Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 Projekt DIY Co wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 Projekt DIY Co wybrać?

Witam Panowie z racji tego że męczy mnie niezaspokojony głód DIY spowodowany pierwszym projektem to postanowiłem wykonać sobie kolejne kolumny tym razem lepsze.
    Z racji tego chciałbym zapytać się bardziej doświadczonych i osłuchanych kolegów co polecili by mi jako 2 zestaw.
    Wybrałem parę gotowych projektów z forum i prosiłbym o doradzenie/podpowiedzenie mi wad i zalet wybranych projektów.
    Oraz o możliwe opisanie stopnia trudności oraz ceny wykonania zwrotnic. Chciałbym wydać około 350zł na 1 szt głośniki+ zwrotnica.
    A że zakochałem się w Sonusach chciałbym zrobić coś na ich wzór więc musiałbym zmodyfikować lekko projekty a Kolumny miały by mi służyć do słuchania muzyki w mieszkaniu na antresoli ok 40m2
    słucham w zasadzie każdego gatunku oprócz Betoniarek.

http://diyaudio.pl/showthread.php/21...jekt-by-LuSzTi

http://diyaudio.pl/showthread.php/22...jekt-by-LuSzTi

http://diyaudio.pl/showthread.php/22...jekt-by-marian

Dziękuje i Pozdrawiam.

Za jakiś czas wrzucę projekt na STX 18 AWX i Wavecorze TW030 WA08 :) Może warto poczekać?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No jeśli ty to mówisz to podejrzewam że warto :)
      A podejrzewasz że to będzie grało lepiej od powyższych?

Skomentuj

Nie wiem jeszcze, się okaże. Ale jest do STXa TLka dabyla, więc można zrobić podłogówki grające niezłym basem. Ja akurat TLki robił nie będę tylko pewnie jakiś monitor.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          Za jakiś czas wrzucę projekt na STX 18 AWX i Wavecorze TW030 WA08 :)
          Może być ciekawa konstrukcja.

Skomentuj

Tylko właśnie się boję że ta tlka to niekoniecznie najlepszy pomysł w mieszkaniu ,że basu będzie za dużo i że sąsiedzi będą częściej mnie odwiedzać:biggrin:
            A Luszti ten twój projekt Wavecor+ Fountek FW168 jakoś tak mi się spodobał a za dużo na temat brzmienia nie mogę wycztyać :( choć zapewne poczekam aby poczytać o tym z 18AWX już się sam w tym zakręciłem :)

Skomentuj

W 40m2 to za dużo basu z 18cm nie będziesz miał :)

Skomentuj

TA tlka też chodzi mi po głowie ale z niej nie zrobię pudła ala Sonus i tu jest problem natury wizualnej:) a jaki wysokotonowy byś polecił do Tlki z tym 18awx?
                Po za tym na razie tego głośnika brak :( i czy ten twój nowy projekt szykuje się też czasem w wersji podłogowej? , słodko by było
                Czytałem że ten wavecor jest bardzo przyjemny dla ucha w swojej cenie dlatego też jakoś w jego stronę spoglądam.

Skomentuj

Nie wiem w czym będzie. Jak dostanę je od mojego dyplomanta na pomiary to powalczę. Może zrobię tak jak w przypadku projektu na Wavecoreach, tam jest podwójnie - monitor i podłogówka.

Skomentuj

Oj na takie coś to chętnie poczekam:)

---------- Post dodany o 22:12 ---------- Poprzedni post o 22:10 ----------

A jak z basem w przypadku tego founteka 168 było ok?

Skomentuj

Zamieszczone przez Mazik1987 Zobacz posta
                      A jak z basem w przypadku tego founteka 168 było ok?
                      Wiesz ja mam dwa 10 calowe Revelatory aluminiowe, więc przy nich szału nie było :P Ale generalnie jest całkiem nieźle :)

Skomentuj

Pytam bo aktualnie posiadam 14scx+pj i jest tego basu względnie mało (choć wg mojej kobiety to w sam raz) a dlatego Ja myślę o czymś mocniejszym. Może faktycznie poczekam na Tą 18 AWX+ wavecora a w miedzy czasie żeby załagodzić głód Diy zrobię sobie Uniampa nada się on żeby napędzić taki zestaw?

Skomentuj

Pytam bo aktualnie posiadam 14scx+pj i jest tego basu względnie mało (choć wg mojej kobiety to w sam raz) a dlatego Ja myślę o czymś mocniejszym. Może faktycznie poczekam na Tą 18 AWX+ wavecora a w miedzy czasie żeby załagodzić głód Diy zrobię sobie Uniampa nada się on żeby napędzić taki zestaw?
                          Widze, że jesteś z Wrocka.. pisz na PW to sie umówimy to posluchasz 18 AWX + GDWK w TL na klonie accuphase e450.

Skomentuj

Dzięki Harnaś odezwę się w przyszłym tyg bo niema mnie na weekend.
                            A czy ktoś ma jeszcze do zaproponowania jakiś projekcik?

Skomentuj

Dzięki Harnaś odezwę się w przyszłym tyg bo niema mnie na weekend.
                              A czy ktoś ma jeszcze do zaproponowania jakiś projekcik?
                              Myślę ze na początku stycznia będę mógł poratować osłuchem FW 168. IMO jeśli nie jesteś wstanie trochę poświecić bas na rzecz średnicy bierz founteka.

Skomentuj

Zibi a co masz u siebie..? Moze bym sie wprosil na odluch czegos dobrego z czyms dobrym??:)

Skomentuj

Mam Ushery 8955+8948A+SS9700 - 3way, Fountek FW168 + Wavecor, STX AWX15 i RLS Callisto IV.

Skomentuj

Panowie odezwę się bo chciałbym tego posłuchać:)

---------- Post dodany o 13:23 ---------- Poprzedni post o 00:03 ----------

dj_zibi a founteka+ wavecore sam składałeś zwrotki jak tak ile w przybliżeniu ci wyszło?

Skomentuj

Czaruję...
                                    X