Witam, już od jakiegoś czasu planuję zrobić swoje pierwsze kolumny :) Z początku myślałem nad: http://diyaudio.pl/private.php?do=showpm&pmid=109000 (jako monitory, skrócone o połowę), ale na pierwszy projekt chciałbym jednak wybrać coś troszkę tańszego a w dodatku chciałbym aby kolumny służyły jako monitorki a 19l to trochę za dużo :) Chcę póki co wydać około 350 max 400zł na całość - 2 kolumny, wiem że to nie dużo ale to pierwszy projekt i nie chcę szaleć :P Głównie używane będą do słuchania rapu oraz dupstepu, czyli zależy mi na dobrym basie. Chciałbym za jakiś czas uzupełnić mój zestaw o 2 kolejne kolumny (takie same lub większe jakieś podłogowe) oraz subwoffer :) Może polecicie mi jakieś ciekawe projekty ? :)
Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie potrzebuję też amplitunera do nich. Rozglądam się i w oko wpadł mi DENON avr-1306, którego można kupić już za 300zł. Ojciec takiego ma (obecnie w serwisie ale mniejsza o to :P) i sprzęt mi odpowiada. Jakość bardzo dobra oraz 5x100w. Co wy na to ?
Oraz jeszcze ostatnie pytanie, kiedyś taty kolega ze swojej Noki bodajże Lumi ale nie powiem dokładnie jakiej bo nie pamiętam jakoś puszczał muzykę do avr'a ale bezprzewodowo. Wie ktoś jak to możliwe ? Zapomniałem się go zapytać a teraz nie mamy z nim kontaktu :/
Z góry bardzo dziękują za pomoc i pozdrawiam :)
Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie potrzebuję też amplitunera do nich. Rozglądam się i w oko wpadł mi DENON avr-1306, którego można kupić już za 300zł. Ojciec takiego ma (obecnie w serwisie ale mniejsza o to :P) i sprzęt mi odpowiada. Jakość bardzo dobra oraz 5x100w. Co wy na to ?
Oraz jeszcze ostatnie pytanie, kiedyś taty kolega ze swojej Noki bodajże Lumi ale nie powiem dokładnie jakiej bo nie pamiętam jakoś puszczał muzykę do avr'a ale bezprzewodowo. Wie ktoś jak to możliwe ? Zapomniałem się go zapytać a teraz nie mamy z nim kontaktu :/
Z góry bardzo dziękują za pomoc i pozdrawiam :)
Skomentuj