezłe zamieszanie więc coś o podobnej mocy tylko żeby było o lepszej jakości szczególnie w sekcji wysokotonowej

Skomentuj

Zamieszczone przez s@jmon Zobacz posta
                              powiem tak 3 drogi na STX -scx już robią niezłe zamieszanie więc coś o podobnej mocy tylko żeby było o lepszej jakości szczególnie w sekcji wysokotonowej
                              i o to pytalem. czyli nie zwiekszamy rozmiaru a idziemy tylko w jakosc

chociaz majac takie fundusze to bym jednak poszedl w 10"

Skomentuj

tak jak już wspominałem Panowie potrzebuje dobre gotowe projekty nie mam umiejętności na dochodzenie co gra lepiej wierze w wasze umiejętności i wiedzę

Skomentuj

moze warto podjechac na audio show i conieco posluchac?
                                  mialbys rozeznanie co pasuje...

mnie osobiscie kusi aluminiowy dayton. ale wybierajac cos dla siebie to nie wiem jeszcze co bym kupil

Skomentuj

trochę daleko 300 km w jedną stronę ale może jak znajdę jeszcze jednego chętnego to kto wie

Skomentuj

masz blizej niz ja :p

Skomentuj

To w jakim kierunku Panowie powinienem iść może dacie jakieś konkretne linki to projektów nad którymi warto się pochylić, od razu zadam jeszcze jedno pytanie czy jakbym robił FX-300 to muszę się trzymać idealnie kształtów jak w orginale czy wystarczy że będą takie same pojemności komór ? Trochę takie standardowe klocki mi nie przypadają do gustu. Po za dobrymi odczuciami dźwiękowymi chcę również cieszyć oko patrząc na nie.
                                        Last edited by s@jmon; 02.11.2013, 07:13.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X