Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do muzyki diy do salonu 50m2 15 cali estrada ,600W rms 1100zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do muzyki diy do salonu 50m2 15 cali estrada ,600W rms 1100zł

Witam wszystkich. Kolega zapytał mnie czy nie zrobię mu subwoofera ma w tym salonie kolumny kina 5 sztuk i teraz mam problem bo ich nie widziałem i nie słyszałem.Salon jest duży bo 50m2 i teraz jaki głośnik.Ma on grać 70% z muzyką przeróżną.Zakładam ,że te kolumny co ma grają głośno tylko brakuje basu,którego chce dużo.
    Teraz przedstawię mój pomysł ,a wy koledzy ocenicie albo polecicie coś godnego (mam taką nadzieję) co się sprawdzi.Wzmacniacze już robiłem,na elektronice się znam więc teraz kwestia głośnika.Chyba ,że jest jakiś gotowy subwoofer co zagra głośno to wolałby gotowca.

Ja myślę o takim ,ale nie wiem czy to nie przesada,po drugie czy nisko zejdzie jakościowo.

głośnik: http://stx.pl/sw-stx-15-3-800-4-f-a-mc.html

wzmacniacz 600W WMT-FET4 i moduł filtra do subwoofera aktywnego SUB4 http://www.mael.pl/

trafo:http://sklep.toroidy.pl/pl/p/TTS0600...5-do-100-V/283

Po podliczeniu kosztów głośnika i części do wzmacniacza oraz robocizny rozsądniejsze wydaje się kupno jakiejś używki za ~ 1000 zł.
    Do nagłośnienia 50 m2 nie potrzeba takiego 600 W smoka i estradowego subwoofera, chyba że chce się wykurzyć lub wkurzyć domowników i sąsiadów w okolicy.

Skomentuj

Tak masz rację ale zawsze może spokojnie grać lub głośno a na imprezie domowej dać czadu. Jeśli w tej cenie jest głośnik 12 cali z wykopem to proszę o propozycje

Skomentuj

ja bym poszukal uzywanej estradowej koncowki mocy

Skomentuj

Używana końcowka estradowa to średni pomysł. W tej cenie nic super się nie znajdzie a do tego używki bywaja mocno wyeksploatowane zwłaszcza wizualnie (średnio to będzie wyglądać taki poobijany wzmacniacz w salonie) no i dochodzi do wszystkiego głośny wiatrak który w wiekszości tanich konstrukcji chodzi od włączenia na 100% obrotów bez regulacji co może a wręcz na pewno będzie przeszkadzać przy cichy graniu.

O tym STX zapomnij. Jeśli kolega myśli o przyłożeniu do "pieca" co jakiś czas to nie polecam. Jest po prostu cichy - miałem porównywałem. Na tablicy ostatnio widziałem AWX184 od mivoca w obudowie za 400zl. Ostatnio zaopatrzyłem się w takie dwa i koledze jeden na pewno zrobi porządną robote. Wzmacniacza który proponujesz nie znam ale jeśli ma faktycznie 600W na 4ohm to do tego mivoca jak znalazl.

Skomentuj

Myślę że eminence lab ravemaster czy mivoc jak najbardziej w muzyce dają radę:) stx odpuść sobie. Był fajny projekt bsw154II w tubuie:)

Skomentuj

Ten wzmacniacz co proponuje przy +/-83V podają ze ma 630W przy 4ohm o bsw glosniku pomysle.Mam tez okazje kupic za 340zl wzmacniacz kompletny z suba aktywnego 400W 8ohm wiec wybor jest teraz tylko glosnik
              znalezc odpowiedni

Skomentuj

Czaruję...
              X