Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumna na zamówienie na głośnikach Usher

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumna na zamówienie na głośnikach Usher

witam, zastanawiam się nad kupnem polecanych mi głośników firmy Usher:

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...020-p-728.html
    http://www.loudspeakershop.eu/glosni...8a-p-1603.html

1.Czy to dobre głośniki warte swojej ceny?
    2.Jakie kolumny można na nich zbudować?
    3.Kto podejmie się zrobienia kompletnych kolumn na tych głośnikach i ile takie kolumny będą kosztować?
    pozdrawiam
    proszę o pomoc

Dobre głośniki a szczególnie woofer, zamiast tweetera wpakujesz HDS'a za podobną cenę i żyć nie umierać:

http://diyaudio.pl/showthread.php/22...t-by-raven1985

Skomentuj

pokój mam 30m2, więc chyba kolumny "by raven" będą za małe. może zrobić kolumnę 2xUSHER AUDIO 8948A + 1xUSHER AUDIO T9950-20 + otwór bass reflex z przodu? wolałbym zeby kolumny około 80cm wysokości miały.teraz gram na kolumanch epos epic 5 + exposure 2010s: CD,integra,końcówka mocy. czy jest sens zmieniać kolumny na diY?

Skomentuj

Pewnie, że jest sens bo jeszcze nie słyszałeś dobrego dźwięku :)

Zamieszczone przez tomek_adrew Zobacz posta
        2xUSHER AUDIO 8948A + 1xUSHER AUDIO T9950-20 + otwór bass reflex z przodu?
        Możesz ale za te pieniądze można już trzy drogi robić.

Skomentuj

ile takie kompletne kolumny kosztują? zupełnie temat diy jest dla mnie nowy? czy Ty robisz kolumny na zamówienie?

Skomentuj

Nie buduję kolumn na zamówienie ale projektuję zwrotnice do własnych projektów.

Ile takie kompletne kolumny kosztują? To zależy kto ile cię skasuje za robociznę, same przetworniki w tym wypadku (4x 8948A + 2x 9950) wyjdą gdzieś pewnie 2200 PLN a do tego zwrotnice i obudowy - cena ich zależy od projektu ale pewnie by się wszystko skończyło w tych 3000 - 3200 PLN.

Skomentuj

Nie wiem czy się zmieści w tej kwocie. Nawet jeśli sam będzie robił skrzynki a nie ma paru rzeczy, które trzeba mieć to nie zmieści się w tej kwocie.
              Poza tym chyba lepiej pójść w 3-way. No i zmienić T9950 na coś innego :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                Dobre głośniki a szczególnie woofer, zamiast tweetera wpakujesz HDS'a za podobną cenę i żyć nie umierać:

http://diyaudio.pl/showthread.php/22...t-by-raven1985
                Słuchałes go?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ushera tweetera/woofera czy HDS'a? Wszystkie z nich posiadam i słuchałem więc nie rozumiem o którego pytasz :)
                  Last edited by .3lite; 19.11.2013, 08:36.

Skomentuj

O hds'a pytałem.
                    Szukam innych/kolejnych opinii o nim.

Btw: skad mam wiedzieć co posiadasz w domu :)
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      O hds'a pytałem.
                      Szukam innych/kolejnych opinii o nim.

Btw: skad mam wiedzieć co posiadasz w domu :)
                      A już rozumiem łukaszu o co pytasz :)

Nie twierdzę, że 9950 jest zły bo nie jest - jechałem z nim i 8948 na milionach zwrotnic i na pewno nie narzekalem ale HDS mi zagrał lepiej :)

Skomentuj

Fajnym zestawem mógłby być HDS+AC130Mk2+8955a :)
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie do końca rozumiesz
                          Nie napisałem nigdzie nic o 9950

Chciałem poznać twoja o hds
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie napisałeś także nigdzie o HDS w pierwszym poście

Dobry głośnik, nie jest drogi a możesz go sobie na prezent zrobić i sam zobaczysz :)

Skomentuj

Nigdy tak w ciemno nie kupuje

Szczególnie po opinii kogoś z kim mamy tak rożne upodobania co do góry
                              Musze posluchac najpierw
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                Musze posluchac najpierw
                                Przywiozę do LuSzTi-go pierdziawki z 12mu na dole .
                                Sam sobie zazwrotkujesz i posłuchasz :)
                                (Będą już pomierzone)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                  Nie buduję kolumn na zamówienie ale projektuję zwrotnice do własnych projektów.

Ile takie kompletne kolumny kosztują? To zależy kto ile cię skasuje za robociznę, same przetworniki w tym wypadku (4x 8948A + 2x 9950) wyjdą gdzieś pewnie 2200 PLN a do tego zwrotnice i obudowy - cena ich zależy od projektu ale pewnie by się wszystko skończyło w tych 3000 - 3200 PLN.
                                  Jak nic sam nie zrobi i zamowi projekt zwrotki, zwrotke oraz budki to mu wyjdzie miedzy 4 a 5 tys w zaleznosci jak bardzo ladny mebel bedzie chcial otrzymac. Co i tak jest bardzo dobra cena porownujac ceny sklepowe.
                                  <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Oczywiście, w mojej wycenie było założenie, że wszystko sam zrobi i jakieś podstawowe elementy do pracy co by nie kupować posiada.

Skomentuj

To i ja się podpytam, kto aktualnie z forum wykonuje obudowy na zamówienie?

Skomentuj

Czaruję...
                                      X